Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın kontrol muayenesi sonucu işlemleri halen sonuçlanmadı!?

oktay.4

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
abiler kardesler merhabalar ben aylardır forumu takip ediyorum ama bugün kayıt oldum siteye. şimdi benim de sizlere bir sorum olacak.
babam adına yazıyorum .

2017 aralık ayında %70 oranla 2 senelik rapor alıp 2018 mayısında da emekli olmuştu kendisi.
2019 aralık ayında da sgk dan sevk yazısı alıp, aynı ay içinde %73 oranla süresiz olarak engelli raporunu aldı.
21 şubat 2020 tarihinde de tekirdağ sosyal güvenlik kurumu il müdürlüğünden gelir idaresi başkanlığı merkez sağlık kuruluna kayıtlı elektronik posta (kep) sistemi ile gönderilmiş görünüyor raporumuz sgk dys sisteminde.

Şimdi ortada bir karışıklık var. O da şu ki : ALO170 hattını arayıp raporu sorguladığımızda raporun ankarada halen işlemde olduğu görüntüleniyor. tekirdağ sgk da yine aynı şekilde raporun gönderildiğini oraya ulaştığını söylüyor. Fakat bundan yaklaşık 3-4 ay önce raporun akıbeti için CİMER'e yazdığımızda bize verdikleri cevapta da :" T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına (Ceyhun Atuf Kansu Cad. No:122 Balgat/Ankara) yapmış olduğunuz başvurunuz üzerine Başkanlığımız sistem kayıtlarının tetkikinden; adınıza kayıtlı herhangi bir başvuru kaydınıza rastlanılmamıştır. " dediler.
Yani anlayacağınız ortada bir karışıklık var. İkinciye gönderilen raporlar interaktif vergi dairesinde başvuru olarak görünüyor mu onu da bilmiyorum, çünkü sadece ilk rapora ait işlemler görünüyor ikinciye dair hiçbir şey yok. Anlayacağınız ortada bir karışıklık var. Aralık ayından beridir maaş da alamıyor babam raporun süresi bittiği için takdir edersiniz ki. Daha önce böyle bir durum varsa aranızda yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Dayanacak takatimiz kalmadı artık araya bu lanet pandemi dönemi de girince aylarca annem de babam da çalışmadı aylık 1700 liraya geçinmeye çalıştık kardeşim de ben de üniversite okuyoruz. Daha ne kadar gidecek böyle bilmiyorum.
Biraz uzun bir yazı oldu farkındayım ama okuyanlara çok teşekkür ediyorum ve herkese bol bol sabır diliyorum.

babanız ilk önce nereden emekli oldu malülen mi yoksa engelli vergi indirimi alarak mı
süreli mi suresizmi

oktay.4
Öncelikle Allah sabır versin kardeşim. Öncelikle kontrol muayenesi sgk üzerinden Ankara GİB merkez Sağlık kuruluna gider. Takibi sadece e devlet Dys ekranından yapılır. Dys de kaydı da gözüküyor belirttiğine göre.
Gib interaktif vergi dairesi ekranında gözükmez kontrol muayenesi.
Sen bir de merkez Sağlık kurulu 0312 4153259 nolu telefonuda ara bilgi iste. Cimer yazısını sgk ya gösterdin mi? Ne dediler bu duruma.

atilla3500
evet dys de kaydı görünüyor gittiğibe dair. sgk da çalışanlar ezbere dümdüz cevap veriyor abi bizzat gittik tekirdağ merkeze durumu anlattık yalnızca "biz evrağı göndermişiz burada öyle görünüyor gerisine biz karışmayız" diyorlar. ne söylersek söyleyelim sadece bu cevabı veriyorlar. umarım onlardan kaynaklı bir sıkıntı yaşayıp da bunca ay boşuna beklememişizdir yoksa çok pis kavga edeceğim oradaki çalışanlarla

turkey izmir
en başta vergi indirimi alarak engelli emeklisi oldu, malulen emeklilik %90 ve üzeri raporlarda oluyor babamın raporu %70 ti ve aralık 2017 ayında 2 yıl süreyle geçerli olmak üzere verilmişti

oktay.4
Sgk dan yazılı bilgi isteyin. Yazılı açıklama yapsınlar. Alo 170 İnternet sayfasında bilgi talep kısmı var oraya yazın. Ayrıca daha önce verdiğim numaradan gib İ arayın.

oktay.4

Sizi kontrole gönderen kuruma bir daha gidin ve evrakın akıbetini sorun

OturanBoğa

tekirdağ sgk ya gidip sorduk zaten "biz 21 şubatta buradan göndermişiz oraya vardığı görünüyor bundan sonrası ile ilgili bizim yapacağımız bir şey yok " diyip duruyorlar sadece

oktay.4

CİMER'den gelen "Başkanlığımız sistem kayıtlarının tetkikinden; adınıza kayıtlı herhangi bir başvuru kaydınıza rastlanılmamıştır." ifadesinin ne anlama geldiğini sorduğunuzda ne dediler? Gerekirse müdüre çıkıp durumu anlatmayı deneyin bence

OturanBoğa
söyledik abi onu da söyledik diyorum ya karşılarındaki insanla dalga geçer gibi "biz göndermişiz sonrasını bilmeyiz" minvalinde cevaplar verip duruyorlar, aslında tekrar gidip dediğiniz gibi müdürle falan yüksek mevkiden biriyle konuşmak lazım

oktay.4

Gerekirse bir daha ciğere yazmak lazım. Bu sefer süreç hakkında bilgi istediğinde karşılaştığın muameleyi de şikayet et ama.

Üst Alt