Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın sağlık güvencesinden yararlanabilmek için sağlık raporu..?

RootKF

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Ben 19 yaşındayım ve haliyle artık sigortalı değilim. Babamın sigortasından yararlanabilmek için SGK dan bir kağıt aldık ve onu doldurup teslim ettikten sonra bize SGK heyet raporu için bizi hastaneye sevk edecekmiş. Sevk ettiğinde çalışamayacağıma dair sağlık raporu almamız gerekiyormuş.

Daha önceden ben %76 ağır engelli raporu almıştım fakat sadece bakım parası için rapor almıştık. Babamın sigortasından yararlanabilmem için rapor gerekiyor fakat bunu kabul etmiyorlarmış.

Tekrar sağlık heyetinin kontrolüne geçmeden eski raporumu kullanarak SGK dan yararlanabilmem için rapor alabilir miyim?

Teşekkürler.

elinizdeki rapor la birlikte heyete gir meniz rapor almanızı kolaylaştıra bilir bakım için almış oldugunuz raporu kurum kabul etmez kurum sevkişart

sevkat122;
Nereye başvurmam gerek bilginiz var mı? Baş hekimemi yoksa heyet kuruluna mı?

allakasi;
SGK sevk kağıdını aldık doldurup vereceğiz, hastaneye sevk ettikten sonra önceki raporu kullanarak değerlendirme yaptırabilir miyiz? Evden çıkmam çok zor şekilde çünkü.

Ben sağlık çalışanıyım şimdi bizim sağlık kurulu birimine sordum senin sorunu verilen cevap kurumun sevk kağıdı ile birlikte sağlık kuruluna gidecek engelli şahsın engeli hangi birim ile alakalıysa o birime muayeneye yönlendiriyoruz muayenesinin ardından orda ki doktor kararıyla tekrar bize heyete geliyor ve heyet doktorları tarafından incelendikten sonra rapor kararını takip edip çıkan rapor sonucuyla beraber yönlendiren kuruma gidip başvuru işlemini sonlandırmış oluyor

yani ilk önce heyet raporu verebilen hastanenin sağlık kuruluna gideceksin sonrasını zaten hastane içi gidişatına göre çözeceksindir

sensizlik61;

Teşekkür ederim ilgi ve alakanızdan dolayı.

Üst Alt