Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın raporuyla araç alacağım için bakım maaşı kesilecekmiş..?

okyanusum

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba; '' ENGELLİLER BİZ PLATFORMU '' üyeleri sormak istediğim bir sorum var engelli babam adına, umarım sizlerle doğru cevaba ulaşacağım.

Babam %92 engelli sonradan olan bu engeli yüzünden malulen emekli oldu. 1050 Lira malul emekli maası ile evde 2 kişi kalmalarına rağmen uc ucuna evde bakım aylığı da bağlandı. toplamda 1800 tl ayda eve giren para

Gelelim soruma;

-- Babamın adına %45 ÖTV indirimli araç alıyorum. 62 000 TL lik arac, 42 000 tl ye geliyor. Sosyal yardıma gidip sorduğumda EVDE BAKIM aylığının kesileceği söylendi. Bende parasını kendim ödeyeceğimi söledim, farketmeyeceği sölendi. Bu aylık dedikleri gibi kesilirmi ?

Lütfen çok acil cevap aracın kaporasını verdim ne yapacağımı şaşırmış durumdayım şuan.

Kesildiği de oluyor, kesilmediği de...
ne diyelim

Bu konuda kesin bi yasa kanun hüküm yokmudur. Karar veren merci insiyatifine mi bırakılmış olay ?

yanılmıyorsan aracın rayiç bedelinin 120/1 haneye gelir olarak yazılıyor..zaten ucu ucuna maaş bağlanmış.haliyle gelirde artış olacağı için maaş kesilecektir..fakat karakaya nın dediği gibi bazende kesilmediği durumlar olduğunu duyuyoruz..şansınızaaa

peki arkadaşlar teşekkür ediyorum . Bu işi şansa bırakmayıp araç almıycaz o zaman .

Üst Alt