Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacağm kalçaya yakın ampute edildi. Oran ne olur?

remzi0049

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba

15 Mayıs'ta sol bacaktan kalça dezardikalsiyonu adıyla amputasyon uygulandı. Hala ağrılarım var ama iyi bir ağrı kesici ile idare ediyorum.
şimdi benim 1 yıllık raporumu geçen aralık ayında almıştım. Bu ameliyattan sonra sol bacağımı kalçanın hemen altında alındığı için özürlük oranın kaç olur.

Bir de ehliyetimi değiştirecem raporu aldıktan sonra mı başvurayım yoksa daha sonra başvursak nereden başlayacağız.
Ötv indirimiyle sol bacaktan ameliyat olanlara otomatik vitesli araç alma şansımız olacak mı.

Son olarak evde bakım parası almak istiyorum benim gibi ameliyat olan raporunda ağır engelli ibaresini yazıyorlar mı.

Beni bilgilendirirseniz sevinirim..saygılar ve sevgilerimle sağlıcakla kalın...

Geçmiş olsun 🙏
Lyrica veya contromal mi kullanıyorsunuz?
Hiç algoloji birimiyle görüştünüz mü?
Onlar iyi bir tedavi uyguluyorlar.
Tavsiye ederim 👍

Çok geçmiş olsun, oran ne olur bilmiyorum ama engellilik maaşı veya evde bakım maaşı alacak derecede olur diye düşünüyorum ancak ÖTV indirimli araç alırsan maaş bağlanacağını sanmıyorum, bırakın evi arabayı hanedeki diğer bireylerin geliri bile etkiliyor engellilik ve evde bakım maaşını. İnşallah her ikisinden de yararlanırsın hakkında hayırlısı olsun

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Schizophrenia
Çok teşekkür ediyorum.Kendim malülen emekliyim ben sadece evde bakım parası almak için öncelikle başvuracam.Evet evdeki gelirimiz toplamda 4.000 TL tutmuyor.Ayrıca toplamda 2 çocuğumla beraber 4 kişiyiz.Yani istenilen 4 kişilik rakamın altındayız.Eşim çalışıyor ama asgari ücretle evde bakım parası için sigortalı çalışıyor olması önemli değilmiş galiba.inşallah sıkıntısız alırız.Birde ilerde ötv indirimli araç için yine herhangi bir engel görünmüyor.Kendim malulen emekli olduğum için sıkıntı olacağını sanmıyorum.Ama öncelikle ehliyetimi değiştirmem lazım.E sınıfı ehliyetim var.Ona nufüstamı sağlık ocağına mı yada hastanelerdemi başlanacak bilmiyorum.Bu süreç nasıl yapılır forumdan yardım bekliyorum.Ha bu arada bugün üniversitesi Hastanesi'ne gittim hala daha sağlık kurulu için talimat gelmediğini söylediler.Notmalde hastaneler başlamadılarmı acaba...

Üst Alt