Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın vasisi olarak %96 raporla araba alıyorum. Sorularınızı cevaplayabilirim

öncelikle merhabalar, %94 özürlü raporu annem adına aldım. ama annemin şuuru açık, sadece yürüyemiyor ve gözde sıkıntılar var. anneme vasi atanması için mahkemeye mi başvurmalıyım? ötv indirimli araç almak için mahkeyeme gidip vasi kararı almama gerek var mı? yoksa direk notere gidip vekaletname mi almam gerekiyor? ayrıca maliyeye ne zaman gidilecek hiç bir bilgim yok bilgilendirirseniz duacı olurum. sağolun.

vasi tüm işlerde yetkili demek ayrıyetten tahaddütname eklemek gereksiz bence ha kişi zihinsel engelli mal alım satımında izin gerekiyo o ayrı ayrıca bayiye vekalet falanda vermeyin arkadaşlar işlemleri bizzat kendiniz yürütün

plakada tekerlekli sandalye işareti konmuyor diye biliyorum

ayrıca izin içinde duruşmaya girceksiniz buda 3-4 ay süre demek

Selam bir yakınımız ablasının üzerinden araba alacak kardeşi kendine yalnız sorum ablasına birşey olursa araba kardeşinin mi oluyor yoksa mirasçılarda hak talep edebiliyormu araba parasını kardeşi verecek birde ÖTV yi geri ödücekmi 5 sene dolunca

ablasının 5 yıl içinde vefat gerçekleşirse araç mirasçılara bölünür. 5 yıl sonunda 1 kişiye devri mümkündür. ÖTV ödenmez. Fakat 5 yıl içinde devir satış vb yapılamaz ÖTV ödenir yapılırsa.

Ötv için % 90 ve üzeri rapor almanız gerekir. Burada zihinsel engelli ise zorunlu olarak vesayet altına alınması istenir degilse istenmez. Arac mecburen babanizin adina olacak. Tertibat şartı olmayan ve yurt içinden alınmış engelli araçlarını herkes kullanabilir

Kendini temsil edebilecegini doktor raporu ile belgelendirseniz direk vekalet alabilir ya da kendisinin muracaati ile işlem yapilabilir

@airliner
bana ek karar dilekçesi ile ilgili detay atarmisin hakim ek karar çıkarmıyor dilekçe hazırlamam gerekiyor mail oktayeryigit@gmail.com konuya hakim olanlardan cevap bekliyorum bende kardeşimin üzerine alicam

@MMR+Epilepsi
Sayın MMR+Epilepsi ek karar sorununu nasıl çözümlediniz bende annemin adına kız kardesim üzerine almaya çalışıyorum fakat mahkeme ek kararı vermek te sorun çıkarıyor. bana dilekçenizin bir nüshasını atarmısınız mail yoluyla oktayeryigit@gmail.com
forumda ki diğer tecrübe sahibi arkadaşlarada rica ediyorum ek karar alanlar bana dilekçe örnegini gönderebilirmi..

ts1987li
Öncelikle çok geçmiş olsun yaşadıklarını çok içten yazmışsın.Bende senin yaşadıklarını belli bi kısma kadar yaşadım.Mahkemeye ek karar çıkartması için başvurdum fakat beni de reddettiler.Sulh mahkemesi hakimi ek kararı reddetince nereye başvurmam gerekiyor biliyorum sonuçta bişey çıkmıcak ama şansımı denemek istiyorum tekrardan geçmiş olsun...

airliner arkadasim yardimci olurmusun kardeaim %99 zihinsel ve bedensel engelli arac ve odeme kismi tamamen halloldu. Mahkeme ek karar istemis 2 seferdir red aliyoruz bana cok acil bir dilekce ornegi gonderebilirmisiniz? Oktayeryigit@gmail.com 5533040561 cevap renatotuk

@OturanBoğa Bülent bey merhabalar annem kardesimin vasisi ve kardesim %99 hem zihinsel hemde bedensel engelli arac alimi tamamlandi ucreti odendi ve suan ek karar istiyorlar hakim ek karar icin onay vermiyor ve arac 6 aydir bayide yardimci olurmusunuz lutfen ek karar dilekcesi ornegine ihtiyacim var mail oktayeryigit@gmail.com tel 5533040561 @kalemsor @airliner @renatotuk yardimlarinizi bekliyorum

Merhablar,çok acil yazmış olduğunuz dilekçe yi maill atar mısınız? Birde avukatınızın telefon bilgilerini rica edeceğim.
6 aydır uğraşıyoruz red veriliyor.

oktayeryigit@gmail.com

Teşekkürler

Çok geçmiş olsun ne sebebten dolayı ek kararı vermiyor hakim ?

