Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacağımdaki 2 cm kısalık ve güç kaybı ile ehliyet alabilir miyim?

UgurCelikbas

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Öncelikle Merhaba Aranıza yeni katıldım, uzun süren tedavi sürecinden sonra ancak gelebildim.

Ustalar ben 28 yaşındayım , 2014 yılında geçirdiğim trafik kazası neticesinde, sol bacak kalça, parçalı femur, ve şaft kırıkları yaşadım. Aynı zamanda sol el bileğim de kırıldı. Yaklaşık 10 12 ameliyat neticesinde Allah’a çok şükür büyük oranda toparladım.

Mevcut durumda Sol bacak Femur kemiğimde İnt. Modüler çivi(kemik içi platin) ve vidalar mevcut. Aynı zamanda bacağımda 2 cm kısalık ve güç kaybı var.. Yan dış bağlardı aşırı esneklik ve dizde geçirmem gereken 1 ameliyatla beraber aşırı kripitasyon mevcut.

Benim size sormak istediğim mevcut durumda H ehliyeti için Başvursam kabul edilme durumu nedir.
Bulunduğum şehirde Şehir hastanesinde veriliyor rapor ve başvurumu oraya yapmam gerekiyor. Acaba bana Bilgi vermeniz mümkün mü tecrübelerinizden. Teşekkürler, Allah hepinize sağlık versin.

UgurCelikbas büyük ihtimal alırsınız hocam benim de sadece sol ayak bileğinde güç kaybı teşhisi var. Sadece otomatik vitesli araç aldım. Ama yine de son karar doktorlarda net bir şey söyleyemeyiz.

Benim de sol ayağımda güç kaybı var ortopedik engel olarak rapor alırsanız ve sürekli olmasına dikkat edin tabii ki doktorların da yorumlamasına göre değişebiliyor. Bana yürüyüş bozukluğundan verip yüzde 20 oran almıştım başka sorunlarım da var 71 oran ile ötvsiz araç aldım. Sol ayakta problem olunca otomatik vitesli araç özel tertibata girip alabiliyorsunuz. Sol el bileğinde problem kalmadıysa göstermeyiniz çünkü problemli görüp oradan da engel oranı alırsanız bu sefer araca sinyal kolları için özel tertibat gerekiyor. Ve sizin haricinizde birisi kullanamıyor diye biliyorum. Geçmiş olsun Allah şifalar versin

UgurCelikbas

2 cm'Lİk kısalık tek başına muafiyet sağlamaz, çünkü manuel vites araç kullanmaya mani sayılmaz. Ama önemli bir güç kaybı varsa ve buna dair kısıtlama kodlu sürücü belgesi ile "özel donanımı araç kullanır" ibareli engelli sağlık kurulu raporu alınabilirse, evet, mümkündür.

Temel kural: manuel vitesli araç kullanamamak.

Üst Alt