Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacak kası güçlendirmek için neler yapabilirim?

Ümito

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
6
Merhaba arkadaşlar fikir alışverişi yapmak.istiyorum

Benim bacaklarım da bacak kaslarım da güçsüzlük var

Denge problemi de yanın da ekstra

Doktorum bacak kaslarını kuvvetlendirirsen
Her şeyi düzeltirsin dedi dengen de düzelir dedi

Şimdi ben ne yapmalıyım güçlendirmek için

Spor salonuna gitmek zor gidemem

On adımdan sonra yoruluyorum evden çıkmak güç yani

Lütfen önerilerinizi tavsiyelerinizi yazın

Yorulmadan kasları güçlendiremezsiniz :) Mümkün olduğunca yürüyüş yapmaya çalışın siz.
Ayak bileklerinize kum torbaları bağlayıp evde egzersiz yapabilirisniz. İnternette fotograf, video.. bir sürü bilgi var.

Pinterest te mükemmel görseller oluyor, isterseniz bir bakın, bir de her ne yaparsanız yapın düzenli yaparsanız faydasını görürsünüz. Kolaylıklar...

Sguat yapcanız duvarda yapış oturur şekilde çömelbide sguat sumo yap

Ayrıca lesli3 var yotupta yap onuda evden çıkamıyomuşun

Evde yürüme lesli

Yüzme çok uzun süre zamanlı

Bana en kısa zaman da güçlü kasĺar lazım daha sonra yürüyüş evet benim de aklım da

Sgout dediğin ne

Yotupta bakarsanız çıkar sguat sporu

Tamam teşekkür ederim muhakkak deneyeceğim

soran arkadaşım kaslarında güç kaybı neden ötürü acaba?? kas hastasımısın yoksa başka bi hastalığınızmı var.???

Çirkin Bey

Kas hastalıklarında spor ve benzeri aktiviteler tam aksi sonuç verir. Aman dikkat. Fizyoterapistten bilgi alın lütfen. Zira kasların yorgunluk durumuna düşmesi istenmez.

Evet, hozgul doğru söylüyor, kas antrenmanlarının yoğunluğunu, dinlenme sürelerini çok iyi ayarlamak gerekiyor. Diğer bir nokta da iyi beslenmek, doğru beslenmek. Özelikle protein ağırlıklı beslenme önerilir.

Çok spor yapıp gerekli gıdaları yemezseniz kaslarınız yorulur ve güçsüz düşer kendini de toparlayamaz.

Beslenme kısmını unutmayın arkadaşlar. Dinlenmek ve iyi uyku da mühim..

Bu denge olayı beyinde'de değil mi?

Sanırım aynı problemi yaşiyoruz velakin benim bacaklar kuvvetli. Ben çok çok yavaş başladım çünkü bir ayda kaslar güçlenmez. Eğer uzun süreli çözüm istiyorsan zamanla olmasına izin vereceksin.
Ben ilk önce merdivenlerde egzersiz yapmaya başladım. Bir adım çıkıp iniyordum. Bir adım çıkıp iniyordum. 5 x 3 ile başlayıp 15 defaya çıkardım. Yavaş yavaş. Sonra ikinci basamak. Üçüncü basamak. Bunu tüm merdiveni yüreyene kadar yaptım. Bu zaman içerisinde vucüdün yorulduğu signalini verdiğini iyi dinlemek lazım.

2/3 sene oldu böyle başliyalı ve şuan spor salonunda egzersizler yapiyorum.

squat olarak adlandırılan hareketi yapmalısın bende kısmi felçoldum bana gore yapılabilecek en güvenilir ve en etkili hareket zayıf bacağına ağırlık vererek yapmayı dene ben her 40 dakikada 50 şer tane olacak şekilde günde400-500 arası yapıyorum

Evet kas hastaların da fazla haraketle yaparak yormamak gerekiyor dinlenerek yavaş yavaş

