Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babannem adına ÖTV'siz araç alırsak aylıklar kesilir mi?

samet42

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
tarafınıza sorup zamanınızı çalacağım bi kaç soru var müsadenizle.

90 yaşında babaannem var.yüzde 90 özürlü raporu var.araç alımı için sırası ile hangi yolu izlemem gerekiyor.bi çok internet sitesine baktım kafam iyice karıstı.

ikincisi babaannemin 3 aylık yaşlılık maaşı var.annemim aldığı evde bakım parası var.eğer araç alırsak babaannem adına bu maaşların kesilme durumu sz konusumu.(babamın emekli maası 1100 tl)

benim vekalet almama alırsam ne vekaleti alacam yada vasi olmama hangi durumlarda ihtiyaç var.ne kdar sürede alırım.eğer bana yardımcı olursan cok memnun olacam.(babaannem alzemıer fakat ruhsal ve duygusal alemıer.zihinsel değil.)

birde son sorum ruhsata isim yazma işi bittimi.artık aracı herkes kullanabılır mı.engelli kişi aracta bulunmazsa herhangi bir cezai müeyyidesi var mı..

şimdiden cok tesekkur ederim.Allah yar ve yardımcınız olsun...

hangi möarka araba almak istiyorsanız o aracın yetgili bayisine gidin butün işlemleri onlar yapıyor zastn. bizim komşumuz 1 ay önce aldı. bizde alacaz allah nasip ederse. iyi günler

Bizde almak istemiştik yalnız şöyle birşey
Araca bir kişiyi şoför gösteriyorsunuz babannezim araçta olmasına gerek
Yok ama mesela araca birtane şoför belirtiyorsunuz
Aracı ondan başkası kullanamıyor
Yani babamız anneniz
Yada başka biri sadece siz kullanabiliyorsunuz
Biz araştırdık öyle demişlerdi

kardeşim babaannemiz adına ötv indirimden araba alamazsın. o yasa değişti. belli bir yaştan sonra manesef ehniyetlerine el koyuyor emniyet. alabilirsin diycektim. ama şöyle alabilirsin. babaannemiz adına alırsınız anneannemiz kullanıcı olarak senin adını yazdırırdı babaannemiz dışında sende kullanırdın ama dediğim gibi yaş sınırlaması var belli bir yaştan sonrasına ehniyetlere el koyuluyor. onun adına araba alıpda sen yada bir başkası kullanamazsın..

ikincisi araba aldıgınızda kesillikle maaşlar kesilemez...

vekalet olayında bilgim yok...

Ayrıca Birinci derecede akraba olma şartı yokmuydu.?

birinci derece akraba olma şansı vardır... zaten ötv indirimli araba almanız için H Sınıf ehniyeti şart göründü ehniyet olmadan ötv indirimli araba alamıyorsunuz.

Hayır yani babaanne kaçıncı derece akraba oluyor ikinci derece değil mi?

babaanne arabayı alırsa babaannemizin birinci derece akraba kullanabilir. yani oğul+kızı=torunları kullanabilir...

Sedatgedik verdiğin bilgiler yanlış...
------------------
samet42, araç alımı için hangi yolları izleyeceğinizi bilemiyorum. bunun için ilgili forumda başlık açın sorun. Bilen arkadaşlar sizi bilgilendirecektir:Özel Donanımlı Otomobiller - Motorlu Araçlar - H Sınıfı Ehliyet

2022 aylığı ve evde bakım aylığı için şurada yazdığım linkleri baştan sona okuyunuz:http://www.engelliler.biz/forum/evde-bakim-hizmeti-ayligi/112627-arac-alinirsa-evde-bakim-ve-2022-maaslari-kesilir-mi.html#post1401079

evde bakım aylığı için NOT: 2014 ilk altı ayı için sınır evde bakım aylığı için 510,45 liradır.

2022 aylığı için not:yönetmelikte şöyle bir düzenleme yapıldı en son:
"[FONT=Calibri]b) [/FONT](Ek:RG-25/3/2014-28952)[SUP](3) [/SUP]Vergi indirimlerinden faydalanılarak alınan ve engelli adına kayıtlı olan araçlar için vergiler indirilmiş tutarın 120’de biri dikkate alınarak hanenin geliri hesaplanır."
İlgili yönetmelik geçici madde 1 için bkz:http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.17049&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=65 yaş
ayrıca evde bakım aylıkları da artık 2022 aylığına dahil dilecektir. İlk sosyal incelemede eger kişi başına düşen aylık gelir 255,22 lirayı geçerse 2022 aylığı kesilir.
-----------------------------------------------------
babaannenizin rapor oranı % 90 olduğu için onun adına yurt içinden alınan aracı evet, herkes kullanabilir.Engelli kişinin araçta bulunmasına gerek yok. Yurt içinden alınan araçlarda bu konuda kısıtlama yok:http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html
Ayrıca şuraya da bakınız:http://www.engelliler.biz/forum/oze...si-zorunlu-damgali-plakalar-iptal-edildi.html

Araçla ilgili diğer sorularınızı ilgili forumda sorun lütfen:Özel Donanımlı Otomobiller - Motorlu Araçlar - H Sınıfı Ehliyet

sevgili melek hanım bimerden gelen cvbı yazdım bakabilirsiniz

Gördüm bile:) Çok teşekkürler, boylece sayenizde o konuda kesin bilgiye ulaşmış olduk:)

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim sayın melek hanım..yalnız son bi şey soracam.babaannemim raporunun arka sayfasında alzmeır hastası olduğu ve duygusal bedensel kutucugu ısaretlı.ve daha oncede ddıgım gıbı 90 yasında.imza işlemleri nasıl halledilecek.ben yada babam vekalet mı alacagız.noter verecek mı ?noter alzmeır hastasının vekaletını tarafımıza vermeyı uygun bulacak mı?teşekkürler

o hastalık bunamaya da yol açıyor. o yüzden vekalet değil vasilik isteyebilirler. ama emin değilim, bu konuda fazla bilgim yok. araçla ilgili konuları verdiğim başlıkta sorun lütfen. orada bilenler sizi bilgilendirecektir. ayrıca yanlış cevap veren olursa mudahale eden de olur.

teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için çok faydası oldu..Allah razı olsun.

Üst Alt