Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın üstüne sigortam var. Bu yüzden engelli maaşını alamıyorum!?

ArnoVictorDorian

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben %41 engelliyim, daha doğrusu verdikleri bu kadar, doktorlarım %50'yi geçeceğini doğruluyor. Ancak Sağlık Müdürlüğü beni başka hastanelere gönderdiği için gerekli rakamı alamıyorum. Engelimin dışında MS hastasıyım ve Gazi Hastanesi'nde tedavi görüyorum. İlacımın bir kutusu (1 aylık) 8.000 TL civarında ve bu ilacı babamın üstünde sigortam olduğu için alabiliyorum. Ancak engelli maaşı için başvurmaya gittiğim zaman bana:

"Eğer bu maaşı alırsan, yeşil kart çıkartacağız ve babanın üzerinden düşeceksin ve sadece belirli hastanelerde muayene olabilirsin."

dediler. Bu ne kadar doğru bilmiyorum. Bu maaş benim hakkım olmuyor mu, yanlışım varsa düzeltin lütfen. Çünkü hiçbir işe alınmıyorum ve daha 21 yaşındayım. Bu yüzden okula bile başlayamadım daha. Maaşı aldığım taktirde ise sigortam kesilecekmiş ve ben ilacımı alamayacağım.

Rica ediyorum bana bu konular hakkında yardımcı olun.

2022 maaşı hakkınız olsada
Sağlık güvenceniz sınırlı olacak belkide ilacı ödemeyecek sizin için babanızın sağlık güvencesinde olmanız daha iyi (illaki 2022 maaşı alacagım dersen eve giren gelir kişi başı 423,58 TL yi geçmeyecek)

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ArnoVictorDorian eğer, hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altındaysa, evet 2022 aylığı alman hakkın.
ama 2022 aylığı baglandığı takdirde babanın sağlık güvencesinden düşersin ve 60/c 3 GSS kapsamında (eski yeşil kart gibidir, primini devlet öder) sağlık güvencen olur. bu sağlık güvencesi babanın sağlık güvencesine göre avantajlı değildir. bu konuda sana doğru bilgi vermişler.
2022 aylığı alırken kendi sağlık güvencen (60/c3 GSS/yeşil kart) olacağından babanın sağlık güvencesinden yararlanmana imkan yok.
özetle,
2022 aylığını istiyorsan kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) başvur. şartların uygunsa(muhtaç kabul edilirsen eger) bağlanır.
ama babanın sağlık güvencesinde kalmak istiyorsan o zaman 2022 aylığı baglatma.
iki seçenekten birini seçeceksin. karar senin.

kalem apla 2022 yönetmenlikte başkasının karnesinden faydalanan engel teşkil etmeyip muhtaçlık uygunsa baglanır diyor
[FONT=Calibri](3) Kişinin bakmakla yükümlü olunan kişi statüsünde sağlık güvencesine sahip olması veya aynı hanede sosyal güvenceye sahip bireylerin bulunması durumları aylığa hak kazanılmasında tek başına engel teşkil etmeyip bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen muhtaçlık ölçütü dikkate alınmak suretiyle işlem tesis edilir.[/FONT]
Kalem;

kesin bilgimi kalem apla yeşil karta geçirilmesi

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM evet, kesin bilgidir.
yakınlarının sağlık güvencesinden yararlanmak 2022 aylığına engel değildir. lakin 2022 aylıgı baglanınca 60/c3 GSS kapsamında sağlık güvencesi olur. 2022 aylığı alan biri kendi GSS olduğu için, yakınlarının sağlık güvencesinden -2022 aylıgı aldığı sürece- yararlanamaz. 2022 aylığı kesildikten sonra yakınlarının sağlık güvencesinden yararlanabilir (şartları uygunsa).

Üst Alt