Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babasının sosyal güvencesi üzerinden akülü sandalye ödemesi alabilir mi?

sertelsen

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Selamlar herkese,
27 yaşında bir engelli kişi, kendisinin sosyal güvencesi yok, ama yeşil kartı var.. Babası ise Bağkur emeklisi..
Kişinin akülü sandalye için tam teşekküllü devlet hastanesinden heyet raporu var. Babasının sosyal güvencesi sebebi ile, akülü sandalye alımının 1.700TL'sini SGK 'dan alabilir mi acaba?

Bu kişi neden babasının sosyal güvencesinden değil de Yeşil Kart'tan yararlanıyor? Babasının sosyal güvencesinden özellikle feragat etmemişse, babasının sağlık güvencesinden yararlanır ve dolayısıyla uygun sağlık raporu aldığında SGK'dan 1700 tl akülü sandalye ödemesi alır.

Merhaba Bülent bey,
Kişi daha önce yeşil karta başvurmuş ve almış. Şimdi SGK'dakiler de, yeşil kartın var ise SGK akülü sandalye ödemesinden yararlanamazsın demişler. Bu durumda akülü sandalye için yeşil kartı iade eder ise, daha sonra yeşil kartın faydalarından (bilemiyorum tam olarak nelerdir?) yararlanamam diye düşünüyor.
Anne-babanın sosyal güvencesi var ise, çocuk 18 yaşını geçse de ve çalışmıyor ise, bakmakla yükümlülük kapsamında anne-babanın sosyal güvencesinden sürekli yararlanmaya devam edebiliyor mu acaba?

SGK her zaman Yeşil Kart'tan iyi sağlık güvencesi sağlar. Yanılıyor muyum? Yani aksini hiç duymadım...
Yeşil Kart'ını iptal ederse sonra geri dönüş çok olası gelmiyor bana. Olsa bile çok çok zor olur (bkz).

Bunun yanı sıra, 2022 maaşı alan kişilerin sağlık güvencesinin Yeşil Kart'la değil de bakmakla yükümlü olan anne-babanın sigortasından yapılması gerektiğine dair çok net de bir yargıtay kararı var: http://www.engelliler.biz/forum/muh...at-maasi-alma-sansi-var-midir.html#post221261
Ama bu karara karşılık hukuki süreç olmaksızın SGK'daki memurlar ikna edilebilir mi, bilmiyorum. Şans denenebilir...

Üst Alt