Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babannemden kalan para ile otomobil alırsam evde bakım aylığım kesilir mi?

Konular
3
Reaksiyonlar
0
rahmetli babaannem torunlarına vermek üzere bi miktar para bırakmış ve geçenlerde dedem herkese paylarını vermek istedi .hatrı sayılır bir rakam ben çocuğum için evde bakım maaşı alıyorum ayriyetten kendimde çalışıyorum. şimdi asıl sorum şu biz bu para ile güzel bir araba almak istiyoruz meblağı yaklaşık 65 bin tl (ötv siz hali) şimdi bu parayı biz bi yere bildirmemiz gerekiyormu.. yada araba alırsak evde bakım aylığımız kesilirmi sonuçta extradan gelen bir para bu en azından aracı ucuz aldığımızdan dolayı bi yatırım yapmış olucaz diye düşünüyorum. bu konu hakkında nasıl bir yol izlemem lazım ben bu aracı alırsam sosyal hizmetlere mirastan kalan para ile aldım desem maaşımı keserlermi acaba.bilgisi olan varsa lütfen nasıl bi yol izlemem gerektiğini anlatabilirse çok sevinicem
birde şu andaki aracımı satıcam takriben 20.000 tl ederi bir araç üzerine 45.000 ilave etmeyi düşünüyorum yani aradaki fark 45.000 tl kadar sorun ederlermi acaba

Bu konuda hiç kimse kesin bir bilgi veremez. Çünkü her ilde/ilçede değişik uygulamaların olduğunu görüyoruz.
Araç çok lüks değilse ve araçtan gelir elde etmeyecekse kesilmez diyoruz, ama araba alır almaz maaşı kesilenleri de biliyoruz. Çünkü kurumların, beyan edilen gelir ile gözle görünen yaşam koşulları arasında önemli bir fark bulunduğunun tespit edilmesi halinde aylığın durdurulabileceğine dair ucu açık bir yetkisi var. Son zamanlarda bu yetkiye dayanarak "gelirim XX tl'den az diyorsunuz ama bu arabayı almayı biliyorsunuz" denilerek kesiliyor ki 65 TL'de lüks sayılabilecek bir miktar. Onun için en doğru yol, konuyu Evde Bakım aylığı için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüklerine sormaktır. Yazılı olarak oradan alınacak yanıta göre hareket edilmeli... Dediğiniz gibi paranın kaynağınıda söylersiniz..

Alacagınız miras miktarını, araba aldıysanız alacağınız aracı evde bakım aylığı aldıgınız Kurum'z bildirin. Sonuçta orada mirasla gelen bir toplu para var. Bu parayla araç alsanız bunda da bu para tespit edilir.
O yüzden Kelebek'in dediği gibi sakın bunları bildirmeden araç almaya kalkmayın.

Her halukarda bu miras miktarını bildirmeniz lehinize olur.
Gelir durumunuz tekrar gözden geçirilir ve gelir açısından uygun bulunursanız aylığınız devam eder.

evde bakım kesilmeden maximum kaç paralık bir araç alabiliriz acaba?

kabasakal, evde bakım aylığında gelirler hesaba katılır. Eger evde bakım aylığı alıyorsan gelirinde bir değişiklik yoksa ve hanedeki tüm gelirlerin kişi başına düşen miktarı 467 lirayı geçmiyorsa araç sorun olmaz. lakin aracı aldıktan sonra evde bakım aylığı aldığın kuruma bildirmekle yukumlusun.
aracın degerine bakarlar, o aracı beyan ettiğin gelirle alabilmişsen ve bu gelirlerin de sınırı geçmiyorsa sorun olmaz. Bu konuda ayrıntılı bilgi vermiştim şurayı dikkatle oku lütfen:http://www.engelliler.biz/forum/evd...baglanmamasina-sebep-olur-mu.html#post1013724

Üst Alt