Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın evinde oturmam 2022 maaşı almama engel olur mu?

Canisihyıldız

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Mrb kalem abla %70 raporum var 1 yıl süreli 2022 aylığına 27 şubatta başvuru yaptım vakfa abla ben tek yaşıyorum yani hanede tek ben yaşıyorum ama ev babamin babamin evinde oturmam aylık bağlanmasına engel olurmu babamin maaşi engel olurmu aylık almama baglanmasina bide ilk maaşimi nezaman ve nerden alabilirim.cvp larsaniz abla yeni üye oldum cvp

Canisihyıldız oturdugun ev babana ait ve senden başka o evde oturan yok. 2022 aylıgına başvurmuşsun. babana ait bir evde oturman 2022 aylığının baglanmasına engel mi diye soruyorsun.
ikametin o evde ise ve o evde yaşıyorsan, senden başka kimsenin ikameti yoksa ya da ikameti olmasa bile senle yaşamıyorsa ve senin 423,58 TL'yi geçen bir aylık gelirin yoksa evet sana 2022 aylıgı baglanır. babanın evinde oturman da engel olmaz buna.
kiracı konumunda olursun en çok. ama senin yanında ikameti olmasa bile baban senle yaşıyorsa ve babanın yaşadığı tesbit edilirse baban da hane gelirine eklenir. böyle bir şey yoksa evde tek yaşıyorsan, ailenle başka hanede yaşamıyorsan (yani ikametin başka yerdeyken ailenle yaşamıyorsan), gelirin de sınırı geçmiyorsa 2022 aylıgı baglanır. aksi durumda (gelir sınırını geçersen) baglanmaz.
her ihtimali yazıyorum gördüğün gibi konunun anlaşılması için:)

Kalem abla ben tek yaşıyorum benden başka kimse yaşamıyor tek kalıyorum
Hanede benden başka yaşayan yok kalem abla babam annem köyde yaşiyor benden ayri onlar
Kalem abla ben şehirde babamin olan evde tek yaşiyorum benle kalan yaşayan yok babamin evinde kalmam oturmam 2022 aylık baglanmasına engel olurmu ?
Babamin emekli maaşi almasi engel olurmu bana aylik baglanmasina?
Abla bide vakiftakiler biz sana aylik baglayamayiz baban baksin derlermi?
Benim hiç bir gelirim yok abla sosyal güvencemde yok
%70 okb raporum var raporda çalışamaz yaziyor.
1 yıl süreli raporum abla
27 şubat 2017 de 2022 aylıği için başvuru yaptim vakfa abla
Bana kaç tl aylik baglanir vede ne zaman nerden alırim ayligimi
1 ay sonra sonucunu gel ögren dedi vakiftaki memur bide ev ziyareti yapilacak dedi bi sorun çikarmı
Kalem abla senden Allah razi olsun ellerinden öperim abla cvp verirmisiniz sagolun

Canisihyıldız 18 yaş üstü müsün? okuyor musun? (babanın sağlık guvencesinden yararlanamadığına göre 18 yaş üstusun ve okumuyorsun)
18 yaş üstü ve okumuyorsan 423,58 TL'yi geçen bir gelirin yoksa sana 2022 aylığı baglanır ablası. babanın evinde oturman da babanın emekli aylıgı da sana engel olmaz. 2022 aylıgı baglandığı takdirde 60/c 3 GSS kapsamında sağlık guvencen de olur. bu sağlık guvencesi eski yeşil kart gibidir ve primini devlet öder.

Kalem abla 24 yaşın dayım okumuyom
Hiçbir gelirim yok yeşilkartlıyım babamın sağlık güvencesinden yararlanmıyom
Gelir olarak kaymakamlığin dilekçe yazıp 3 ayda bir 250 tl aliyom bu 250 tl parayla geçiniyom 2022 ayliga başvurmadan önce ben dilekçe yazarsam 250 tl kabul oldugunda ziraatbankasından aliyorum
Yani başka gelirim yok kalem abla

Canisihyıldız tamam ablası. sana 2022 aylığı baglanır. sorun çıkmaz.

raporunla birlikte şubat'ta başvurduysan ve sana başvuru alındı belgesi verildiyse başvuru tarihin 27 Şubat'tır. 2022 aylığın onaylanırsa bu tarihi takip eden aybaşı da aylık başlangıç tarihin olur (yani 1 Mart). rapor oranın da % 70 .
1 Mart'tan 1 haziran'a kadar olan birikmiş ödeme + haziran dönem maaşı ile birlikte toplam 3178, 92 TL ödenecek haziran'da sana.

bu hesabı başvuru tarihinin şubat oldugunu duşunerek yaptım. e-devlet şifren varsa orada başvuru tarihi kısmında ne yazıyor bana soylersin. bir de aylık durumu kısmında ne yazıyor? eger "devam ediyor" yazıyorsa aylık başvurun onaylanmış demektir.

Kalem abla başvuru Tarihi :27/02/2017
Yardım Durumu: Devam ediyor yazıyor
Kalem abla e devletten baktım böyle yazıyor
Kalem abla bana başvuru alındı belgesi verilmedi eve gelip bakacaklar sonucunu 1 ay sonra kimliginle gel vakfa öğren dedi memur
İlk ayligi nezaman nerden kaç tl alırim abla?

