Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın hangi statüde emekli olduğunu nereden öğrenebilirim?

edobali

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi Günler arkadaşlar benim baba 1980 de eLinde %40Lık raporla işe başladı 1997 emekliliğe ayrıldı ama yeni yasa göre artık malulen le özürLü olarak 2 ayrılmış babam tekrardan işe girdğinde babama maaşını kesilirse hiç bir hak kabul edemezsiniz die kağır imzalatmaya çalışıolar..

Biraz bilgi edindim bi kaç yerden %40 raporu olan bir kişi özürLü olarak emekli oluyormuş ve emekli olduğunda tekrardan çalışıp maaşı kesilmiyor muş.. Ama malulen emekliliye ayrıldığında tekrardan çalıştığında emekli maaşı kesiliyormuş.. Benim şimdik öğrenmek istediğim babamın özürLü olarak mı yoqsa malulen mi emekli olduğu? bunu hangi kurumlardan öğrenebilirim bi biLgisi olan warsa yardım etsin ...

Tahsis talep numarası ne ile başlıyor...

tahsis dosya numarası 21002 die başlıyor ...

babanız özürlü olarak ta malulen olarak ta nasıl olursa olsun eger emekli olmuşsa ve tekrar bir işe girerse ya emekli maaşı durdurulur işden ayrılırsa emekli maaşını tekrar almaya başlar bu bütün emekliler için geçerlidir

yanlışınızı war galiba kunta arkadaşım emekli olan bi birkişi tekrardan çalışmaya başladığında maaşlarında bi kesinti olmuyor benim çoğu arkadaşımın babası çalışıyor kesintileri olmuyor... Ben sgk sitesinden baktım malulen emekliler çalışamaz özürLü sıfatıyla emekli olanlar çalışabilir diyor ... Bende şimdik babamın hangi statüde yer aldığını öğrenmek istiyorum çoğu yere baktım ama bununla ilgili bir şey bulamadım ...

edobali,
Evet kunta arkadaşıumızın yorumu yanlış olmuş.
Babanız malulen değil engelli olarak erken emekli statüsünde.
SGDP (sosyal güvenlik destek primi) ödeyerek tekrar çalışabilir ve maaşı da kesilmez.

Üst Alt