arkadaşlar aynı sorun benimde başımda var 2022 den aylık almak için 2006 senesinde gerekli evrakları tamamlayıp başvuruda bulundum 2006 senesi temmuz ayında babam vefat etti hemen 1 ay sonra babamın bağkur aylığı bana bağlandı iki ay sonrada 2022 aylığı bağlandı toplam 1206.68 tl aldım daha sonra üç defa daha aldım üç ay aralıklarla. 01.12.2007 tarihinde sosyal güvenlik aylığı aldığım için ödeme kesildi.2008 senesinde iki aylık alanlar için af çıktı telefon açtığımda aftan yararlanacağım söylendi daha sonraları arkadaşlardan öğrendiğim bilgilerle feragat etmem gerekliymiş bende 2010 senesinde muhtardan onaylı 2022 aylığından feragat ettiğime dair dilekcemi iadeli tahattlü olarak gönderdim 2011 senesinde tekrar dilekçe gönderdim. bu geçen zaman süresince 2022 evrak takibinden kaydım silinmedi herhangi bi borç kağıdı falanda gelmedi kaymakamlığa müracat ettim onlarda ankaraya sgk yazmamı söylediler sonuç olarak 2022 evrak takibinde durumum pasif aylık durdurulma tarihimde 2007 senesi evrak açıklamasındada Bu evraka yapılacak işlem olmadığından hıfz edildi.yazıyor bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan bana yardımcı olmalarını rica ediyorum