Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın otomatik vites aracına tertibat taktırıp kullanabilir miyim?

erkan80

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
iyi akşamlar arkadaşlar babamın otomatik vites aracı var ben bu araca tertibat taktırıp kullana bilirmiyim her hanği bir sakıncası varmıdır h sınıfı ehliyetim var tertibatlı otomotil yazıyor ehliyetimde şimdiden teşekürler verdiğiniz cevaplar için

yani arabaya proje çizdirecem tertibat için sadece araba babamın adına olacak satten plakadaki damgada kalktı bir sorun olurmu

kullanabilirsin bence ama karışık bir durum.ruhsatta babanın adı yazacak.eger tertibat taktırırsan sen kullanabilirsin ama baban ve diğerleri kullanamaz.

tertibat taktırmak için aracın senin üzerine kayıt olması gerekiyo yani babanın aracı sana satması gerekiyo ve tertibatı proje çizdirip yaptırabilirsin ama bu sefer aracı banan kullanamaz sadece sen kullanabilirsin ama araca yıllık vergileri (mtv) ödemeden kullanabilir 5 yıl sınırı olmadan istediğin zaman satabilirsin

anlatamadım galiba ötv mtv ödeyecem çünkü araç babamın üzerine olacak sadece ben porje çizdirip ehliyetime göre uyarlamak bu durumda trafik yakaladığında herhanği bir ceza uyğularmı bunu öğrenmek istemiştim sen niye üstüne almıyorsun diye soracak olursanız benim yeşil kartım var ondan üstüme araç alamıyorum saten damğa işide kaltı

Üzerinde özel donanım bulunan tüm araçları -artık- kullanabilirsin. Babanın ya da sarı çizmeli mehmet ağanın olabilir...

Yalnız, üzerinde özel donanım bulunan bir aracı B sınıfı sürücü belgesi olan kişiler kullanamaz. Yani, sen babanın aracına donanım taktırsan, evet, onu kullanabilirsin; ama bu sefer de baban o aracı kullanamaz!

MERHABA BÜLENT ABİ SİZ CEVAP YAZMADAN ÖNCE DİLEKÇE GÖNDERMİŞTİM TRAFİK UYĞULAMA DENETLEME DAİRE BAŞKANLIĞINA BÜĞÜN CVP GELDİ
Sayın Erkan YILMAZ 15.10.2011 tarihli dilekçeniz incelenmiştir.

Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 53 üncü maddesinde yapılan değişiklik ile (09.09.2011 tarih ve 28049 sayılı Resmi Gazete), yurt içinden satın alınan özel tertibatlı araçların (otomatik vitesli araçlar dahil) sahibi dışında, aracı kullanmaya yeterli sürücü belgesine sahip herhangi bir kişi tarafından kullanılması mümkün hale gelmiştir.
Konu ile ilgili olarak Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 53 üncü maddesini incelemeniz uygun olacaktır. İyi günler dileriz.
BÜLENT ABİ TAM OLARAK SENİN YAZDIĞINIMI ANLATIYOR BU CVP.

Dediğim gibi Erkan, özel donanım olursa aracı bir tek sen kullanabilirsin.

bence bu uygulama yanlış çünkü özel donanım kişiye ve kişinin sakatlığına uygun yapılmış donanım demektir biri sağ kolundan biri sol ayağından özürlüyse donanımlarda farklı olur haliyle biri diğerinin aracını belki teknik olarak kullanır ama mantık olarak kullanamaz burda genelleme yapılmış H sınıfı ehliyet sahibi başka bi ha sınıfı ehliyet sahibinin aracını kullanır denmesi bana biraz saçma geldi

burdaki aracı kimse kullanamaz denmesindeki mantık bu zaten

ayrı bi noktada bennim aracımı başkasının kullanamaması aslında benimde işime geliyo emanet araba isteyen arkadaşlar oluyo herkesten istiyolardır benden de istiyolar bence arabadan emanet olmaz ama kıramıyosun ki kimseyi bende bunu bahane edip vermiyorum işime geliyo

Üst Alt