Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın çoklu hastalıklarıyla %90 ve üstü rapor alabilir miyiz?

Konular
13
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba.Öncelikle herkesin bayramı kutlu olsun.Babam üzerine ötv'siz araç alma niyetindeyim.Fakat araştırma yapsamda rapor oranın yaklaşık kaç cıkacağı ,bu iş için babamıda boş yere yorup uğraşmaya deyip deymeyeceği hakkında çok bir fikir sahibi olamadım.Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Sitede gerçekten çok bilgili ve tecrübeli arkadaşlar var. Yardımcı olabilirseniz yani denemekte fayda var veya hiç babanı yorma yeterli bir oran alamazsin gibi bir tavsiyede bulunursanız çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkürler.
Babamın rahatsızlıkları;
1-2007yılında kalpten by-pass ameliyatı olup 4 damarı değişti.
2-Tip 2 şeker hastası.25 yıldır ilaç kullanıyor.
3-20 yıl önce 2 kez bel fıtığı ameliyatı oldu.
4-Geçen yıl parkinson teşhisi konuldu.Şu an ilaç kullaniyor ve durumu iyi.
5-Tansiyonda ani yükselmelerden dolayı 1-2 yıldır tansiyon ilaçları kullanıyor.
6-Beş yıl kadar önce prostat ameliyatı oldu.
7-Yaklaşık 20 yıl önce sinezüt ameliyatı oldu.Şu an sinüsleri dolu durumda.
8-65 yaş üstü.
Acaba bu hastalıklara bakarak kurula girsek %90 orana ulaşabilirmiyiz.

quiet50

Tavsiye için teşekkürler.Evet belirttiğiniz gibi daha öncesinde cetveli inceledim fakat maalesef tam yorumlayabildiğimden emin değilim.Sitede uzman diyebilecegimiz bazı arkadaşlar var.Mesela Ufukalp veya @OturanBoğa gibi arkadaşlar bana bir tavsiyede bulunabilirlerse çok mutlu olurum.Mesela uğraşmanızı tavsiye ederim veya boşuna uğraşmayın bu rahatsızlıklar %90 oranına ulaşmaz gibi.

Konuya tam hakim olmamakla birlikte çoklu hastalık olduğu için balthazard formülüne göre engel yüzdesi hesaplanacaktır yine bildiğim kadarıyla bu formüle göre 1 hastalıktan ciddi bir oran gelmesi lazım ki - yüzde 70-80 gibi -ve diğer hastaliklarla yüzde 90'a tamamlasın yazdığınız hastalıklardan benim yorumum bu yüksek oranı hicbir hastalıkta yakalayamayacaginiz yani yüzde 20 yüzde 30 yüzde 8 yüzde 10 gibi
Çoklu hastalık yüzdelerinden bu oranın yakalanması çok zor yine de belirtmek isterim ki konunun hakimi değilim sadece fikrimi söyledim yine de araştırın isterseniz bir doktora randevu alıp sorun babanıza çok geçmiş olsun inşallah alırsınız hayırlı günler..

Üst Alt