Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacak Damarı Bypass yapıldı. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

Barda5

Aktif Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
103
Sayın arkadaşlarım benim sağ bacağımdan dizüstü amputem var (Bourger den dolayı) bunun raporunu cetvelde aşağı yukarı gördüm 48-50 arası diye diğer sorunum dört yıl önce sol bacağımdan yine burger hastalığından dolayı damar bypass edildi kasıktan dizkapağına kadar tıkalı damar yerine açık damara bağlanma yapıldı.Ben bu ameliyattan dolayı yüzde kaç rapor alırım yada alabilirmiyim malulen emekli olmak için ` rapor gerekiyor biliyosunuz.Bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa soruma yanıt verirse sevinirim şimdiden teşekkürler.

Damar tıkanıklığı ve Buergere bağlı damar hastalıkları için ayrı ayrı oranlar veriliyor..Benim tahminimce sakatlık oranı cetvelinden Buerger hastalığınızın sebep olduğu damar tıkanıklığı bölümünden değerlendirilirsiniz.. Ama size fikir olması açısından her iki bölümüde ekliyorum.. Şuan içinde bulunduğunuz durumu özetleyen bir açıklama var mı aşağıda..?

Tıkayıcı Damar Hastalıkları
A- Arteriosklerozis obliterans (ASO)
a- Distal arter atımları palpe edilemiyor, 200 m üzerinde klaudikasyo intermittant var ve trofik bozukluk yok, invaziv ve noninvaziv tetkiklerle (dopler, USG, Angio) damar patolojisi tespit edilmiş, kol-bacak indeksi 0.50-0.95 değerinde olanlarda
1- Tıbbi tedaviden istifade ediyor ise:% 20
2- Tıbbi tedaviden istifade edemiyor ise:% 30

b- Distal arter atımları palpe edilemiyor, 200 metrenin altında klaudikasyo intermittant var, istirahat ağrısı (+) ve trofik bozukluk (ülser, atrofi vb.) var, invaziv ve noninvaziv tetkiklerle (Doppler, USG, Periferik damar anjiyosu) damar patolojisi tespit edilmiş; kol ve bacak basınç indeksi 0.50 veya altında değerde olanlarda

1-Cerrahi tedaviden istifade etmiş olanlar:% 30
2-Cerrahi tedaviden istifade edememiş olanlar:% 50
3-Birden fazla damar lezyonuna yönelik operasyon olup istirahat ağrısı devam eden:% 60

B-Tromboangitis obliterans (Buerger)
1-Sempatektomi ameliyatı yapılmamış ve tıbbi tedaviden yararlanıyorsa:% 20
2-Sempatektomi yapılmış, trofik bozukluk yok ama 200 metrenin üzerinde klaudikasyo intermittant varsa:% 30
3-Sempatektomi yapılmış, trofik bozukluğu ve iskemiye bağlı istirahat ağrısı olanlar:% 50

NOT: Yukarıdaki maddelere ilaveten amputasyon uygulananlara amputasyonla ilgili oranlar Balthazard ile eklenir.

Tşk ederim cevabınız için.Doktor sol(Bypass olan) ayağımı kontrol etti nabız için tam nabızı alamadı tıkanıklıklar var dedi (Sol bacaktan daha önce bypass olduğum için tekrar bypass olma şansım yok) bilemiyorum rapora ne yazacak bir haftaya kadar belli olur yüzde 60 ı mutlaka bulması lazım emeklilik için gittiğim üniversite hastanesi (Amputasyon olan hast. Cerrahpaşa)duruma göre daha sonrada sgk nın yönlendirdiği hastahaneye gidecem. Baklım iki farklı hastahanenin apor oranları ne kadar farklı çıkacak.

Geçmiş olsun, sonuç isteğiniz gibi çıkar umarım.. Sonucu aldığınız zaman buraya yazar mısınız? Vereceğiniz bilgiler sizinle benzer durumda olan arkadaşlara fikir olacaktır..

Tabiki çıkan sonuçları burada arkadaşlarla paylaşacağım.

