Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın emekli aylığı, benim de arabam var. 2022 aylığı alabilir miyim?

GÜNEY_666

Yasaklı Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
2
ben 30 yaşında engelli bir bireyim. ailemle birlikte yaşıyorum ev kendimizin işsizim geir olarak sadece babamın emekli maaşı var + birde benim üzerime bir araç var . dün sosyal hizmetlere gttim içeri almadılar beni kapıya numara asmışlar telefon ettim çıkan görevliye bilgilerimi verdim görevli memurların eve geleceğini söyledi sizce bundan sonraki süreç nasıl işler bana maaş verirler mi ????

GÜNEY_666
siz çalışmadıgnız için 2022 alabilirsiniz amma enaz %40 ve üzeri engelli raporunuz olacak ve hane kişi başı gelir sınırını geçmıceksınız .ev sizn oldugu içinsiz ıkamet edıonuz o işlem dahil edilmez ama araç dahil edilir.birden fazla evınzı varsa ikamet ettıgnız dahil edılmez ama dıerlerı gelrı hesabına dahıl edılır
Soru 47: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda muhtaçlık hesaplaması yapılırken kişinin kira ödemeden oturduğu evi dikkate alınır mı?
Kişinin oturduğu ev dikkate alınmaz.

Soru 53: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracı muhtaçlığın hesaplanmasında nasıl dikkate alınır?
2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracının kasko bedelinin 120'de biri dikkate alınır. ÖTV indirimi ile alınmış ise indirimli tutarının 120'de biri dikkate alınır.

benim engelli raprum yüzde 44 araç engelli aracı değil normal binek araç..

Kardeşim annen babandan ayrı bir ikametgaha cik aracıda ver babanin uzerine maason alirsin sorun olmaz koyün varsa köye al bos bi yere al orda kaliuorum goster oldu bitti

İlyas türksever
ii dıonda.köyde olsa yıcek içecek giyim kuşam lazım.belkı su parası olmıcak ama elektrık ödeyecek.süreklı köyde kalacak değil sıkılabılır.dolmusla anne babanın yanına gelmekte isticek arada .kısaca gideri olacak.işi yokmus bahsettıklerımı ne ile karşılayacak.başvuruda heyet sorduklarımı soracak veo işsiz oldugnu sölicek sonuç yaptıgı giderler heç bi geliri olmadıgı için gelır olarak görünecek(2022 de gider gelirden fazla olursa aradakı fark gelıre dahil edilir) gene 2022 yi alamıcak.

benim engelli raprum yüzde 44 araç engelli aracı değil normal binek araç..
rapor tutuo sıkıntı yok raporda.araca gelırsek

Soru 53: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracı muhtaçlığın hesaplanmasında nasıl dikkate alınır?
2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracının kasko bedelinin 120'de biri dikkate alınır. ÖTV indirimi ile alınmış ise indirimli tutarının 120'de biri dikkate alınır.

kırmızı yazılı olan yerdekı gibi işlem görür.ötv indirimli alınmadıg için.diyelimki aracınızn kasko degerı 10 bintl.
10 000 / 120 : 83,333 yuvarlak hesap 84 tl gelire eklenır. bu örnek artık kaskosu ne kadarsa onu hesap edersınız.kasko pek bişi tutmuo.

babanzın emeklı maşı ve aracın kaskosunun 120 de 1 i ve adı ne olursa olsun eve gıren tüm gelrıelrı toplayık hane kişisi olan 3 e bölün 703 den az ise 2022 maaşı olur fazla ise olmaz

Ben birine yaptım kardeş evde kalmıyorum gunluk ise gidiyorum dedi geldigimizde seni arariz gelirsin eve dedi geldiginde aradilar oda gitti dayisinin bi eski evi vardi orda kliyor gösterdi kendisino bu akilida ben verdim ona ve engelli maası baglandi o dediğim kiside anne babasoyla kaliyordu ikiside emekliydi engelli maasini kesmislerdi ve gittim urasdim baglattirdim urasmadan burda uazmayla basit olmaz urasirsan basit kardes hadineyvallah...

İlyas türksever
[FONT=sans-serif] oda gitti dayisinin bi eski evi vardi orda kliyor gösterdi kendisino bu akilida ben verdim ona ve engelli maası baglandi o dediğim kiside anne babasoyla kaliyordu ikiside emekliydi engelli maasini kesmislerdi ve gittim urasdim baglattirdim[/FONT]
bahsettıgın gibiyse dayısının evınde kalıor görunupte kalmıossa üstelık günlükişlere gidiosa yanı çalısıosa .şartları tutmuodur ama hıle ıle maaş almasına sebep olduysanız sızdeo kısı kadar suçlusunuz.haketmeyen bırne alması için yardım edıp aldırdıgınız için parayı o alıp keyıf sürecek hakkı olmadan aldırdıgn içinse ceremesını(günahını) sen alacaksın.

