Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacak kısalığı ameliyatı olanlar iyileşirse sakatlık raporu iptal edilir mi?

ARİF DENİZ

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar sitemizde bacak uzatma ameliyatı ile ilgili yazıları okudum.
Ancak aklıma şöyle bişey geldi özürlü raporumuz var elimizde %40 ve üzerinde biz bu ameliyatı olunca kısalık giderildi eskisinden daha iyi duruma geldik. PEKİ BU RAPOR HALA GEÇERLİ OLACAKMI ...Bu konu hakkında bilgisi olan varmı.. paylaşırsanız sevinirim.

Arif deniz arkadaşım ben de bu sorunun cevabını çok merak ediyorum ne zamandır ben de bunu düşünüyorum ameliyatla düzelme olunca özürlü konumumuz raporumuz ne olur acaba iptali söz konusumudur umarım konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bizleri bilgilendiri

raporunuz sürekliyse ve yeni alınmışsa sıkıntı yapmayın... yeniden rapor almanıza gerek kalmaz...

çok teşekkür ederim veysel bey bilgilendirdiğiniz için 1999 yılında almış olduğum raporumda sürekli ibaresi işaretli umarım dediğiniz gibidir emeklilik başvurumuzda sorun yaşamayız inşallah tekrar durum incelemek veya heyet denmez

emeklilik başvurusunda yeniden isteniyor diye biliyorum. bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olacaklardır...

peki özürlü raporlarıyla işe başlamış insanlar örneğin 10 yıl sonra ameliyat olması gerekti ve durumunda düzelme oldu o zaman nasıl olacak bu insanlar emeklilik zamanında özürlü kadrosundan sayılmayacaklarmı acaba? bu hakları kalmaz mı o zaman yeniden heyete girilirse o zaman durum değişir

dediğim gibi daha fazla bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olacaklardır...

teşekkür ederim umarım bilgisi olan arkadaşlar bilgilendiri

merhabalar acaba bacak kısalığı ameliyatla uzatılabiliyormu ve nerede yapılıyor masarafı gibi sorularıma cevap verirseniz çok sevinirim tşkler.

merhaba ali4377 arkadaşım bir çoğumuz bu konularda senin gibi bilgi edinmek için bu forumda bilgi edinmeye çalışıyoruz birçok arkafaş görüşlerini dile getirmiş her konuda dr, hastane vs. onlarca sayfa mevcut arkadaşlarımızın yazdıklarıyla bu sayfalardan okuyarak detaylı bilgi edine bilirsiniz umarım dilediğiniz bilgileri buralarda edinirsiniz

Şahsi düşüncem eğer engele neden olan durum ortadan kalktı ise bir sonraki rapor yenileme sürecinde haklarınızda iptal olacaktır.

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim ama böyle bi durumla karşılaşan arkadaşlarımız varmı onların görüşlerinide alsak daha faydalı ve net bilgilere ulaşacağız.. cevaplarınızı bekliyoruz

bu konuyu net aydınlatacak emsal bir olay yok sanırım.anladığımız kadarıyla;
vergi indirimi ile emekli olan birisi herhangi bir tedavi veya ameliyatla özürlülük durumunda değişme olduğunda emekliliği iptal edilebilir.SGK'nın net bir kontrol tarihi yok.Ancak herhangi bir zaman diliminde (1 , 3, 5 sene sonra olsa bile) kontrole tabi tutarsa ve özürlülük hali %40 'ın altına düşerse muhtemelen emekliliği iptal edilecektir.

Kazanılmış bir hakkınız varsa, bu haklara zarar gelmez. Örneğin, defterdarlıktan sakatlık indirimi hak etmişseniz, kamuya sakat statüsünde girmişseniz vb. haklarınız asla elinizden alınmaz.
Ancak yeni bir hak talebi ile yeni bir rapor çıkartmak durumunda kalırsanız, o zaman rapor oranınız düşük olacağından, o hakkı elde edemeyeceksiniz...

Üst Alt