Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın kalp kapakçığı değişti. SGK mahkemeye rağmen emekli etmiyor!

fatih063838

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar babam için açıyorum bu konuyu,
Babamın kalp kapakçığı değişti 4 sene oldu ve kalbinde şuanda hala pil takılı.

Asıl sorun Malulen emekli yapılmaması sgk'ya bşavuru yaptık hastane raporu 100'dü 60a indirdiler reddedildi.
Mahkeme açtık kazandık yine yapılmadı ne gibi yöntemler izlenmesi gerekiyor? 57 yaşında.

fatih063838

Nasıl yani? Malulen emeklilik başvurunuz durumunuzun maluliyeti gerektirecek düzeyde olmadığı gerekçesiyle reddedildi, siz buna karşı dava açtınız, davayı kazandınız, ama sgk hala malulen emekliliği onaylamadı. Doğru mu? Böyle bir şey olamaz ki? SGK'nın mahkeme kararına uymaması gibi bir şey mümkün değil. Gerekçesi neymiş? Prim gün sayısı ve sigortalılık süresi eksik olmasın?

Malülen emeklilik

Merhabalar.
Babamın kalp kapakçığı değişti 4 sene oldu ve kalbinde şuanda hala pil takılı.
Asıl sorun Malulen emekli yapılmaması sgk'ya başvuru yaptık %100'lük hem kendi hastanelerinden hemde farklı hastanelerden rapor olmasına rağmen reddedildi.
2. kez başvuru yaptık yine reddedildi ve hiç bir gerekçe gösterilmiyor.
Örneğin denilse ki gün eksik anlayacağız buda yok.

Gün konusunda da şöyle bir şey söyleyeyim askerlik borçlanması ile birlikte 1800 günü tamamlıyor.
Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? yardımcı olabilirmisiniz.

OturanBoğa

tam anlamıyla öyle oldu hocam, gün sayısı yeterli geliyor örneğin şuanda 1200 askerlik borçlanmasıyla birlikte 1800 günü tamamlıyor ama inatla olmuyor. Ne yapabiliriz emeklilik için veya emeklilik dışında bunun için yapılabilecek ne vardır?

fatih063838

Ben halka anlamadım. Makeme malulen emekliliğinize karar vermişse sgk'nın malulen emekliliği gerçekleştirmemesi imkansızdır.

OturanBoğa Acaba SGK ya eksik olan askerlik borcunu yatrıp 1800 gününü tamamlamış olarak başvuru yaparlarsa sorun halledilebilir mi?

Benim aklıma bu geldi,paylaşayım istedim.

Sugaremro

Haklısın tabii. Ama her durumda sgk neye dayanarak emekli etmediğini belirtmeli. "Gününüz yetmiyor" demeli mesela...

Üst Alt