Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacağımdaki 7 cm'lik kısalık ile rapor alabilir miyim?

knidos35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba, ben 1994 te 14 yaşındayken dizimden ameliyat oldum. Ameliyat dediğim dizimde ur vardı. Kanser yani. O ameliyattan sonra bacağım kısa kaldı. 2005 te ehliyet aldım ama normal ehliyet aldım. O zamanlar bacak daha güçlüydü. Şimdi bacagimda güç kaybı da var. Şimdi rapor için başvurmak istiyorum. Ne yapmam lazım? Tam teşekkülü bir hastaneye gidip engelli aracı almak istiyorum diye başvuru mu yapmam gerekiyor? Yollar önce memuriyete başlarken %20 rapor vermişlerdi. Tabi üzerinden 20 yıl geçti.

knidos35 yetkili hastanaler listesini kontrol edebilirsin. ÖTV'siz araç almak istiyorum diye belirtmeniz gerekiyor. Böylece özel tertibatlı araç alabileceğini yazacaklar rapora. Rapor oranı kaç olursa olsun ÖTV'den muaf araç alabilirsin bu şekilde. Ehliyetini de değiştirmen gerekiyor aile hekimiyle bir görüşürsünüz.

7 cm az değil normalde ortezle yürümen lazım yüzde 40 alırsın diye düşünüyorum ama tabi benim düşünmemle olmuyor baltazar cetveli önemli orada yüzde 20 kadar düşebilir. Ancak bacağın kısa olduğu için engelli yüzdene bakılmadan aparatla araç kullanılacağın için ötv muafiyet alırsın

KKELEBEKK

Merhaba, Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi listesini nereden kontrol edeceğim? Bir diğer husus ben aile hekimine gitmeden direkt bir devlet hastanesine gidip rapor başvurusu yapamaz mıyım? Benim bulunduğum ilçede tam teşekkülü bir hastane yok.

Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi yazınca çıkıyormuş. Bunu anladim. Ama şu aile hekimi kısmını açıklarsanız sevinirim. Ben direkt bir yetkili hastaneye gidemez miyim?

Arkadaşlar merhaba. Ben 2005 ten beri normal b sınıfı ehliyete sahibim. 1994 te dizimden ameliyat oldum. O tarihten sonra bacağım diğerine göre 6-7 cm kısa kaldı. Ehliyet alırken hiç belirtmedim çünkü rahatca kullaniyordum. Ama son 6 aydır ayağımda ağrılar oluşuyor uzun süreli araç kullanımlarında. Ben şimdi rapor alıp yararlanmak istiyorum ötv muafiyetinden. Hastaneden randevu aldım ötv siz araç almak için engeli raporu yani. Yanlış mi yaptım? Nasıl bir sıra takip etmem gerekiyor? Ehliyeti değişip sonra ötv den yararlanamazsam normal araç da kullanamam ondan da cekiniyorum

İlk önce Ehliyetini değiştir eğer gerekli kodları alırsan Engellilik için heyete başvuru yaparsın ama muhtemelen özür oranı %10 civarı olur aslında ortopedik engelde şart aranmaz ama bazen maliye sorun çıkarıyor forumda bu konuda mağdur olan baya kişi var iyi araştır öyle atıl bu işe

Üst Alt