Ek karar hakimin insiyatifine mi bagli cunku benim basvurdugum hakim luks markalara ve evde arac olup olmadigina bakiyor ne yapmam lazim bilmiyorum

bahadır1987

Acaba mahkeme durumuz ne oldu biz de babam için aynı seylerı yaşıyoruz bir üst makam olarak Asliye Hukuk Mahkemesine başvurduk fakat yine red cevabı geldi. Karar kesinleşti Tekrar dilekçe yazmayı düşüyoruz. Siz nasıl ilerlediniz?

airliner

selamlar nasil aldiniz bizde bayiden aldik kdv odendi noterden vekalet asli gibidir aldik vergi dairesinden gecti trafik gecirmedi zihinsel isaretli diye ama imza atabiliyo adini yazabiliyo akli yerinde isitsel ve kronik kalp ve zihinsel isaretli vasi istiyolar neden boyle zorluk cikartiyolar

Merabalar zihinsel engelli ise isiniz cokmOr hem niye islemleeiniz bitmeden kdv odedinizki anlamadim benim babamda zihinsel engelli ama cok ugrastim trafige verdim evraklari pazartesi insallah aliyorum araci ayrica mahkemeylden vasi olacaksiniz sonra tekrar ek karar cikartiracaksiniz

akliniza takilanlari cevaplayabilirim airliner

Merhaba forumda yeniyim daha kardeşim için izmit seka devlet hastahanesinden %90 rapor aldık ve mahkemeye başvuruda bulunduk vasii tayini icin dilekçe ve rapor ile birlikte raporun yeterli olacağını söyledi yetkili kişi 3.ayin 2 sine gün verdiler ve bugün jandarma aradı ve savcılık raporun yeterli olmadığını kocaeli derince eğitim araştirma Hastahanesinden tekrar heyet raporu alınmasını istedi
1.sorum derince den alınacak 2. Rapor %90 altında olursa araç almak da problem çıkarımi
2.sorum aracı kardeşimin üstüne alacaz plaka da engelli işareti olacak mı kesin
Saygılar ..

@kinecan
Annenizin zihinsel yetilerinde herhangi bir azalma yoksa, rahatsızlığı yazdığınız gibi sadece yürümede ve gözde ise vasi kararına ihtiyacınız yoktur. Bazı noterler 65 yaşını aşmış kişiler için akıl sağlığı yerindedir raporu isteyebiliyor o ayrı.

@Murat...61
1- %90 altı raporla ötv muafiyetinden faydalanamazsınız.
2- Plakadaki engelli amblemi kaldrıldı, olmayacak yani.

Elimizde başka hastanenin verdiği %90 lık rapor var derinceden alınacak rapor düşük olsa bile vasi tayinini bu düşük rapor ile aldıktan sonra elimizde var olan 90 lik rapor araç alıminda etkili olmaz mı

araç alınırsa aylık aldığı maaşı etkiler mi kesinti olurmu

Merhaba
Zihinsel engelli oğlum adına 2012 yılında alınmış arabayı (4 yılı doluyor ) Lpg li ve manuel olduğundan satıp, yerine otomatik almak istiyorum. Yalnız satısta herkese 10 yıl, 3 yıldan sonra engelliye satılabilir diye duyuyorum , doğrusu nedir.
Ayrıca yeni aracı yine muafiyetli alabilirmiyim. Mahkemeden vasiyim ama veli sıfatım var, suan 24 yaşındadır . Satıs ve alış için mahkemeden yazı gerekiyor mu ... Cevaplarınıza şimdiden çok teşekkürler ...

Merhaba. Babam PARKİNSON Hastası. Devlet hastanesi tarafından %95 ÖZÜRLÜ RAPORU verildi. Ablam Sulh Hukuk Mahkemesine başvuru yaparak VASİLİK davası açtı ve kabul edildi. Daha sonra Ek dilekçe yazarak Babamıza hiç bir maddi yük getirmeyecek şekilde masrafı bizden olmak üzere babamızın adına ÖZÜRLÜ RAPORU'na dayanarak Özürlü Araç Alımı İndiriminden yararlanmak istediğimizi beyan ettik. Hakim bunu kabul etmedi. Etmeme sebebi "ARACIN GEREKSİZ OLDUĞUNU, GİDİLMESİ GEREKEN YERE TAKSİ GİDİLEBİLECEĞİ" Cevabını verdi. Buradan sonra hangi yolu izleyebiliriz? Hangi kanun maddesine göre hareket edebiliriz? İnternet'ten araştırma yaptığımda bu durumda olan bir özürlü bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Ayrıca Ek karar için yazılması gereken dilekçe örneğini mail adresime atarsanız sevinirim. Mail adresim: hakanfigen@gmail.com

atacanım
Araç yurt içinden mi alındı yurt dışından mı ithal edildi?
haqan35
İçinde bulunduğunuz durumda çok insan var, bu forumda da çok. Malesef bu konuda hakimin insiyatifi üzerinde söz sahibi yoktur.

