Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın sigortasız çalışması aldığım evde bakım aylığına zarar verir mi?

leman 01

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
babam emekli hem 3 aylık bed de bakım ücreti alıyorum. fakat babam şuan sigortasız oalrak başak bir işte çalışırsa. ( destek pprimi alırsa) yine de benim maaşmı etkielr mi

Maaşını etkilemez. Baban istediğini gibi çalışsın, bakım ücreti sabit bir ücretdir. Sadece Özürlü maaşınızı %70 ve yukarısı olursa, alınan maaşı etkiler.

Babanız destek primi almayacak arkadaşım emekli maaşından %14 oranında kesilecek .. bu durumda emekli maaşıazalacak ama aldığı maaşla da evinize giren gelirde bir artış sö konusu olacak ..evdeki kişi başına düşen gelir 363 lirayı geçecekmi?

mac72;

Soruyu tam olarak anlamamışsınız, diyorki zaten babası çalışıyor ve maaş alıyorum, sigortasız bir işte çalışırsa babam maaşım artar mı?

sayın ancıl ;
sanırım siz iyi okumadınız babası emekli ama şuan başka bir işte çalışmıyor, çalışırsa diyor arkadaş..

evet babam EMEKLİ . başka bir işte çalışması söz konusu . çalışacagı yer sigortasız çalışırsın ama destek primi olarak görünürsün diyor. BU DESTEK PRİMİ ALIYOR GÖRÜNÜRSE BENİM ALDIGIM BAKIM VE 3 AYLIK ENGELLİ MAAŞIMI ETKİELRMİ

Bakın bi yanlış anlaşılma söz konusu destek pirimini babanız almayacak babanızın emekli maaşından kesilecek..Ayrıca babanızın o çalıştığı iş yerinden de maaş alması söz konusu olacak destek pirimiyle emekli maaşında azalma olurken aldığı maaşla gelirde artma olacak işte onu soruyorum eve giren tüm gelirler toplandıktan sonra kişi başına düşen gelir 363 liradan az olacakmı? (sizine baktığı için evde bakım maaşını kim alıyor anneniz mi babanız mı?)

Annem alıyor

Babam emekli maaşı 870 lıyor . Annem bakım ücreti 500 alıyor bende 3 aylık alıyorum yani aylıgım 300 e geliyor hesini birmi toplicaz biz

Sigortasız çalışması demek, kayıt dışı olması demek. Bu durumda resmi olarak gelir artışı olmayacağı için evde bakım hizmeti açısından kesilme söz konusu olamaz. Tabii durum tespit edilirse durum değişir...

Ve, sigortasız çalışmak demek, destek primi de yatırılmaması demek işveren açısından. Hem destek primi yatırıp hem de sigortasız çalışıyor demek yanlış...

sizin aldığınız maaşın ve annenizin aldığı bakım aylığı hesaba dahil değil ..Babanızın emekli maaşı ve ve diğer giredceği işten alacğı maaş önemli.. tabii başka geliriniz yoksa..

Yanlış bir anlama olduysa özürdilerim. Destek primi ya çalıştığı yer öder, yada emekli maaşından kesilir. Genelde çalışan kişileri gördüğümde destek primini çalıştığı yer ödüyor.

PEKİ OTURAN BOGA ARKADAŞIM MAÇ 72 NİN DEDİGİ GİBİ (sizin aldığınız maaşın ve annenizin aldığı bakım aylığı hesaba dahil değil ..Babanızın emekli maaşı ve ve diğer giredceği işten alacğı maaş önemli.. tabii başka geliriniz yoksa.. ) DAHİL DEGİLMİ SİZ BUNU ONAYLIYORMUSUNUZ

Evde bakım aylığı için gelir hesabı yapılırken 2022 aylığı ve evde bakım aylığının kendisi dikkate alınmaz.

Babanız resmi olarak ekstra bir gelir elde ederse, yani, ister sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya başlar, isterse de başka bir gelir getirici durum olursa, bu gelirler evde bakım aylığı için hesaba katılır ve öngörülen 363 TL aşılmışsa evde bakım maaşı kesilir.

Kesilmez dicektin heralde 363 lirayı geçmezse kesilmez demek istediniz sanırım ço kteşekürlr

Tamam ben yalnış okumuşum çok saolun alalh razı olsun sizlerden arakdaşalr

Üst Alt