Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın emekli astsubay olması Evde Bakım maaşı almamıza engel mi?

atildertli

Üye
Konular
105
Reaksiyonlar
0
babası emekli assubay olup bakım maaşı alan var mı??

sevgili dostum
bak kelebekk ne güzel cevap vermiş sorduğun soruya.bir kezde ben söylüyeyim.evde bakım parası için babanın ne iş yaptığı önemli değildir.eve giren para ve evde yaşayan insan sayısı önemlidir.
eve giren para/evde yaşayan sayısı=449 TL yi geçmesin
ve ayrıca % 50 ve üzeri AĞIR ÖZÜRLÜ ibareli raporun olması lazım.

aslında öyle yada böyle yanlış bi uygulama parası olsada olmasada özürlü özürlüdür insanları sınıflandırmaları yanlış her özürlü bireyin bi şekilde hakkı olmalı bence

evde kişi başı gelir 448 TL'den fazla diye evde bakım parasına müracaat etmedim. Bimer'e siz bu parayı kişi başı 448 TL'den az olan engellilere mi veriyorsunuz yoksa tüm engellilere mi veriyorsunuz, evde bakım parası ödemeden kastınız ne dedim, geliri kişi başı 448 TL'den az olan engelli evde bakıma muhtaçta kişi başı 448 TL'den fazla geliri olan engelli evde bakıma muhtaç değilmi diye yazdım, onlarda Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığına göndermişler yazımı, dün bu kurumdan birisi telefon ile aradı 2013 yılı içinde evde kişi başı gelir ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmamaktadır diye söyledi, resmi olarak yazı ile de cevap vereceklermiş. Zihinsel Özürlüler federasyonu başkanı Ömer KOÇ bey geçen gün radyo programında kişi başı gelir kıstasının evde bakım parası almak için engel teşkil etmemesi için bir çalışma yapıldığından bahsetmişti.

Üst Alt