arkadaşlar merhaba. maalesef şeker ve damar tıkanıklığı yüzünden babamın sol ayak diz altı kesildi. işin kötü yanı babamın sağ bacağı da sıkıntılı bunun için koç üniversitesinde dr. levent oğuzkurt isimli doktora gitmeyi düşünüyorum. bu konu vasıtasıyla belki bu husus hakkında da bilgi verebilirsiniz. doktoru tanıyan vs bakımından. tv lere çıkan birisi çünkü.
babamın sol bacağı diz altı kesildi, bypass ameliyatı oldu, şah damarları %50 den fazla tıkalı ki sol yerden operasyon geçirdi, sağ ve sol bacaktan anjio oldu, kollardaki damar tıkalı, şeker hastalığı var ve uzağı görmede sıkıntı yaşıyor. ayrıca şu anda çok güçsüz bir halde. insan desteği olmadan ayakta bile duramıyor. bunlar gözönüne alındığında engel oranı ne kadar verilir sizce?
hastane olarak ankara tıpa bağlı ibn-i sina ve cebeci hastanelerinde operasyon geçirmiştir. rapor için ibn-i sinaya başvuracağız.
diğer bir husus da rapor için ücret istenilmesi. ben hem refakat izni hem de engelli sağlık kurulu raporu istiyorum ve her rapor için 200 tl ücret istiyorlar. bununla ilgili araştırma yaptım
öncelikle aşağıdaki linkten gerekli güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.
[SIZE=3]KAMU SAĞLIK HİZMETLERİ FİYAT TARİFESİ GÜNCELLENMİŞTİR......[/SIZE]
görüleceği üzere EK-1 FİYAT TARİFELERİ USUL VE ESASLARININ 11 no'lu maddenin i bendine göre bazı istisnalar hariç ücret alınmaması gerekmektedir. madde aynen şu şekildedir:
istisna durumu ise şudur:
eğer ücreti alırlarsa dilekçe ile iadesini talep edeceğim, aksi halde icraya vereceğim.
sizlerin bu konuda düşünceleri nelerdir? teşekkürler
babamın sol bacağı diz altı kesildi, bypass ameliyatı oldu, şah damarları %50 den fazla tıkalı ki sol yerden operasyon geçirdi, sağ ve sol bacaktan anjio oldu, kollardaki damar tıkalı, şeker hastalığı var ve uzağı görmede sıkıntı yaşıyor. ayrıca şu anda çok güçsüz bir halde. insan desteği olmadan ayakta bile duramıyor. bunlar gözönüne alındığında engel oranı ne kadar verilir sizce?
hastane olarak ankara tıpa bağlı ibn-i sina ve cebeci hastanelerinde operasyon geçirmiştir. rapor için ibn-i sinaya başvuracağız.
diğer bir husus da rapor için ücret istenilmesi. ben hem refakat izni hem de engelli sağlık kurulu raporu istiyorum ve her rapor için 200 tl ücret istiyorlar. bununla ilgili araştırma yaptım
öncelikle aşağıdaki linkten gerekli güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.
[SIZE=3]KAMU SAĞLIK HİZMETLERİ FİYAT TARİFESİ GÜNCELLENMİŞTİR......[/SIZE]
görüleceği üzere EK-1 FİYAT TARİFELERİ USUL VE ESASLARININ 11 no'lu maddenin i bendine göre bazı istisnalar hariç ücret alınmaması gerekmektedir. madde aynen şu şekildedir:
i) 08.02.2002 tarihli ve 24665 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 28.01.2002 tarihli ve 2002/3654 Sayılı akanlar Kurulu Kararı gereğince; Gaziler, şehit ve gazi dul ve yetimleri, engelliler, öğrenciler ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamındaki kişilerden sağlık kurulu rapor bedeli alınmayacağı kararlaştırıldığından, bu kişilerden ücret talep edilmeyecektir. Ancak bu hizmetler ilgili nazım hesaplarda takip edilmek üzere muhasebeleştirilecektir.
istisna durumu ise şudur:
yani sadece yukarıda belirtilen hususlar için istenildiğinde rapor ücreti alınmaktadır. oysa ben oran %90 altı çıkması halinde ötv indirimi ile diğer hususlar hakkında bir rapor istemiyorum. sadece engelli durumunun tespitini istiyorum.i.3- Engelliler tarafından talep edilen silah ruhsatı, ehliyet raporları ve ÖTV indirimli araç için gerekli raporlardan ücret talep edilecektir.
eğer ücreti alırlarsa dilekçe ile iadesini talep edeceğim, aksi halde icraya vereceğim.
sizlerin bu konuda düşünceleri nelerdir? teşekkürler