Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın sigortasından yararlandığım için 2022 engelli maaşı bağlanamazmış!?

Türkmenoğlu

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
tekrardan merhaba arkadaslar kendım dıalız hastasıyım raporum /85 yasım 26

ssk olarak babamdan faydalanıyorum raporumda 2022 kanuna gore maas alabılır yazıyor ama gıttıgım vakıf bana sana maas baglamayız dıor neden dedıgımde bana gıt yesıl kart cıkar ancak oyle sana maas baglarım dıyor anlamıs deılm

arastırmalarıma gore cogu engellımız babasından faydalaanan kısıler cevremdekı gorduklerım bıle engellı maas alıyor ama bana vermıyorlar ne yapmam lazım nere gıtmem lazım bılmıyorum ve suan hala dıalıze gırıorm yardımcı olabılcek arkadaslara smdıen tesekkurler

Yasaları bildikleri felan yok kafalarına göre keyfi haraket ediyorlar. babamda benim sigortamdan yararlanıyordu engelli maaşında başvurduk hic bi sıkıntı olmadı onaylandı.babam onaylandiktan sonra GSS li oldu eski (yeşil kart) ya bimerden sikayet dilekcesi yolla yada kaymakamliga giderek dilekce yaz ver inşallah halladersin işini

Türkmenoğlu babanın sağlık güvencesinden yararlanman 2022 aylığına engel değildir. başvurunu almak zorundalar.
ama hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL üstündeyse sana 2022 aylığı baglanmaz.
2022 aylığında maaş, ikamet edilen konut haricindeki konut, araç, bağ bahçe tarla vs her türlü gelir ve mal dikkate alınır. evde bakım aylığı alıyorsa o da gelire dahil edilir.

sizin hane geliriniz uygun mu? hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altında mı?

evet benım uygun soyle ıza edım evde yasayan 4 kısıyız sadece babamın emeklı maası var baska hıc bır gelır kaynagı yok sosyal hızmetler arastırma yaptı ıkı ayda bır 300 tl verıyor ama vakıf bana vermıyor gerekcesı yesılkart cıkar dıyor kendısıne benım hıc bır sekılde sgk olmadıgı calımadıgım ve suan hala dıalız makınesıyle yasadıgımı soledıgım halde bana yesılkarta gec sana maas baglarım dıyor

İsimsiz_ist
haklısnız yasaları bılmeyen cogu kısıler o makamlarda ve keyfı ıs yapıyor ısıne kım gelırse onu yapmak ıstıyorlar kac ınsan tanıyorum durumları cok ıyı halde ve yardıma muhtac ınsanların yardımlarını alıyorlar

baban ayda ne kadar emekli aylığı alıyor?

@Kalem sanırım sen anlattıklarımı yanlış anladın. babanın sağlık güvencesinden yararlanman 2022 aylığı almana engel değil. hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altındaysa 2022 aylığı baglanacaktır. lakin 2022 aylığın baglandığında da 60/c 3 GSS'lı (eski yeşil kart/ primi devlet öder) olacaksın. 2022 aylığı alırken babanın sağlık guvencesinde kalman mümkün değil.

2022 aylığında yeşil kartlı (60/c 3 GSS) olabilmen için de babanın sağlık güvencesinden düşmen gerek.

2022 aylığı bağlananlar 60/c 3 GSS'lı olurlar. aylık kesilince de bu sağlık güvencesi de gider.
60/c 3 GSS (eski yeşil kart) babanın sağlık güvencesi gibi değildir. mesela üniversite hastanelerine sevksiz gidemezsin vs. bu açıdan dezavantajlıdır.

eger sen "babamın sağlık güvencesinden düşmek istemiyorum" diyorsan 2022 aylıgını baglatma.
ama 2022 aylığını bağlatmak istiyorsan babanın sağlık güvencesinden vazgeçeceksin.

NOT: başka gelir yoksa hane geliriniz uygun. babanın sağlık güvencesinden düştüğün takdirde 2022 aylığı baglanacaktır. 2022 aylığı baglandığı takdirde de yeşil kartlı (60/c 3 GSS) olacaksın.

Kalem tesekkurler bende onu demek ıstıorum babandan ayrıl gss ye gec ( yesılkart ) maas baglayalım yoksa maas yok dıyor sartlarımda zaten uuyuyor bende dıormkı cevremde bıldıgım aılesınden faydalandıgı halde yardım alan nasıl alıyor

türkiye'de tüm 2022 aylığı alanlar yeşil kart (60/c 3 GSS) kapsamındadır. hiçbiri ailesinin sağlık güvencesinde değil. hem 2022 aylığı alıp hem de ailesinin sağlık güvencesinden yararlanan yoktur.

2022 aylığı baglanan kişi otomatikman 60/c 3 GSS'lı (yeşil kartlı) olur. aksi mümkün değil. aksi bir uygulama da yok.

yeşil kartlı olabilmen için de babanın sağlık güvencesinden düşmen gerek.

evde bakım maaş nasıl alınır

herkese ıyı günler arkadaşlar

bugün annem ıcın sağlık kurulundan engelli raporu aldım rapor oranı ℅91 olarak verildi yanlız ağır engelli kısmında ( hayır ) yazıyor ve arka kısmında ( evde bakım için + aylık bağlanması 2022 sayılı yasa + vergi indirimi için )

bole bır ibare var ve sosyal yardım yeri ve engelli kımlkk kartı alabilir ibaresi × olarak işaret li

smdı anlamak istediğim evde bakım maaş 2022 ve vergi indirimi alabilir dıe anlıyorum yanılmıyorsam ve kafana takılan ağır engelli hayır diyor ve bu yardımları almasıyla bı skıntı yaratırmı

sayın arkadaşım evde bakım aylığı alabilmeniz için ağır engelli kısmında evet yazması şart ağır engelli hayır ise kesinlikle alamassınız

Maalesef olmaz Hayır kısmı işaretli ise

2022 alırsınız birde otv siz araba alırsınız
ama siz engellinizin agır engelli oldugunu düsunuyor iseniz vakit katbetmeden il saglık mudurlugune itiraz edin sizi baska hastaneye yonlendirip yanlışlıgı duzeltip agır engelli alabilirsiniz

2022 maaş vakıf aylık

S.a herkese ben kendim ℅70 raporum var yanlız babamın sigortasından faydalanıyorum raporumda 2022 maaş alabilir daha bir cok ibare var alabilir yazıyor yanlız ben başvuru yaptım bana SGK dan çıkmam gerektiğini babamdan faydalanmamam gerektiği söylendi yesılkarta gecmem lazımmıs almam için bana bu konuda yardımcı olabilecek varmı acaba gerçekten babamın SGK sından çıkmam lazımmı şimdiden teşekkür ler

Üst Alt