Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın emekli maaşı ve bakım maaşı var. Kendi adıma 2022'den yararlanır mıyım?

onurlu23

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Slm abilerim bu gün toplam.bipolar bozukluktan /40 gilber sendorumundan/15 boyunfitigindan/6 yani yüzde /52 oraninda özürlü raporu aldim ne gibi haklarim var oy kullanmama engel olurmu bu arada babam kalp krizi sonucu bitkisel hayatta hem emekli maaş aliyor vasi olarakta annem evde bakim ücreti aliyor ben kendim özürlüyümm 2022 sayili özürlü ayligi alabilirmiyim ba§ vurursam evde bakim ücretimiz kesilirmiii allah rızasi içinn lütfen acil cevap verin herkese hayirli geceler

öncelikle geçmiş olsun. eğer evde kişi başına düşen gelir 286,32 TL den yukarı olursa alamazsın az olursa alabilirsin hayırlı geceler

Anladim kardeş bu gelir hesaplamalarinda evde bakim ücreti dahilmi

Peki seçilme ve seçme hakkim gidiyormu kardeşlerim bipolar tanisi aldimda

anladığım kadarıyla vasin yok. mahkemece kısıtlanmadıysan oy kullanabilirsin ablam. engelli raporundan dolayı oy kullanma hakkın gitmez. önemli olan mahkemece kısıtlanmaman.

Degerli abilerim ablalarim /52 oraninda heyet raporu almiştim bugün saglik il müdürlügüne itiraz ettim onlarda üniversite hastanesi gönderdiler oradaki doktorlar raporda her hangi bir hata olmadiğini söylediler yani sonucun degişmeyecegini söylediler itiraz dilekçemi geri çekebilirmiyim? Ayrica raporumda egitim işlevselligi degerlendirilmedi tekerlekli sandalye degerlendirilmedi engelli kimlik karti degerlendirilmedi 2022 sayili yasa degerlendirilmedi yaziyor sadece engelli kadrolarinda çalişabilir yaziyor Not= İşkur tarafindan yollandim heyete Şimdi ben özürlü haklarindan yararlanamiyormuyum ? Raporumda engelli grubu zihinsel ortopedik ve sınıflanamayan yaziyor Ayrica Agır efor gerektirecek Agır sorumluluk ve dikkat gerektirecek işler dışında çalıştırılabilir yaziyor bipolar bozukluk rahatsızlığı zihinsel engelli grubunamı giriyor ? Ne yapabilirim haklarim nedir allah rızası için acil yardım...

2022 engelli aylığı için arkadaşlar yukarıda sana cevap vermişler ablam. baban emekli aylığı alıyormuş. ayrıca evde bakım aylıgı da alınıyormuş. bu iki geliri topla ve hanedeki kişi sayısına böl. eger çıkan sonuç 286,32 tl altında değilse 2022 aylıgı alamazsın.

yukarıda yazdıgım gibi mahkemece kısıtlanmış değilsen oy kullanabilirsin.

diğer hakların için şurayı incele ve kafana takılan olursa ilgili forumlardan sor:http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Çok teşekkür ederim ablam allah razı olsun iyiki varsın

Bir şey sorucam abilerim ablalarım ben 6 yildir bipolar bozukluk tanisiyla tedavi görüyorum yilda 3 4 kez atak geçiriyorum en az yilda iki seferde hastanede yatiyorum bana ömür boyu ilac kullanicaksin dediler heyete girdim tedaviyle işlevselligi düzelebilen /40 oraninda rapor verdiler itiraz ettim yine ayni orani verdiler bu ne yaman çelişki o zaman niye bana ömür boyu ilaç kullanicaksin dediler benim rahatsızlığim kronikleşmemişmi sizce bu arada 22 yaşindayim ve artik yaşamaktan biktimm

Ablası hastalığınla ilgili bilgim olmadıgından sana yardımcı olmam zor.
yaşamaktan bıktım demişsin. anlaşılıyor ki içini dökmeye senin gibi skıntıları olanlarla dertleşmeye ihtiyacın var. o yüzden sana tavsiyem rahat ol, paylaşmaktan çekinme. seni bunaltan ne varsa içinde beslemek yerine paylaşarak dışarı at ve içindeki birikmişliğin seni bunaltmasına çökertmesine izin verme.
şu forumda yeni bir başlık aç ve hastalıgınla ilgili sormak istediklerini, sıkıntılarını vs paylaş:Sağlık / Psikolojik & Psikiyatrik Rahatsızlıklar
yazmaktan çekinme asla. içinden dökülenlere sınır koyma. bırak yureğin rahatlasın derdini anlayabileceklere döksün içini.
sana da ablan bir müzik hediye etsin:

Üst Alt