Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın emekli maaşı 2022 sayılı özürlü aylığı almama engel mi?

ZEKİ_EMRE

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
18 yaşını yeni doldurdum. % 98 bedensel ağır özürlüyüm. Emekli olan Babamın maaşı nedeniyle bugüne kadar hiç haktan faydalanamadım. Artık reşit olmam nedeniyle şimdi özürlü aylığı için müraacat edeceğim. Babamın maaşı ve üzerime bir otomobilin kayıtlı olması nedeniyle bu maaşı da alamassın diyorlar. Olumsuz karar çıkarsa mahkemeye gitmemin faydası varmı? Bana yarbımcı olacak avukat tavsiye edebilirmisiniz. bu konuda daha önce mahkemeyi kazananlar varmı? herşey için şimdiden teşekkürler.

yeni kanuna göre gelirin evdeki yaşayan kişi sayısına bölünüp çıukan tutarın 255 tl yi geçmemesi gerekmekte. örnek veriyorum. babanızın emekli maaşı 1000 tl ve evde 4 kişi yaşıyorsunuz. diğer 2 kişininde çalşmadığını varsayarsak 1000/4=250 tl. bu durumda başvurunuz kabul edilir. tabi kesin kabul edilir diyemem çünkü bu kanunu keyfi yorumlayan sydv çalışanları var. tamamen onların insafına kalmış bir şey. bunun nedenide kanundaki tutarsızlık ve karışıklık. yeni bir yönetmelik hazırlığındaydılar. geçen sene ocak ayının 25 inde yayınlandı. bu yeni yönetmeliğinde ben bu ay için de yayınlanacağını bekliyorum. o zaman tabiki durum değişecek. belki daha iyi olur belki daha kötü bekleyip göreceğiz.

Verdiğiniz bilgiye teşekkür ederim. Ben reşit oldum. Ailemle yaşamak zorundamıyım. ayrı eve çıksamda bu maaşı alamazmıyım

Arkadaşlar Zeki Emre arkadaşın sorunlarını bende yaşıyorum. 7 yıldır aldığım 2022 maaşı bimerden kömür talebinde bulunduğum için muhtaç olmadığım söylendi ve aylığım iptal edildi bana dava açın diyRlar bugüne kadar muhtaçtım bimere mesaj yazdıktan sonramı muhtaç olmadığım tespit edildi ailede 3 kişi yaşıyoz babaminın 870 aylık geliri var 88 ağır engeli raporum var bana bır yol gösterin saygılar.

eve giren toplam gelirler kişi sayısına bölündüğünde kişi başına düşen gelir 243tl yi aştığı vakit 2022 aylığı bağlanmıyor..

sana önerim başka eve geçeceğine baska birini evinde yaşıyor gibi göster. kisi sayısı artarsa kişi başına düşen gelirde artar. nerde yasarsan yaşa kanunda 1. derece nafaka yükümlülüğü ibaresi var. yani baban abin maasli annen sana nafaka vermek zorundsymis gibi saçma bir durum ssöz konusu

arkadaşlar hepimize geçmiş olsun benim kalp amaliyattan bay pas dolayı yüzde 50 özürlü raporum vardı şimdi sağ ayagım topuktan eklemden alındı tekrar rapor aldım ayagın alınmasından yüzde 38 verdiler şimdi özürlü toplam /87 özürlü raporum var emekliyim maaşım toplamda 12.00 lira fazla iki kişi yaşıyorum evim kira eşime evde bakım maaşı vermediler kaymakamlık ta yardımda bulunmadı evin kirası 400.00 veriyorum maaşım 986.00 bu konuda yardım maaşı alan arkadaş varsa bize yardım ederse çok sevinirim. selamlar

şevket bey emekliyseniz bu maaşı alamazsınız kesin ve net

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Baş vurun Deneyin bence..Arkadaşım 2022 maaşını alamadı ve burdan yardım alıyo.

Üst Alt