@
cezalet demişsin ki:[SIZE=1] "Peki şunu anlamadım aylığımın kesildiği (vakıf sınırı dışına çıkma sebebi ile) tarihten itibaren bu tarihe kadar almadığım aylığımı alabilicek miyim? Onu alamıcaksam rapora 2 gün önce başvurdum fakat randevuyu 3 ay sonraya verdiler bu 3 ayın aylığını da ilk çekimde alacak mıyım yoksa kuruldan sonra ki tarihi mi alacağım?"[/SIZE]
vakıf değiştiği için aylık durdurulmuş. ayrıca rapor süresi de dolmuş yeni rapor istenmiş. vakık değişikliği söz konusu. öncelikle muhtaçlığın yeniden değerlendirilecek. mütevelli heyeti muhtaçlığın devam etiği yönünde karar verirse (ki verecektir) maaşın durdurulduğu tarih itibariyle açılacak ve alamadığın aylıklar toplu ödenecektir. yeni raporu aldıktan sonra vakfa teslip ettiğinde bu durumu hatırlat vakfa. rapor üsresi bitenelr için de aynı zaten. bir yıl içinde yeni raporu teslim ettiğinde, muhtaçlığın da devam ediyorsa aylığın durdurulduğu tarih itibariyle açılır ve alamadığın aylıklar ödenir. her ikisi için de sorun yok yani. aylığının durduruldugu tarihten itibaren alamadığın aylıkları alabileceksin. vakfın bu konuda hata yapmasına izin verme sürekli takipçisi ol.
demişsin ki: [SIZE=1]"En önemli soru ise: Benim sigortam ne olacak? Babamın sigortasına devam mı edeceğim yoksa engelliye yapılan bi tür sigortaya mı geçeceğim tekrar? Eğer geçeceksem bunun bir dezavantajı var mı babamın sigortasına göre? Babam tarım ek5 sigortalı ben de öyle gözüküyorum."[/SIZE]
2022 aylığı baglanınca sağlık güvencen 60/c 3 GSS olacak (eski yeşil kart/primi devlet öder) olacak. babanın sağlık güvencesinden otomatik düşeceksin yani. 2022 aylığı aldığın sürece de 60/c 3 GSS'lı olmak zorundasın. bu sağlık guvencesi anca 2022 aylığı kesildiğinde sonlanır.
60/c3 GSS eski yeşil kart gibidir. üniversite ve özel hastaneler için sevk gerekir. bu açıdan dezavantajlıdır.
demişsin ki: [SIZE=1]"Bir de bugüne kadar hiç sigorta yaptırmadım işe girip. Engelli raporumu alınca erken emeklilik şansım oluyor mu?"[/SIZE]
% 40 ve üstü engelli raporun olunca erken emeklilikten tabi ki yararlanabilirsin. lakin bunun için sigorta girişin olmalı. babanın sigortasından yararlanman ya da 60/ c3 GSS'dan yararlanman sigortalı olman anlamına gelmez.
ayrıca emeklilik için lütfen ilgili forumdan soru sor:
https://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/