Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babası emekli olan, 18 yaşını doldurmuş kişiye 2022 maaşı bağlanır mı?

yanliz_adam_48

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar paylaşımlarınızı okudum babası emekli olan 18 yaşını doldurmuş reşit bi engelliye 2022 aylığı bağlamıyo mu? Sosyal yardılar genel müdürlüğü. Üstelik mal müdürlüğü tarafından muhtaçlık kararı verilmiş bi kişiye.

İlçe Kamakamlıgına baglı Sosyal Yardımlaşma Vakfı na başvurun..

şartların oluşması takdirde elbette bağlanıyor

İlginiz için sağolun arkadaşlar. Ben başka bi arkadaş'a cevap olarak yazmıştım babası emekli olan birine maaş bağlanmayacağı yönünde yorum yapmış. Arkadaşın yorumunu görünce içime bi kurt düştü bende maaş için başvuru yaptım evraklarım 16.12.2011 tarihinde zimmetten çıkarıldı ibaresi var yerel evrak takibinde. İşleme alınmasını bekliyorum bimer'e dilekce yazdım hızlanması için. Peki babası emekli birine hangi şartlarda maaş bağlanması söz konusu.?

oturdugun ikametgahta her türlü gelir kişi başı 237 lirayı geçmemesi lazım

arkadaşlar benim ilk maaşım size bir sormak istıyorum online odeme tarihi :25/07/2012 yazıyor . ama bankada yok nezaman yatar tşk.

karamars
oturdugun ikametgahta her türlü gelir kişi başı 237 lirayı geçmemesi lazım

demişsin, bu doğrumu? 2022 için aranan kişi başına düşen gelir 107 tl değilmi?

Babanın gelirinden temel masrafları çıkartılır, kalan gelir bakmakla yükümlü olduğu diğer aile bireylerine bölünür, 2022 maaş başvurusu yapacak kişiye düşen pay 107 TL'yi aşarsa, 2022 maaşı bağlanmaz.

Burada 2022 maaş başvurusu yaparken babanızın gelirinin yanına temel giderlerini de ekleyin ve size ancak "x" lira düştüğünün altını çizin.

Ör: http://www.engelliler.biz/forum/202...i-gelir-hesaplamasi-ornekleri.html#post770951

İyi akşamlar Bülent abi bi konuda bi ve görüşünü alabilirmiyim. Ben 04/10/2011 tarihinde 2022 sayılı yasa gereğince özürlü maaş talebinde bulundum ilgili evraklarım 17/11/2011 tarihinde muhtaçlık kararı verilerek ankaraya gönderildi sgk yerel evrak takibine göre 16/12/2011 tarihinde kuruma ulaşmış yaklaşık 8 9 aydır işlem görmek üzere sırada bekletiliyo bugün alo 144 sosyal yardım hattından aldığım bilgiye göre evraklarım işlemdeymiş fakat sgk nın sitesinde evrak takibinde herhangi bi kayda rastlanmadı yazıyor bilgilerim sisteme ne zaman yansır işlemde diye?

Bende 2022 maaşı alıyorum abim de aynı hastalıktan müzdarip. %71 rapor aldı fakat defterdarlığa gittiğinde babanız emekli olduğu için maaş alamazsınız dediler vermediler. 4 Birey var ailede ev kira anlamadım pek uğraşıyoruz işte.

Babanın gelirinden temel masrafları çıkartılır, kalan gelir bakmakla yükümlü olduğu diğer aile bireylerine bölünür, 2022 maaş başvurusu yapacak kişiye düşen pay 107 TL'yi aşarsa, 2022 maaşı bağlanmaz.

Burada 2022 maaş başvurusu yaparken babanızın gelirinin yanına temel giderlerini de ekleyin ve size ancak "x" lira düştüğünün altını çizin

EVRAK BİLGİLERİ
VARİDE NO:22.959.577VARİDE TARİHİ:16.12.2011
GELDİĞİ YERMİLAS KAYMAKAMLIĞI - MUĞLAT.C. KİMLİK NOxxxxxxxxxxx
SİCİL NO:TAHSİS NO:
ADI:OSMANSOYADI:xxxxxx
EVRAK NO:955EVRAK TARİHİ:17.11.2011
EK SAYISI:0GİZLİ:Hayır
GELİŞ ŞEKLİ:TAAHHÜTSÜZ POSTAGELİŞ NUMARASI:
KONUSU:DİĞER

116.12.2011SOSYAL YARDIMLAR D.B. SİCİL AÇMA SERVİSİNEELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
216.12.2011SOSYAL YARDIMLAR D.B. SİCİL AÇMA SERVİSİNEZİMMETTEN ÇIKARILDI

Bir sene önce başvurdum hala maaş bağlancak dosyanın akibiyeti ne onuda bilmiyorum bimer'e defalarca yazdım alo 144 alo 183 aramadığım yer kalmadı kimsenin birbirinden haberi yok yani anlaşılan saldım eşeği çayıra mevlam gayıra hasebı olmuş bu 2022 engelli maaşı işleri ALLAH yar ve yardımcımız olsun arkadaşlar

Üst Alt