Son düzenleme:
Canisihyıldız yani henüz vakıftan senin eve sosyal inceleme için gelmediler mi? buna ragmen e-devlette de aylık durumun " devam ediyor" yazıyor ha:) ne yapmaya çalışıyor bu sistem anlamıyorum:)
ablası sosyal incelemen yapılmadıysa senin aylıgının onaylanmaması lazım. ama "e-devlette de aylık durumum devam ediyor yazıyor" diyorsun.
alo 144'ü hafta içi ara ve aylığının baglanıp bağlanmadığını öğrenmeye çalış. vakfı da arayıp aylığın baglanıp baglanamdığını ve süreci sor. her iki tarafın cevabını da bana buradan ilet.
ben bu işten bir şey anlamadım çünkü.
aylık hesabını yaparım rahat ol. önce şu aylığının baglanma işindeki karmaşayı çözelim bi:)
sosyal inceleme yapılmadan 2022 ayloıgı baglanmaz ki.

Merhaba bende babamın evinde yaşıyorum babamın mernisi beş yıldır baska bir şehirde. Annemin 1275 emekli maaşı var ben onsekizyas üstü vakifüniversite öğrencisiyim kardeşimde ortaokulda okuyor %52 engellilik raporum var 2022 maaşından yararlanabilirmiyim?

günayarnavutoglu evde sadece annen, sen ve kardeşin olmak üzere 3 kişi mi yaşıyorsunuz ve ikamet ediyorsunuz? babanızın ikameti başka şehirdeymiş. babanızla anneniz ayrıldı mı? resmi olarak boşandılar mı yani?

Evet üç kişi yaşıyoruz ve ikamet ediyoruz.annem ve babam resmi olarak ayrılmadı fakat ayrı yaşıyorlar ve babamın ikameti başka bir şehirde uzun süredir.

Hızlı dönüş yaptığınız içinde teşekkür ederim

günayarnavutoglu ablacım evde 3 kişi yaşıyormuşsunuz. annen de 1275 TL emekli aylığı alıyormuş. bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL'yi geçtiğinden sana 2022 engelli aylığı baglanmaz maalesef. sana 2022 engelli aylığı baglanması için hanede kişi başına düşen aylık gelirin 423,58 Tl altında olması lazım.
engelin nedir ablası? yani raporunda hangi hastalık yazıyor?

Oturduğunuz ev kira mı peki?

Canisihyıldız sen en son dediklerimi yap ablası. pazartesi alo 144'ü ve vakfı arayarak 2022 aylığının baglanıp baglanmadığını sor. vakfa ayrıca sosyal inceleme için gelip gelmeyeceklerini de sor. gelişmelerden de beni haberdar et.

Tekrar merhaba rahatsızlığım miyotoni konjenita kas hastaligi.Oturduğumuz ev babama ait fakat babamın mernisi beş yıldır başka şehirde Annemin emekli maaşı1085 fakat ek ödemeler ile 1275 tl oluyormuş, ek ödemelerde hesaplanirken dikkate alınıyormu kardeşimde aynı rahatsızlığa sahip fakat onun oranı 36.

günayarnavutoglu annenin eline geçen net miktar önemli. eger ek ödemelerle birlikte annen 1275 TL alıyorsa sınırı geçiyorsunuz. lakin eviniz kiraysa emsal kira bedeli toplam gelirden düşülür. bu durumda hane geliri uygun çıkar.
eger kiradaysanız kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) başvurunuzu yapınız. hastalıgınızı evde bakım aylığı açısından sormuştum ama pek bir şey anlamadım. raporunuzda agır özürlü kısmı evet olarak işaretli mi?

Son düzenleme:
Kalem abla maaşım yatmış e devletten baktım 3178 TL ptt denmi alacam kimliğimle gitmem yeterlimi maaşımı

Canisihyıldız hayırlı olsun ablası:) demek ki bir şekilde sosyal incelemen yapılmış ya da sistem uzerinden muhtaçlığın sorgulanmış:) sonuçta yaptıgım hesap doğru.
ablası doğum yılının son rakamına göre belirlenen gunde herhangi bir PTT şubesinden T.C. kimliğinle giderek paranı çekebilirsin.

@Kalem abla

Sizin dediginiz gibi 3178 TL haziran ayında maaş aldım abla eylül ve aralık aylarındada maaş alacammı? Ve nekadar maaş alırım ?

@Kalem abla ben bu sayfada mesaj yazmayı bilmiyom size direk mesaj yazmayı burdan devam edip size soru sorabilirmiyim.

Kalem abla senden Allahım razı olsun

Evet raporun 1 yıllık ise raporun bitiş tarihine kadar duzenli olarak 3 ayda bir maaş alırsın. Yani eylül de de maaş alırsın aralıktada. Raporunu yenileyip vakfa verirsen 2018'in mart ayında da maaş alırsın.

@Canisihyıldız rapor oranın % 70

bu durumda rapor süren devam ediyorsa eylül'de 2 aylık farkla birlikte toplam 1772,80 TL alacaksın.

rapor süren devam ediyorsa aralık ayında 1699,47 TL alacaksın.
2018 yılı için 2022 aylıkları yeniden belirlenecek zaten ve miktarlar değişecek.

rapor süresi bitim tarihinde hemen hastaneye başvur ve yeni rapor al ve aldığın raporu vakfa götür.

rapor süren bittiğinde yeni rapor sistem aracııgıyla ya da vakıf aracılıgıyla ulaşmazsa 2022 aylığın durdurulur. yeni rapor getirdiğin takdirde (rapor oranı % 40 ve üzeri ise engelli maaşı, rapor oranı % 70 ve üstü ise bakıma muhtaç engelli maşı), aylığının durdurulduğu tarih itibariyle açılır ve alamadığın aylıkları alırsın.

Üst Alt