Bu adamın yuzde 65 raporu var bu adam engelli maasini almayi haketmiyormu yani babasi anansi emekli olabilir anasindan babasindan ona fayda yoksa adam gelmis 45 yasina o zaman o adama engelli raporunu niye verdiler vermeinler o zaman o adam o engelli maasinı hak ediyor sen rahat ol kasma kendinibhakmediyosa gunahi benim olsun bana burda adaletten bahsetme ulkede adaletmi var bos bos konisuyon burda aldı aylik 500 lira para haramsa varsin haram olsun bu devletin trilyonlarini gotürene sesino cikar burda bana 500 lira muhtac olan bi kisiye maas bagladik diye harama mmi yemis olduk haydi get o devletin triliyonlaroni calanlara hesap sor bana deill bos insansin

mka @ kalem abla bi konuda yardiminiza ihtiyacim var yardimci olurmusunuz eve 6 kişiyiz babam ben 2022 maaşı aliyoruz annemde 1 ay oldu 65 yaş aylığı alıyo SYDV ilac katılım payı parası icin basvuru yaptim 1 hafta sonra sonucu icin gittim red edilmiş neden dedim muhtaçlık sınırını geciyonuz dedi iki 2 kişi engelli 2022 maaşı alıyonuz dedi yani 2022 maaşları gelire dahil edilmiyodu dedi kalem abla 144 aradim memur o da dedi 2022 maaşları gelire dahil ediliyo dedi şimdi kime innancaz anlamadim tsk ederim simdiden iyi gunleer

2 kişi sıgortalı calışiyo evde

Suskun çocuk
6 x 701 : 4206
çalışan 2 kişivarmış sıgortalı tahmınım enaz asgari ücret alıolardır
2 x 2324 : 4648

o 2 kişi asgari ücretle çalışıosa dogru deyikler sınırı geçionuz

o değilde sydv nin vereceği bin liradan bizde alsak bari yarın o paranın peşine düşecem....

İlyas türksever
[FONT=sans-serif]Bu adamın yuzde 65 raporu var bu adam engelli maasini almayi haketmiyormu[/FONT]
%65 değil isterse daha fazla olsun haketmıodur daha az olan hak edıodur.bahsedılen 2022 maaşını almak için şartlar var şartı tutmuosa alamaz

[FONT=sans-serif] yani babasi anansi emekli olabilir anasindan babasindan ona fayda yoksa [/FONT]
bilemem.o ane ve babasına kalmıs bişi
[FONT=sans-serif]adam gelmis 45 yasina o zaman o adama engelli raporunu niye verdiler vermeinler [/FONT]
her raporu olana maaş vermıolar.maaş için değildir o rapor.
[FONT=sans-serif]o zaman o adam o engelli maasinı hak ediyor sen rahat ol kasma kendinibhakmediyosa gunahi benim olsun bana burda adaletten bahsetme ulkede adaletmi var bos bos konisuyon burda [/FONT]
anlamadın galıba şartı var maaş için tutmazsa haketmıo dıo devlet .dıen ben deilim.ha günahı sanaysa onada karısmam.ülkede adalet var m mı dedım de suçlıon .boş konuşan ben oluyum boş ver.
[FONT=sans-serif]aldı aylik 500 lira para haramsa varsin haram olsun bu devletin trilyonlarini gotürene sesino cikar burda bana 500 lira muhtac olan bi kisiye maas bagladik diye harama mmi yemis olduk haydi get o devletin triliyonlaroni calanlara hesap sor bana deill bos insansin[/FONT]

aldıgı maaşın mıktarı değil alış şeklı yanlış.trılyonları götürene laf etmedıgmı nerden bilion.herkes böyle derse aman ahmet yıo mehmet nıe yemo derse içinden çıkılmaz heç kimse yemesın.lafım herkese sadece sana deil dolu insan.

2022 maaşı alamamak...

2022 engelli maaşına müracat ettim üzerime bir araç olduğu için vermiyorlar üzerine araba olup engelli maaşı alan dünya engelli var o nasıl oluyor peki ??

bir tanıdık bakım aylığına miracat edin dedi oraya gittik orada engelli raporunda bazı ibareler yazacak felan dedi hastaneye sevk etti... bu nasıl iş arkadaş biz ne yiyip ne içecez evin arabanın bize bir geliri mi var sanki ? arabanın geliri olmaz gideri olur.. Allah kahretsin .... :( :( :(

bakım maaşı için tam bağımlı rapor gerekli

Ahmet T

evet öyeleymiş...
bu editörler ne cins adamlar yeni açtığım konuyu eski konularla birleştirmenin mantığı amacı nedir arkadaş ????

GÜNEY_666
ebm için ağır engelli yazacak ama raporda an az %50 ve üzeri olacak.sizin %44 imiş.%50 raporu biraz zor verırler.eskıden verıolardı şimdi artık raporları hep düşük verıolar

Üst Alt