Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacağımdaki 2.5 santim kısalık için yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

sempatik.

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben 20 yaşındayım 6 veya 7 yaşlarındayken sol bacagımda kalça kemiğmde kemik erimesi hastalığı oluştu. hastalığın geç farkedilmesi ve tedavinin geçikmesiyle kalca eklem kemiğimdeki hastalık düzeltilemedi ve sol bacağım sağ bacağımdan 2,5 cm kısa ve sol bacagım kasılıyor sağ bacagımın üstüne basmaktan sağ ayağımın üstünde su toplandı.(fındık büyüklüğünde) ve ayakta durdugumda akşam evde bacaklarımın ağrısından duramıyorum....

benim burda sormak istediğim şey şu ki...

1)ben doktara gitsem %de kaç rapor alırım...
2)rapor almak için hangi hastaneye gitmeliyim...

not istanbulda ikamet ediyorum...

İstanbul'da bulunan sağlık kurulu raporu vermeye Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi listesine bakabilirsiniz bu linkten: http://www.engelliler.biz/forum/sag...-yetkili-hastaneler-ve-hakem-hastaneleri.html

Ek bilgi olarak daha önce İstanbul'dan rapor alma deneyimi olanların paylaştıkları bilgiler için şu konularını okuyabilirsiniz:
1:http://www.engelliler.biz/forum/has...sadi-konuk-egitim-ve-arastirma-hastanesi.html
2:http://www.engelliler.biz/forum/has...gitim-ve-arastirma-hastanesi.html#post1133705

Bacağınızdaki sorun sakatlık oranı cetvelinin yürüyüş bozuklukları tablosundan değerlendirilir 2.5 santim kısalık için yüzde 10-12 arası bir oran ancak verilir.. Ama yürümekte güçlük çekiyor olmanızı etkileyen neden devam eden bir kemik erimesi sorunu ise ayrıyetten değerlendirilir ve belki % 40 oran alabilirsiniz.

% 40 veya üzeri raporu olanların yararlanabileceği haklar: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Tablo 3.4- Yürüyüş bozukluğuna göre özürlülük oranları..

Hastalık Derecesi hafif:
A: Alt ekstremitede antaljik yürüyüş, basma fazının kısalmasına ilave olarak ayak bileği, diz veyakalçada orta - ileri derecede artritik değişikliklerin tespit edilmesi:% 8
B: Pozitif Trendelenburg testi ve kalçanın orta veya ileri derecede osteoartriti:% 12
C: Hasta (a) ve (b)şıklarını taşıyor ve bazen uzun yürüyüşlerde koltuk değneği veya bastonkullanıyor (ancak evde ve işyerinde genellikle kullanmıyor):% 18
D: Hasta kısa bacak breysini (ayak bileği –ayak ortezi, AFO) rutin olarak kullanmak zorundadır:% 18

Hastalık Derecesi Orta:
E: Hasta tek baston veya tek koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır : %24
F: Hasta tek baston /tek koltuk değneğinin yanında kısa bacak breysini (AFO) sürekli kullanmakzorundadır: % 36
G: Hasta tek baston /tek koltuk değneğinin yanında uzun bacak breysini (Diz – ayak bileği – ayakortezi, KAFO) sürekli kullanmak zorundadır:% 42
H: Hasta iki baston veya iki koltuk değneğini rutin olarak kullanmak zorundadır:% 48

Hastalık Derecesi Ciddi:
İ: Kısa bacakbreysinin (AFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır: % 60
J: Uzun bacakbreysinin (KAFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır: % 72
K: Çift taraflı altekstremite (AFO veya KAFO) breysinin yanısıra, iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 84
L: tekerlekli sandalyeye bağlı:% 96

slm sempatik geçmiş olsun raporun için yüzde 40 veya 50 alabilirsin eger gidebilirsen istanbuk taksim devlet hastanesine git seninle yakından ilgilenirler sigorta bastan savıyo sana tavsiyem takşim devlet hastanesi

taksim devlet hastanesi mii... peki bir sorum daha olacak benim sigortam yok gidip rapor alabilirmiiyim.

slm sempatik sigortan yoksa bişey diyemem ama devlet hastanesi oldugu için bakar bizede orayı tavsiye ettiler hastayla yakından ilgileniyormus bir arkadasımız gitti ve memnun kaldı 1 haftada raporunu almıs

Üst Alt