Ben %41 engelliyim, daha doğrusu verdikleri bu kadar, doktorlarım %50'yi geçeceğini doğruluyor. Ancak Sağlık Müdürlüğü beni başka hastanelere gönderdiği için gerekli rakamı alamıyorum. Engelimin dışında MS hastasıyım ve Gazi Hastanesi'nde tedavi görüyorum. İlacımın bir kutusu (1 aylık) 8.000 TL civarında ve bu ilacı babamın üstünde sigortam olduğu için alabiliyorum. Ancak engelli maaşı için başvurmaya gittiğim zaman bana:
"Eğer bu maaşı alırsan, yeşil kart çıkartacağız ve babanın üzerinden düşeceksin ve sadece belirli hastanelerde muayene olabilirsin."
dediler. Bu ne kadar doğru bilmiyorum. Bu maaş benim hakkım olmuyor mu, yanlışım varsa düzeltin lütfen. Çünkü hiçbir işe alınmıyorum ve daha 21 yaşındayım. Bu yüzden okula bile başlayamadım daha. Maaşı aldığım taktirde ise sigortam kesilecekmiş ve ben ilacımı alamayacağım.
Rica ediyorum bana bu konular hakkında yardımcı olun.
"Eğer bu maaşı alırsan, yeşil kart çıkartacağız ve babanın üzerinden düşeceksin ve sadece belirli hastanelerde muayene olabilirsin."
dediler. Bu ne kadar doğru bilmiyorum. Bu maaş benim hakkım olmuyor mu, yanlışım varsa düzeltin lütfen. Çünkü hiçbir işe alınmıyorum ve daha 21 yaşındayım. Bu yüzden okula bile başlayamadım daha. Maaşı aldığım taktirde ise sigortam kesilecekmiş ve ben ilacımı alamayacağım.
Rica ediyorum bana bu konular hakkında yardımcı olun.