Tek bacağınızın ampute edildiğini yazmışsınız, ama ben farketmemişim.. Onun içinde ayrı oran verilir size:

Diz üstü ampute için verilen oranlar:

Proksimal (Üste/Kalçaya yakın):% 50
Orta ve distal (Alta/Dize yakın):% 48
Diz dezartikülasyonu (Eklemden):% 45

NOT: Yukarıdaki maddelere ilaveten amputasyon uygulananlara amputasyonla ilgili oranlar Balthazard formülü ile eklenir..

Ne yaptınız bu arada, süreç nasıl gidiyor..?

Barda demişsiniz ki:

"Ben bu ameliyattan dolayı yüzde kaç rapor alırım yada alabilirmiyim malulen emekli olmak için ` rapor gerekiyor biliyosunuz"

Maluliyete esas raporlar maluliyet cetveli'ne göre düzenlenir.
Yukarıda verilen sakatlık oranı cetveli'ne göre değil.

Maluliyete esas raporlar sakatlık oranı cetveli'ni düzenleyen ilgili Yönetmelik'in kapsamında değildir.
Dolayısıyla sakatlık oranı cetveli'ne bakarak maluliyete esas raporunuz hakkında fikir edinmeniz mümkün değil.

Maluliyet cetveli'ni inceleyiniz maluliyete esas raporunuz için.

Yok yaşlılık emekliliği düşünüyorsanız sakatlık oranı cetveli'ne bakabilirsiniz.

Sayın Kalem arkadaş maluliyet cetvelinde oran yazmıyor iki bacak ampute diyor 3/1 oranında benim bir bacağım dizüstü ampute birde bana damar tıkanıklığı hastalığı uyuyor.

M. DAMAR HASTALIKLARI

1- Sistemik kökenli ve tedavisi mümkün olmayan, çalışmayı ileri derecede etkileyen, kısa mesafe klodikasyosu olan, iskemik yara ve trofik bozukluğa yol açan arteriyel tıkanıklık (ABI 0.5’den az); büyük arter anevrizmaları veya büyük damar arteriovenöz fistülleri; ülsere neden olmuş venöz staz (DS‘de oklüzyon olması veya 3-4üncü derece reflü ile beraber) tablosu; ağır lenfödem ve elefantiyazisler

Bacıbey arkadaş Bu hafta heyete perşembe çıkacağım herhalde

Hayırlısın olsun hakkınızda... Ben de merak ediyorum çıkacak sonucu..

Maluliyet cetveli'nde oran yazmaz zaten.
Siz bilinçli birisiniz ve haklarınızı rahatlıkla takip edebilirsiniz.
O yüzden size bazı önerilerim olacak.

Maluliyet cetveli'ne esas rapor şu yönetmelik kapsamındadır, inceleyiniz:Mevzuat Bilgi Sistemi

Şu dava konusunu titizlikle inceleyiniz ve sizden rica ediyorum bu dava ile ilgili kararı mümkünse bir avukatla inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

Maluliyet cetveli'nde en agır sekel dikkayte alınıyor ve balthazard formülü uygulanmıyor. Bu davada balthazard formülünün uygulanabileceğine yönelik hüküm var.
Dolayısıyla hastalıklarınızla ilgili doktorunuzla bir görüşme yapın. Maluliyet cetveli'ne göre toplam tüm hastalıklarınızda işgücü kaybınız ne kadar bir fikir versin size.

Bu sonuca göre de bir avukatla ilgili dava konusunu inceleyin. SGK ile ilgili Kanun kapsamında haklarınızı ögrenin. Bu tarzda bir uygulamadan yararlanıp yararlanmayacagınızı ögrenin. Evet önümüzde bir dava konusu var ama bu dava konusunun analizini bir avukattan almak gerektiğine ve kişilere nasıl uygulanacagına yönelik görüş almak gerektiğine inanıyorum.

Siz şurada emeklilik işlemlerinizle ilgili bir başlık açın:Emeklilik

Orada size bilen arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

Sayın Kalem arkadaş tşk ederim verdiğiniz bilgiler için söylediklerinizi yapmaya çalışacağım rapor durumuna göre.

Merhaba oglum 15 yasinda sol bacaginda kursunla yaralandi damar parcalandi yapay damar takildi yuzde kac rapor alir tesekkurler

Üst Alt