Arac yurt içinden alınma ve herhangi özel bir tertibatı da yok. Son öprendiğime göre
Engelliye hemen , herkese 5 yıl dolunca satabilirmişim ancak yenisini muafıyetli alabilmek için ilk alınan araba tarihinden sonra 5 yıl gecmesi gerekiyormus.
Bu bilgi dogru mudur ve mahkeme sureci için bir bilginiz var mı. Annesi olarak vasi / veli sıfatım olduğu için herhengi bir izine gerek yok diyorlar ancak bir aksilik çıkar mı acaba, noter de falan ..

atacanım
Evet edindiğiniz bilgiler doğru.
18 yaşından büyükler için veli sıfatıyla işlem yapamazsınız, velayet 18 yaş altı çocuklar için geçerlidir. Bu durumda sizin için vasilik kararı ve araç alım izni içeren ek karar şarttır.
Ben bir konuyu anlamadım, oğlunuz 24 yaşında imiş ve 4 yıl önce yani oğlunuz 20 yaşındayken araç almışsınız, 20 yaşında bir engelli adına vasilik olmadan nasıl araç aldınız?

Rahmetli babası o işleri halletti, ama kendisi de vasi atanmıstı / veli sıfatı ile.
Şimdi banada mahkemedeki müdür siz simdi veli sıfatı ile hiçbirsey için izin almıyacaksınız dedi.
Ama sitedeki yazısmalardan sanki biryerlerde aksilik çıkacak gıbı duruyor.
ve sanırım 4 yadındakı arabayı da bır yıl daha bekleyıp herkese satmak en iyisi....

Öncelikle merhabalar abimin % 91 raporu var fiziksel engelli zihinsel olarak bir problemi yok yaşı 25 babam araç almak istiyor bunun için babamın vasi olması gerekiyormu

Fırat bey merhaba bizim ANTALYA da böyle bir avukata ihtiyacımız olacak Telefonunu verirseniz mutlu olurum.

Merhabalar, süreçte ne aşamadasınız acaba? Ek karar alabildiniz mi? slzkn

slm herkeze . 2008 yılında zıhınsel engellı olrak aldımız raporla beraber vası babamın vasısı oldum . gecen sene bu kararı 2 yıldaha uzattım. ama araba almak ıcın %75 olan doktor raporu yetmedıgınden hastalının ılerledıne daır rapor tekrar cıkarttım. %94 rapor aldık bu raporla araba almak için vası oldugumdan dolayı ek KARAR almak ıcın mahkmeye gıttım ve REd kararı aldım.
bu durum uzerıne arastırma yaptım. almıs oldugum raporda zıhınsel engelıdır ve konusmasına egel dır durum yoktur ıbaresıne yer vardı yanı aklı yerındedır konusmasına engel durum yoktur oldugu ıcın raporda bayi bana araba almakta sakıncanız yok alabılırsınız dedı. ek karar almaya gerek yok yanı malıye bunu onaylar dedı.
pekı noter ısı nasıl olcak dıye sordum babanız yuruye bılıyor ımza atabılıyorsa notere gıtmenıze gerek yok ıslerınızı kendınız yurutursunuz bız muhattap olmayız dedı
ınanmadım sıgortacımla konustum oda sen babanı getır ben gerekırse memura rıca eder arabada bıle ımzayı attırıım dıye cvp aldımm .

acıkcası zıhınsel engelı yok konusmasında bır engel yoksa ek karara gerek yokmuş . araba sıparısı verdık bu durum uzerıne .. yardımcı olabıldıysem arkadasları sevınırımm.

Benimde vasi vermem gerekiyor ama dilekçeye ne yazmalıyım bilmiyorum

dilekçe örnekleri var internette ama sonrasında ne olcak bende orda takıldım

slm
bu konu hakkında yardıma ihtiyacım var beni arayabilirmisiniz? telofonum 5324281701 yada e mailime tel atarsanız ben sizi arayayım umutkuyumcu@hotmail.com

Üst Alt