Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın omuriliği boyun bölgesinden zedelendi. Ne yapmamız gerek?

Syhn

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Oncelikle rabbim herkese sifa versin ins.

Babam 9 gun önce evde ters bir hareket sonucu omuriligi boyundan kirilmis ve tam kesi olusmus. O gece saat 1.30 dan sabah 10.30 kadar dr lar acilde hic bisi anlamamislar el atak tutmayan babam felc oldum hissetmiyorum diye bagirirken acil dr lar kasilmissin eve giturun demisler. kasılma gecer demisler babam yalvarmış hic bisi hissetmiyorum boynum cok agriyo dayanamiyorum diye ama kimsenin taktigi yok agri kesici serum takmislar sadece

sabah beyin cerrahi dr muayne etmesiyle ogleden sonra ameliyata alindi saat 4 te ve 14 vida takildi. Bu durumla ilgili hic bir bilgim yok cok caresiz hissediyoruz

ist anadolu yakasinda yaşıyoruz ve nasil bir yol izlemem gerektigini bilmiyorum lutfen bir yol gösterin su andan sonra ne yapmam gerek nerelere basvurmam gerek hangi hastaneye gitmem gerek neolur yardim

Öncellikle çok geçmiş olsun.Allah babanıza ve tüm hastalara acil şifalar versin.

Omurilik yaralanmaları genellikle trafik kazası, yüksekten düşme veya sığ suya atlama gibi nedenlerden olur.Sizin bahsettiğiniz gibi evde ters bi hareket sonucu omurilik felci olanı ilk defa duyuyorum.Çok sert bir darbeye maruz kalmadan omurların kırılması ve sinirlere zarar vermesi çok olası değil ama sizinki büyük bir talihsizlik olmuş.

Artık olan olmuş, bundan sonra ne yapılabilir buna bakmak lazım.Bundan sonra hastanın kendisini ve çevresindekileri çok zorlu bir süreç bekliyor.Sizin öncelikli olarak yapmanız gereken şey yatak yarası açılmaması için gerekli önlemleri almak.Bu dönemde önlem almamaktan ve genellikle bilinçsizlikten çok çabuk yara açılabilir ve bu yaranın kapanması aylar sürebilir.Bu da hastayı hem psikolojikmen etkiler, hemde fizik tedavi sürecinden geri koyar.

Daha sonra yapmanız gereken şey ise iyi bir fizik tedavi alabileceği bir hastane bulmak ve geç kalmadan fizik tedavi sürecini başlatmak.Unutmayın ki en büyük geri kazanımlar genellikle ilk yıllarda olur.

Şimdi ister istemez aklınıza tekrar eski sağlına kavuşabilir mi, iyileşebilir mi gibi sorular geliyordur.Bu hastalık her hastada farklı seyreder. En önemli etken sinirlerin aldığı hasardır. İnşallah babanızın sinirleri çok fazla hasar görmemiştir.

Bu forumda aklınıza takılan her soruya cevap olabilecek açılmış konularda mevcut. Oralara da göz atabilirsiniz.

Son düzenleme:
Cok tesekkurler sormayin talihsizligimizi dr da sasıriyor bu duruma ama omuriligi zaten cok kotu durumdaymis cok fazzla kireclenme ve daralma varmis yillardir ihmal edilen bir ameliyat varmis olmadıgı icinde bir ters hareketi bu duruma sebep oldu ameliyat sonrası birde odem olustu solunumda cok sıkıntı cekiyor trakeostomi yapildi (girtlagin ordan bir delik acildi solunum icin) isimoz dahada zorlandi ev tipi ventilator le solunum yapacak bi durumda fizik tedavi de verilirmi onuda bilmiyorum

Syhn arkadasimiz guzelce bilgilendirmis sizi. babaniza surekli moral verin sakin umutsuzluga dusmesin formda cok yazi var omurilik zedelenmesi ile ilgili onlari da okuyun size yardimci olacaktr elbet

Syhn

Çok geçmiş olsun. Sanırım şu anda en çok dikkat etmeniz gereken şey boynunu korumak, yeniden bir zedelenmeye neden olacak hareketlerden kaçınmak. Doktor bunun için bi boyunluk vermiş olmalı?

His dışında bir hareket kaybı var mı? Hareket ne düzeyde?

Zaman içerisinde çok büyük oranda düzeleceğinden kuşkum yok. Basit yaralanmalarda kısa sürede büyük oranda geri kazanımlar olur zira

Boynundan asagı hic bir yerinde hareket yok ve his yok solunum problemi cıktıgı icinde trakeostomi oldu bu yuzden boyunlukta kullanamıyor omur boyu solunum cihazina bagli kalacak. Ilginize çok teşekkürler rabbim hepinize sifa versin ins

Syhn

Ömür boyu solunum cihazına bağlı kalacak diye bir şey yok. Umudunuzu yitirmeyin. Henüz çok yeni bir kaza. Bence iyileşmeler olması çok çok muhtemeldir.

Umarım oyle olur dun odaya alındı. Cihaz bir süre daha takılı olacak. Devamlı sitede tak kullanımından bahsediliyor. Sgk karsiliyomu. Suan hemen kullanmaya baslamalimiyiz.

Üst Alt