Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babanın gelir getirmeyen mülkü evde bakım aylığı bağlanmasına mani sayılır mı?

altay58

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
bende bu konuda aklıma bişey takıldı çalışamayan bir engellinin babasının üzerine gayrimenkuller varsa ama boş gelir getirmese bakım aylıgı alabilirmi cevap bekliyorum acillen

evde bakım aylıklarında ev araç gelir getirmiyorsa gelire dahil edilmez. lakin tarla vs için bu sözkonusu değil. çünkü onlardan gelir almasanız bile zıraat odasından takdir edilen gelir dikkate alınır.
ayrıca yakında evde bakım aylıkları yönetmeliği değişecektir.

mal mülk yaşam koşulları ve gelir arasında bir uçurum yaratıyorsa gelirler didik didik taranır ayrıca. resmi ya da gayri resmi tüm gelirler dikkate alınır. her ne ad altında olursa olsun tüm gelirler sorgulanır.

çok yardımcı oldunuz verdiginiz bilgiler için teşekkürler

Yeni konu açmak istemedim melek hanım.Bu konu hakkında benimde bir sorum vardı.Acaba başvuru için uygunluğumuzu kontrol etmek adına sormak istedim.

Babam 2005 yılından beri %76 özürlü raporu var.Kendisi sol bacak diz üstü ampüte.Başka çeşitli hastalıkları da mevcut.Benden başka babamın çocuğu yok.Kendi tek katlı müstakil evimizde annem,babam,eşim ben ve iki küçük kızımla beraber yaşıyoruz.
Babam malülen emekli sanırım 900 tl gibi bir aylık alıyor.Evde sadece çalışan benim.Şimdi başvuru yapıldığnda babama bakan kişi olarak annemin gelir miktarı hesaplanırken babam ile benim maaşlarımın toplamı bölü altı mı yoksa sadece babamın maaşı bölü iki olarak mı hesaplanır.
Verdiğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

wolwe, siz de eşiniz ve çocuklarınız da hanedeki kişi sayısına dahil edilirsiniz. sizin geliirniz de hane gelirine dahil edilir.
hem bu günkü uygulamaya göre boyle hem de 1 temmuz itibariyle başlayacak yeni uygulamaya göre de sizin geliirniz de, eşiniz ve çocuklarınız da gelire dahil edilir.
eger kişi başına düşen aylık gelir sınırı aşmıyorsa gelir açısından uygunsunuz demektir:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-ve-kisi-basina-dusen-aylik-gelir-siniri.html

fakat sadece gelir şartı yok evde bakımda. % 50 ve üstü rapor oranının yanında "ağır özürlü" ibaresinin olması ve evde bakım hizmetinden yararlanacak engellinin bakıma muhtaç bulunması şart.
bunlardan birinde uygun bulunmayın evde bakım aylığı baglanmaz.
bakıma muhtaçlık için şu linki dikkatle inceleyin:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
heyet bu hususları dikkate alarak bakıma muhtaçlığa karar veriyor. o yüzden NOT kısmındaki açıklamaları okuyarak babanızın durumunu degerlendirin ve bakıma muhtaç olup olmadığı hakkında bir fikriniz olsun.

eger A,B,C,D bentlerinden en az birinde bir başkasına tam bagımlı ya da en ikisinde kısmen bagımlıysa bakıma muhtaç kabul edilir.

Tekrardan cevabınız için teşekkür ederim

Kalem hanım biz 2012 yılında 6 ay süreyle evde bakım maaşı aldık o zaman ev 5 katlı 11 daire vardı ancak hepsi boştu kiracı vs. yoktu o günde eve gelip bakmışlardı ve alabilirsiniz demişlerdi 6 ay sonra tekrar geldiler ve kestiler oysa ki 4 katlı evi olup evde bakım aylığı alan kişiler var. 20 gün önce itiraz dilekçesi yazdık bağlı bulunduğumuz ilçenin aile sosyal hizmetler birimine ama bu gün gittik ve yine alamazsın diye geri çevirdiler 3 kişiyiz emekli maaşı 960 gelir kriteride uyuyor ayrıca ağır hasta bası yarıları ve felçli durumda herhangi bir sosyal destek sosyal yardım vs. alınmıyor avuç büyüklüğünde kalçalarında yara var denilen şey şu boş dairelere kafalarına göre kira çıkartıp kafadan gelir dahil ediyorlar böyle birşey var mı ! nereye itiraz edilebilir

sputnik 11 daireden bahsediorsun. bu 11 daireden hepsi niçin boş? kiracıya vermek imkanı var kiracıya verseniz.
bir iki daire neyse ama 11 daireden bahsedioruz. bu dairelerin kiraya verilmesi mümkün. tamam itiraz edin evet, daireler gelir getirmiyorken gelire dahil edilmez ama 11 dairenin de kiraya verilmemesi anlaşılır değil.
burada şunu unutmayın evde bakım aylığında belirleyici olan heyetin kararıdır. heyet yaşam koşulları ile beyan edilen gelir arasında uçurum görürse inceleme yapmaya ve bu konuda kanaatini kullanma hakkına sahiptir. 11 daire varken hiçbir heyet bu dairelerin boş kalmasını atlayamaz maalesef.

Üst Alt