Sayın
@UZAKLAR arkadaşım, bu yazdıklarınızı neye göre yazdınız..
Arkadaşımızın BABA'sı engelli.. aynı zamanda Arkadaşımız da engelli.
Mesala, ben baba'yım ve engelliyim, engelime göre tertibatım var, TSE'den uygunluk belgesi aldım, **Eşi ve 3.dereceye kadar yakınlarım aracımı kullanabilir** diye ruhsata işlettim,,
Eşim, çocuğum ve 3.derece yakınım aracımı kullanabilir.
Yani, Eşim, çocuğum kullanırken araç içinde benim olmama gerek yok(araç yaşadığım mücavir alan sınrıları içinde olmak kaydıyla).
Arkadaşımızın BABA'sı engelli.. aynı zamanda Arkadaşımız da engelli. Buna nasıl bir çözüm ve yol çizilir O'nu konuşmak lazım..
Baba'sında kısıt var mı..ya da sadece ''Otomatik Araç''mı kullanıyor.. ki böyle ise, Arkadaşımızın durumuna göre tertibat takılabilir mi, takıldığında, Baba'sı tertibatlı haliye kullanabilir mi.. ?
Bu durum için, Yönerge, Genelge gibi yazılı bir metin var mı...?
Bunun için, Emniyetten ve TSE uygunluk belgesi verebilen yerden sorması lazım.....diye düşünüyorum. Maliyeye sormasına gerek yok, zaten Maliye işin başka boyutunda..
Saygılar..
@umutsuz13
Bir de şu şekilde bir yol olabilir diye düşünüyorum, Babanız aracı tertibatsız kullanıyor ise, aracı Engelliden-Engelliye satış ile Senin adına, ve akabinde tertibatlırın takıldıktan sonra da TSE uygunluk belgesi alabirsin.
Sonuçta Baba'nızin ehliyetinde ''sadece otamatik araç kullanabir'' ibaresi olacağı için, Baba'nız için araç kullanmada sıkıntı olmayacaktır.