Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın Bağkur maaşını alırsam 2022 maaşı kesilir mi?

basari

Aktif Üye
Konular
193
Reaksiyonlar
4
Evet ben rapor yeniledim ve oranım yükseldi %84 oldu rahmetli babamın emekli maaşını boşanan ablam alıyo bende babamın maaşını alırsam 2022 maaşım kesilirmi merak ettim

basari
Soru 38: SGK'dan yetim aylığı alan engelli kişiler 2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıklarından faydalanabilir mi?
SGK'dan aldıkları aylıkları 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylık tutarlarından düşük olanlar SGK'dan aradaki farkı talep edebilmektedir.
Soru 39: SGK'dan aldığı yetim aylığının 2022 aylığından az olduğunu gören kişi aradaki farkın kendisine ödenmesi için hangi kuruma başvuruda bulunmalıdır?
Aradaki farkın ödenmesi ile ilgili olarak kişi SGK'ya başvuruda bulunmalıdır. Konu hakkında Bakanlığımız ve Vakıflar tarafından her hangi bir işlem yapılmamaktadır.
sgk da durum böle.aldıgn 2022 maaşı alacak oldugn yetım maaşından fazlaysa heç uğraşma yetim maaşı için.çünkü yetim maaşı baglanırsa 2022 kesilir ama yetim maaşı aldıgn 2022 den fazla ise yetim maaşını al 2022 kesılsın.çok olanı tercih et.

bende araştırdım bu olayı kesiliyo 2022 maaşı zaten alsam bile ablamın maaşı yarısını alabilcem o yüzden uğraşmaya değmez

Üst Alt