Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın ticari aracı nedeniyle benim 2022 maaş başvurum reddedildi..?

Cengiz.34

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, ben 19 yaşındayım herhangi bir işte çalışmıyorum. geçen gün kaymakamlığa engelli aylığı almak için başvurdum ancak görevli bayan babamın Transiti olduğunu ve sosyal güvencesininden dolayı maaş alamayacağımı söyledi ben de 'O saydıklarınız babamın mal varlığı benim değil, babam bana bakmak zorunda değil dedim'. O da Medeni kanuna göre aile bireylerinin birbirlerine bakmak zorunda olduğunu söyledi. Hakkımı nasıl arayabilirim? Medeni kanunda böyle bir şey var mı? Babamın sigortasından yararlanabilmek için başvuru yapmıştı babam birkaç ay sonra emekli olunca sigortadan yararlanabileceğim bu durum maaş almamı engeller mi?

sydv yemi gittin yoksa kaymakamlığamı nasıl başvuru yaptın elindeki mevcut raporunlamı

ayrıca bimere yazılı bir şekilde durumunuzu anlatın kesin cvp ordan size 2 yada 3 gün içinde tlf yada email ile gelir

Rapora falan bakmadı direk babamın bilgilerine baktı. sanki ona bağlatacağız.

kardeşim bimere durumunu açıkça izah et ayrıca babanın durumunuda yaz onlar seni inceleyecek ve kesin cvp verilecektir 2 veya 3 gün sürer

filozof, 2022 aylığı alabilmen için hanede kişi başına düşen aylık gelirin muhtaçlık sınırını geçmemesi gerekiyor.
Muhtaçlık sınırı için bkz:http://www.engelliler.biz/forum/202...4-yili-2022-ayligi-miktarlari-belli-oldu.html

eger geliriniz muhtaçlık sınırını aşmıyorsa tekrar başvurursun. İlgili Kanun ve Yönetmelik gereği hanedeki herkesin ve ayrı hanede olsa bile nafaka yükümlüsü yakınların gelirleri gelir hesabında dikkate alınır.
şurayı dikkatle incele:http://www.engelliler.biz/forum/202...-icin-gelir-hesaplamasi-ornekleri-guncel.html

çok saçmaymış mesela filozof arkadaş kalkıp tek başına başka bir evde yaşamış olsa,yinemi bağlamayacaklar...?

aynı evin içine giren parayı hesap ediyorlar tamam ama farklı evlerde yaşandığındada aynı şekilde hesap etmemeleri lazım,tek başına yaşadığı bir evde sadece o eve giren ücretlere bakılmalı

Üst Alt