Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Babamın sigortalı olması annemin 2022 maaşı almasına engel sayılır mı?
kisibasi gelir nasil neye göre hesaplanıyor annemi 6 sene once %39 rapor almıştı yeniden bas vurup %40 ve üzeri rapor alinmasi ihtimali mevcut ellri tutmuyor parmakları yamuk
Kocasinin yada evde baska ssk li olması bir sorun oluyor mu engelli maasi bağlanması
[FONT='inherit']kişi başı gelir şöyle hesaplanır. Eve her ne ad adı altında giren gelir varsa maaş kira vs bunlar toplanır evdeki kişi sayısına bölünür çıkan sonuç kişi başına düşen gelirdir.
Şimdi anneniz %40 rapor alır ise 2022 maaşı için başvurabilir. kişi başı geliriniz .siz anne ve babanız diye 3 kişi olarak hesap ediyorum evinizde kaç kişi olduğunu bilmediğim için.2022 maaş için kişi başı gelir sınırı 423,58 bunu 3 kişi olduğunuz için 3 ile çarpacak. 3 x 423,58 = 1.274,74 yapar. Yani evinize giren gelir bu toplamı isterse 1lira geçsin maaş bağlanmaz ,1 lira noksan olursa bağlanır.
Artık gelirinizi evde kaç kişiyseniz o na göre hesap edip raporu alınca 2022 maaşı için şartınız tutarsa başvurursunuz.
kocası yada başka ssklı olması 2022 maaşına engel olmaz.[/FONT]
@*veli* size yanlış bilgi vermiş. annneiz de 60/g 1 değil. babanın sigortasından yararlanıyordur.
annen % 40 ve üstü rapor almalı önce. hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altında ise annen de 2022 aylığından yararlanabilir. eşinin sigortalı olmasına değil hane gelirine bakıyorlar.
lakin hanede 2 sigotalı çalışan varsa hane geliri uygun çıkmaz. eğer hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altında değilse 2022 aylığı baglanmaz.
Selamünaleyküm bana yardımcı olabilir misiniz benim annem yüzde 56 oraninda hafif engelli raporu var annemle beraber 4 kişiyiz 4.ncusü 1 yaşındaki oğlum tekstil de çalışıyorum 2300 civarinda aylığım var üzerime 1 adet arsa parsel tapusu var Silivri de
Benim annem englli aylığı alabilir mi alma sartlari ne olmalı nereye başvurulmalıdır İstanbuldan bağcılardan yazıyorum
annen rapor ve T.C. kimliği ile birlikte kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) gidip 2022 aylığına başvursun. kirada oturuyorsanız bunu da belirtsin. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 609,67 TL altında çıkarsa 2022 aylığı baglanacaktır. aksi durumda baglanmaz.
ek bilgi: hanenin aylık gelir toplamından emsal kira bedeli düşülür. kalan miktar hanedeki kişi sayısına bölünür. sonuç, 609,67 TL altındaysa gelir uygun demektir.
emsal kira bedelini mütevelli heyeti belirler.
arsa da hane gelirine dahil edilir.
o yüzden siz gelir hesabı işine hiç karışmayın dediğimi yapın. anneniz gidip başvurusunu yapsın. kirada oturuyorsanız kirada oturdugunuzu da söylesin. varsa kira sözleşmesini de yanında götürsün.
Teşekkür ettim annem fiziksel englli olduğu için gitmekte zorlanıyor ben başvuruyu yapicam ama kira sözleşmesi benim adima annemin değil problem çıkar mı
anenızn ikametı sizde oldugu için farketmez,problem olmaz. 2300 /4 : 575 sizin gelir 2300 eğer her ne ad adı altında olursa olsun başka gelırnız yoksa emsal kira bedeli düşülmedn bile gelir şartınız tutuyor bu durumda 2022 maaşının bağlanamsı gerekıyor
Kalem abla Yeşil kartım vardı hastalığım için üniversite hastanesine gitmem gerektiği için her zaman sevkle ugraşmamak için oğlumun sigortasından faydalanıyorum şimdi 2022 maaşına başvuracağım sıkıntı olmaz degilmi bu durum
ibrahim118 [FONT="]Soru 45: Hanede SGK kaydı bulunan kişilerin olması 2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıkların alınmasında engel teşkil eder mi?[/FONT][FONT="]
Hanede başvuru sahibi yaşlı ya da engelli kişinin haricinde uzun vadeli sigorta kolları açısından sigortalı olmayı gerektirecek şekilde çalışanlar ile sosyal güvenlik kurumlarından aylık veya gelir hakkı elde eden kişilerin bulunması 2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıkları almaya engel teşkil etmemektedir.Muhtaçlık hesaplanması dikkate alınmaktadır. Yaşlı ya da engelli kişinin sosyal güvencesi olmaması gerekmektedir.
18 yaş altı engelli aylıklarında ise engellinin anne ve babasının ikisinin birden sosyal güvenceli olmaması gerekmektedir.
[/FONT]
-mka tam anlatamadım onun için tekrar yazayım benim engelli raporum var 2022 maaşı için başvuru yapacağım hanede çalışan yada sigortalı olan yok oğlum asker onun sigortasından yaralanıyorum başka ilde görev yapıyor aynı hanede değil yani bu soruyu şunun için soruyorum 2022 yada vakıfların verdiği maaş başvuru şartlarında herhangi bir sağlık güvencesi olmayacak diyor ben bu durumda maaş için başvuru yaptığım zaman red edilirmi
ibrahim118 abicim konu hakkında daha iyi bilgisi olan vardır. ama benim size şu tavsiyem 2022 artı 2010 yasası var vakıflar genel müdürlüğüyle görüş 2010 yasasından yararlanmak istediğini söyle nasıl bir yol izliyeceğini sor. 2010 yasasından yararlananların maaş ı yüksek oluyor 2022 ye göre
fkrtce teşekkür ederim aklımda zaten sydv ve vakıflar Genel müdürlüğüne başvuracağım bakalım nasip vakıflar iyide belli bir kontenjan oluyormuş zor görünüyor keşke bir dayım olsaydı
ibrahim118 benim devlet dairelerinde işim olursa masa maşı memuruyla muhatap olmam gerekirse 1 veya 2 saat beklerim müdür veya müdürden daha yetkili kim varsa derdimi üst makama arz ederim ve sonuç almışımdır çoğunlukla. masa başı memuruna bırakırsan işini kaydını alır git der artık bekle olucakdiyeki zor.. artı yanlış anlaşılmasın. engeli bireylerin bazıları ters konuşuyor memurlara bu yüzden bazı memurlarda sallıyor. tatlı dil ile derdini iza et eminimki olur inşallah..
fkrtce bu durum kişiye göre değişiyor müdürde olsa insanlık vicdan merhamet yoksa seni dinlemez onun için için dayı lazım maalesef salı yada çarşamba gideceğim vakıflar il müdürlüğüne bana diyecekleri şu kontenjan dolu yapacak bişey yok ama benim bu iş için yetkili biri arasa vakıfı o zaman olur