Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babasının geliri 200 TL'nin üstünde diye Evde Bakım Aylığı alınamaz mı?!

petitgirl

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, az önce engelli bir kardeşimin annesi ile telefon görüşmesi yaptım, %99 ortopedik engelli ve böbrek iflasından dolayı da haftada 2 gün diyalize girmek zorunda olan kızı için evde bakım aylığına başvurmuşlar. tüm işlemleri yapmışlar, en son eve bir bayan gelmiş ve bu bayan bu engelli kardeşimizin babasının maaşının sınır olan maaşın 200 tl üstünde olduğuna karar vermiş ve maaş bağlanmamış.
Böyle bir sınır var mı?
Bu kardeşimiz 6. sınıf öğrencisi, babası devletin din görevlisi ( cami hocası ) kendi evleri yok, eski bir arabaları var ki o da zaten bu kardeşimizin hastaneye götürülmesi için çok gerekli.

Sizlerden ricam bu konuda bilgi vermeniz. Şimdiden Teşekkürler...

Bakım aylığında ortalama aylık gelirin 318TL'den az olması gerekmektedir.
Ailenin geliri ne kadar ve kaç nüfuslar?

Devletin küçük bir belediyelik yerinde cami hocası aylığı ne kadar bilmiyorum 4 kişilik bir aile.

Maaşını ve varsa diğer gelirlerini hane sayısına böleceksiniz.Ortalama aylık geliri 318TL'yi
geçmiyorsa bakım aylığı alabilir.Aksi takdirde alamaz.

özürlü evde bakım hizmeti

ÖZÜRLÜ EVDE BAKIM HİZMETİNDEN FAYDALANACAK OLAN KİŞİLERİN ÖNCELİKLİ OLARAK AĞIR ÖZÜRLÜ VE BİR BAŞKASININ BAKIMINA İHTİYAÇ DUYACAK DURUMDA OLMASI VE EVE GİREN TOPLAM GELİRİN BAKILMAKLA MÜKELLEF KİŞİ SAYISINA BÖLÜNMESİ SONUCUNDA KİŞİ BAŞINA DÜŞEN GELİRİN ASGARİ ÜCRETİN 3/2 ORANININ ALTINDA OLMASI GEREKMEKTEDİR.

318 TL DORU BİR RAKAM. BU EYER 4 KİŞİLİK BİR AİLE İSE AİLENİN GECİMİNİ SAĞLAYAN KİŞİ AYLIK 1000 TL ÜSTÜNDE DE ALSA BİLE BAŞVURUSU KABUL EDİLİR. AMA DİYER GAYRİMENKUL GELİR VE MAL VARLIĞIDA ÇOK ÖNEMLİ. MESELA 1 EVİ 1 ARABASI OLABİLİR, AM BU SAYI YÜKSEK CIKARSA RAPORU VE GELİR DURUMU NE OLURSA OLSUN ALAMAZ.

Not: ben calıştığım shçek kurumunda bu işe bakıyorum eyer sorun yaşadığınız bir konu olursa banada yazabilirsiniz.

Bülent Bey her konuda cevabınız en kısa sürede olurdu bu %99 engelli küçük kardeşimiz için de bir araştırma yapar mısınız? Şimdidien çok teşekkürler.

sayın djcaglayan , kişi başına düşen gelir 318 ytlnn altından olursamı alır yoksa ailenn toplam aylık gelirimi biraz daha ayrıntılı bilgi verrmsiniz?

Üst Alt