Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacağımdaki şişme ve kızarıklık ne olabilir?

bulva

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Uzun süre oturarak çalıştığım için hareketsiz kaldım. Önce ayaklarım sonrada bacaklarım şişti. Bir gece sabaha kadar sanki sopayla vurulmuş gibi ağrıdı. Sabah ilk işim doktora gittim. Ayaklarında mantar var bu yüzden enfeksiyon kapmışsın dedi. İlaç falan verdi ağrı geçti ama şiş inmedi. Bir süre sonra Samatya hastanesi cildiye polikliniğine gittim dört haftada dört doktor baktı ilk hafta bakan doktor aynı zamanda son hafta bakan doktordu "her iki bacakta var bu sebeple bizle alakalı değil" dedi. Bende ikinci olarak kalp ve damar cerrahiye gittim onlarda kalpte ve çekilen damar doplerinde bir problem olmadığını söylediler. Akabinde dahiliyeye gittim iki hafta boyunca yapılan kan ve idrar testlerinde sorun bulunmadı. Fakat bu arada böbreğimde 3.9 mm büyüklüğünde taş olduğunu fark ettiler. Her ihtimale karşı çekilen akçiğer tomoğrafisinde de karaciğerde 5 segmentte subkabsuler kalsifikasyon dışında (kalsiyum birikmesi) herhangi birşey çıkmadı. Bu arada kızarıklık arttık ufak tefek sivilce benzeri pütürcükler çıkmaya ve özellikle kemik üzerine baskı yaptığımda acımaya başladı. Bir süre ayağımın üzerine basmadığımda, ayağa kalkmak istediğim zaman ayak tabanım (topuk bölgesi) ve sol kalça (baldıra yakın taraf acıyor) bir kaç adım atınca geçiyor. Hak verirsinizki korkmayada başladım.

Her ihtimale karşı (doktorlara karşı güvenme sorunu yaşadığımdan) önümüzdeki 3 hafta çeşitli tarihlerde cildiye, kalp damar cerrahisi ve ortopedi doktorlarından tekrar randevu aldım ama benim asıl sormak istediğim daha çok doktor aramak yerine damdan düşen birini bulmak. Başından böyle bir hadise geçen varsa hangi yolları izlemem gerektiği konusunda yardımcı olursa sevinirim.

Bacağımın resimleri aşağıdadır. Sağ ayağımda daha az olmasına rağmen her ikisinde de var.

İş yerimden resimleri göremiyorum ama benim tahminimce enfeksiyon olabilir İntaniye bölümünede gözük bir derim. Bacaklarından ilaçlı sindigrafi çekilmesini iste...

resimdeki şekilde 2 ayakta kızarma ve sağ ayakta şişme var.ben çok yürüyen bir insanım.çok yürümekten ve ayakta kalmaktan kaynaklandığını zannediyorum.

ben damarlarla ilgili olabileceğini düşünüyorum.(ayak ve bacaktaki damarlar).yaklaşık 5 yıldır var aynı sorun.

kalp ve romatizma ile ilgili olabileceğini zannetmiyorum.

Pacaları sıvayıp herhangi bir suya girdinmi.Ayakta ki yaralar enfeksiyon belirtisi yaralara bağlı ayakta ödem var, kan tahlilinde neye bakıldı birşeyler gözden kaçmış olabilir.Şortla gezen birimisin ,cayırda piknikte herhangi bir otta alerji yapmış olabilir.Geçmiş olsun, inş. gecici bir şeydir.

arkadaşın dediği gibi vaskülit olabilir.bende de var.ama bende doktara hiç gitmedim.

Benimde oğlum 1 ay önce apandis amaliyatı ile sünneti beraber oldu ve aynı şikayetlerinizde belirttiğiniz gibi oldu ve vaskülit (damar iltihabı) hastalığı teşhisi kondu çocuk romotoloji bölümü bakıyor samsunda vardı ama kapanmış bu bölüm doktor istanbula fatih sultan mehmet hastanesine gitmiş bizde oraya götürdük ilaç tedavisi var..

Üst Alt