Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Babanın sigortasından yararlanan çocuk engelli aylığı alabilir mi?
Bir öğrencim var babası iş kazasında ölmüş 5 kardeşler öğrencim zihin engelli babası nin üzerinden maaş falan almıyorlar ama sigortasından yararlanıyor lar engelli maaşı icin başvuru yapmaya gitmişler sigortalı oldukları icin bağlanmaz demişler
Ama hiçbir gelirleri yok durumları çok kötü kişi başı aylık düşen gelir yüz lira bile değil
S g k ya tekrar gitsinler mi alamaz lar mi gerçekten engelli maaşı? ? ?
@nuran bahsettiğiniz öğrencinize söyleyin alo 170'i arayarak hangi sigorta kapsamında olduğunu öğrensin. ya da herhangi bir eczaneden sağlık provizyon sorgulamasında sigortasının kapsamını öğrenmeye çalışsın. babasından aylık almıyor ama sigortasından yararlanıyor dedin. bu dediğine göre aylık alıyor olması lazım kendisi bilmiyordur. buyuk ihtimalle yetim aylığı alıyor ve 60/ f GSS kapsamındadır. bu durumda da 2022 aylığı baglanmaz.
ayrıca öğrencin kaç yaşında?
sigorta kapsamını da öğrenip buradan paylaşırsan sevinirim.
teşekkürler dediklerinize bi bakayım ben buradan geç cevap olunca 2022 bölümüne gönderdim onları sgk ya
engelli maaşına başvuru yaptılar bakalım ne çıkacak..
ne olursa olsun kişi başı düşen aylık gelir 450 den az olunca engelli maaşı bağlanmıyor mu?
biraz araştırınca böyle bi kanıya vardım ben de.....???????
öğrencimin annesinde de hafifte olsa zihin engeli var acaba maaş alıyorlar da bunların elinden mi alınıyor bunu da anlamadım....
tek bildiğim durumları hiç iyi değil.
geçen dün beslenme listeden farklı koymuş annesi sordum hocam evde erzak bitti bi kaç güne alırım bir şeyler dedi listeye baktım o gün olması gereken makarna sırf onlar zorlanmasın diye listeyi basitleştirmiş ucuz şeyler yazmıştım oysa....
2022 maaş için sınır 423,58 lira
öğrencinizin durumuna üzülmemek elde değil maaş işi olmasa bile kaymakamlıktan beledıyeden yardım alma durumu olabilir.
Eşimi göndereceğim bi sosyal hizmetler e kadın dul ya bi baksınlar bakalim birsey verirler belki
Bugün öğrencimin kafası n da yara bandı ile geldi sınıfa düştüm falan dedi ikinci ders kan gelmeye başladı yara bandının olduğu yerden korktu m sağlık ocağına götürdüm yolda manav önünden geçerken elimden çekti iste bunlardan istiyorum diye bende yanı m a para almamıştım çocuk inat etti istedi çekti elimden kendimi cok kötü hissettim annesinin halini düşünemiyorum
@nuran 2022 aylığı için yanlış kuruma göndermişsin ablası... 2022 aylığı için tüm iş ve işlemler vakıf (SYDV) aracılığıyla yapılır. SGK bakmıyor bu işlere. çocuklar küçükmüş. çocukların sağlık güvencesi hangi kapsamdaymış öğrendiniz mi?
istersen şöyle yap. çocuğun T.C. kimlik numarası okulda vardır. alo 170'i arayıp çocugun T.C. numarasını vererek saglık guvencesini sor. bunu anne için de yapabilirsin. annesinin T.C. numarasını al. alo 170'i ara ve annenin de aldığı aylığı ve miktarını sor.
Aradık baktık abla bir de değil 2 maaş birden alıyormuş kadın bir ölüm maaşı bir de birsey daha vardı ayda 2 bin para alıyorlar ama maaşı kaynı çekiyormuş bunlara o veriyormus kadın anlamıyor fazla ama büyük oğlu cezayir de çalışıyormuş hani görsen icin parçalanır ama bu kadar para ne oluyor hic anlamadim açıkçası biraz konuşayım dedim ama anlamıyor da sağdan soldan topladıkları mi götürdüm verdim
nuran ablacım eger anne ve çocuklar yoksulluk yaşıyorsa demek ki paraları elinden alınıyordur. istismar söz konusu olabilir. bu yönde kuşkuların varsa istersen bir alo 183'ü ara neler yapılabileceğini onlarla değerlendir. alo 183 haftanın 7 gunu 24 saat ücretsiz hizmet verir. aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünü de haberdar edebilirsin. kurum olarak bir el atsınlar.