Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın boynu kırıldı ve akciğer enfeksiyonu yaşıyor. Bizi neler bekliyor..?

Zeytin48

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese Allahtan Şifa diliyorum Babam eylülde üç ayak bahçelerde kullanlan merdivenin iki basamağndan düştü boyu c3 kemiği kirildi üç gün sonra ameliyat oldu şimdi akciğer enfeksiyonu yaşiyor depresyonda ilk i kaç gün sürekli uyanikti şimdilerde sürekli uyuyor biz endişeli bekliyoruz dr en başindan hiç ümit vermedi % 90 masada kalir bile dedi siteyi bu vesileyle buldum sinirlerinin iyi durumda olduğunu söyledi ileriye dönük bir şey söylemek istemiyor önce hayati tehlikesinin geçmesi gerektiğini ifade diyor bizi neler bekliyor acaba ?

Çok geçmiş olsun.
Babanız kaç yaşında merak ettim, şu an hastanede mi yatıyor ?

Sürekli uyuyor olması kullandığı ilaçlardan olabilir.
Sinir zedelenmelerin de ileriye dönük net bir şey söylenemez umarım zaman geçtikçe iyileşir. Siz bu süre içinde kasların çok zayıflamaması için fizik tedavi hareketlerini uygulamalısınız. Sürekli yatan bir hasta olduğu için özellikle BASI YARALARINA karşı dikkatli olmalısınız.

teşekkür ederim
babam 60 yaşnda şuan yoğun bakmda

Çok geçmiş olsun. Doktorunuzun söylediği gibi, bugün sizin için önemli olan şey yaşamsal riskin ortadan kalkmasıdır. İnşalalh o açıdan iyi duruma gelirse, meydana gelen hareket-his kaybı da zaman içerisinde iyileşme gösterecektir. Bu geri dönüşlerin ne düzeyde olacağını bugünden söylemek mümkün değil. Sabır. Bol bol sabır ve moral. Her şeyin güzel olacağını umarak elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın..

Yoğun bakımda bası yarası oluşma riski çok çok çok fazladır. Eğer karyolasında bu tür bir yaradan koruyucu yatak yoksa, mutlaka kendiniz temin edin ve karyolaya koyulmasına sağlayın. Aman diyeyim, bir de yatak yaraları ile uğraşmak zorunda kalmayın.

Şunlardan biri işinizi görecektir: havalı yatak

geçmiş olsun, Blent Bey'in de bahsettiği gibi, uzun zamanlı yatmak durumundaysa hasta yatağı edinmeniz faydalı olur.

hastanede havali yatak mevcut biz çok göremiyoruz sabahtan bir kiyi 2-3 dakika öğleden sonra ayn şekilde gösteriyorlar babam iki gün öncesine kadar sürekli uyuyordu dün dr acktğini söylemiş bugün iki öğün çorba içti sanirim daha iyiye gidiyor

Zamanla toparlayacaktır...

Yopun bakım hemşiresine "yatak yarası var mı, kızarıklık var mı" diye sorun mutlaka. Genelde hastanelerde 100-150 liralık kötü havalı yataklar kullanılır ve onlar da hiç bir işe yaramaz. Bu konuda üsteleyin mutlaka...

tamam bunu ilk firsatta sorucam . Babam şimdi solunum cihaz yüzünden konuşamiyor acaba çok ac çekiyor mudur kendimi onun yerine koyuyorumda boğulacak gibi oluyorum

öncelikle geçmiş olsun bende boyun kırığı yaşadım baban ilk aylarda iyi beslenemeyeceginden çok zayıflayacaktır çigerlerinin çalışıyor olması iyi çünkü bana trake ostomi acıldı bu yüzden su dahi icemedim bundan dolayı uzun süre serumla beslendim yatak yarasına cok dikkat et çünkü acılınca 6 aydan önçe kapanmıyor devamlı ateş ve ğüçsüzlüğe sebep oluyor buda bizim için önemli olan özellikle ilk senelerdeki iyileşmeyi dahada zorlaştırıyor daimi sonda olduğundan enfeksiyon çok fazla oluyor bundan dolayı sondanın değişimi geçiktirilmemeli ve en az günde 2 litre su içilmeli ...

teşekkür ederim tavsiyeleriniz için bazlari aylar sonra ameliyat olmuş ama babam olaydan üç gün sonra ameliyat oldu ay oldu yoğun bakimda ne kadar daha orada kalir bilmiyoruz

babam bugün itibariyle diyalize sokacaklarmiş çok ilaç kullandiği için böbreklerine zarar verebilirmiş ayrca dişlerini sikmaktan dişetleri iltihaplamiş onun içinde ilaç kullanacakmiş bu forumda boynu kirilan arkadaşlardna hiç duymamiştim diyalize girdiklerini

Demek ki bazı değerleri yüksek çıkmış ve önlem için diyalize girmesine karar verilmiş. Bu konuda canınızı sıkmayın. Geçici bir durumdur. İnşallah kısa sürede düzelip standart odaya ve size kavuşacaktır. Merak etmeyin. Sabır.

Rabbim sabır versin inşallah ben diyalize bağlanmadım ama vücudu kendini toparlarsa biraz diyalizden kurtulur bazı enfeksiyonlarda hastanede oluyor ben ne zaman hastaneye gitsem ateşim cıkar ama evde 7 senedir doğru dürüst ateşim cıkmadı babanın daimi sondasıda enfeksiyon yapıyor olabilir onun değişiminide takip et derim sana birde daimi sonda hortumu uzun olduğundan poşete giden yerde bükülüldüğünden idrar torbaya dolmaz bazen boyun kırıkları için o da ayrı bir sıkıntı oluyor onu arada kontrol etmek lazım yoksa tansiyonumuz yükseliyor kalp atış hızı artıyor kötü kötü terlemeler oluyor...

babam 45 gün yoğun bakim sürecinden sonra vefat etti Allah başka hastalara şifa versin .

Başınız sağ olsun. Sabırlar diliyorum...

başın sağ olsun Rabbim kalanlara sağlık sıhat versin

Üst Alt