Dengenin en büyük temeli beyin haklısın ama doktorumun bana söylediği bacak kaslarını en iyi seviyeye getirebilirsen denge %100 olmasa da 60 -70 oranın da gelişme olacak dedi ve bu benim için yeterli

Bugunden itibaren sguat a başlayacağım : ) yine de başka yöntemleri deneyen olursa yazmalarını rica ederim

kas hastalığınız ne zamandan beri var ?? çeşidi ne bende kas hastasıyım sıze yardımcı olablırım

Merhaba bende de bacaklarda his kaybı güç kaybı var.Ben de bir yere çıkmaya korkuyorum bacağım boşalır diye.Ama güçlenmesini istiyorsanız zorlamanız gerekiyor.Herkese geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun 😉😉

Kendinizi zorlayacaksınız zorlamadan olmuyor, zorladıkça düzeliyor bir şeyler nefes alışlarınız bile değişiyor,ilk günler çok yoruluyorsunuz sonra o yorgunluğu çok fazla hissetmiyorsunuz, ilk günler nefes nefese kalırdım kalbim küt küt atışlarını hissederdim, bilhassa yokuş çıkarken sonra daha rahat çıkıyorsunuz kalbiniz o kadar küt küt atmıyor,diğer türlü bana zor geliyor derseniz durum daha kötü oluyor,

sağ bacağımda diz kapakta ağrı vardı merdiven çıkarken zorlanırdım ve sol bacakta bir ağrı vardı ve halsizlik ben saatlerce yürüyerek attım, o diz kapağımdaki ağrı geçti ben bile geçeceğini düşünmemiştim, ilk başlarda yürümek çok zor geliyor bir kaç saat yürüyüşten bahsetmiyorum, 6-7-8 saat yürüdüm ama tempo yok arada 10-15 dk yaparsam yapardım kendi normal yürüyüşüm uzun yürüyüşlerde çok fazla tempo biraz kalbi zorlayabilir, ilk günler ayaklarıma kara sular indi öyle oluyorsunuz, sonrasında açılıyorsunuz hafifliyorsunuz, şu anda o kadar saat yürümüyorum bir kaç saatlik ama sanırım yine uzun yürümek farz oldu, ben bu uzun yürüyüşleri lise zamanlarımdan bu yana yaparım çalıştığım zamanlarda çok yapamıyordum,çalışırken sabah akşam olmak üzere saati bölerdim,işe yürüyerek giderdim akşam yürüyerek dönerdim, yürüme 1.5 saat 1.45 gibi bir yol, vaktim yok diyen akşam çık yürü tv vs.izleyeceğine çık yürü

Bir çeşit kas hastalığınız varsa zorlamak iyi gelmeyecektir. Lütfen fizyoterapistinizden bilgi alın.

zelihaabaydın - biraz geç oldu Cevap vermem sanırım :)

Kas hastalığı - Polinörapati Hastalığım 25 Yıldır benimle Hastalığım

Denge problemlemi en fazla zorlayan beni , Bu arada Bacak kaslarım

Daha önce Merdüvenleri korkuluklardan Tutunarak Rahatca çıkabiliyordum
Şimdi yine çıkıyorum ama Daha fazla yoruyor

Doktoruma göre durumum iyiymiş :)

Bacak kaslarını İyi seviyelere taşırsan zorlanmassın dengende Daha fazla Toparlanır diyor

Ama fizik tedavi dr vermiş olduğu egzersizler pek işe yaramadı gibi

Daha sağlıklı hızlı bacak kaslarımı nasıl kuvvetlendirebilirim

Not : Yapbileceğim egzersizler veya gıda takviyeleri önerin :)

Bi arkadaş bi hareket önermiş ama onu zaten yapabilsem zaten yeter bana

ne yazık ki evde fizik tedavi olmuyor arkadaşım.fizyoterapistle yapmalısın

En guzel fizik tedavi ile guclendirirsiniz. Kendi yapacaginiz hareketler zarar verebilir. Fizik tedavi uzmani size faydali hareketlerin dogrularini fosterecektir. 15 yasindaki oglumda fizik tedaviye basladi

Üst Alt