Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacak kısalığı için yaptırılan özel ayakkabılara ne ad veriliyor?

Konular
26
Reaksiyonlar
0
Kalca cikikligi ayak kisaligi icin ozel bi ayakkabi yaptriliyorya bot tipi.biri yuksek biri kucuk .o ayak ortezi olarak mi geciyor

Kısalık fazla değilse tabanlık işinizi görür fazla ise ayagınızın kısalıgına göre ölçü alınarak bot yapılması gerekir kendim bot kullanıyorum

selo_selo07

Sanırım tek taraflı kalça çıkığı var niçin protez taktırmıyorsunuz kayınço yıllarca kaçtı sonunda karşı tarafı da bozdu sonuç iki taraflı protez takıldı.problem yok 5 yıl oldu... Selamlar...

selo_selo07

kısalık ayakkabısı diye geçer medikalcilerde bende kullanıyorum, çok geçmiş olsun

eğer kısalık 10 cm'den fazlaysa ortez kullanın daha sağlıklı oluyor komple bacağı sardığı için yük sadece bileğe yüklenmiyor ve buda yorulmanızı azaltıyor fakat atıyorum kısalık 10 cm ve siz ortezi 11 cm yaptırdınız direk belinize vuruyor ve skolyoz oluyorsunuz ona da dikkat edin

10 cm var benim ki adı ne ortezin direk medikalcıler yaparmı ?

Merhaba, öncelikle bu tarz bir ürün için medikalcilerden değilde protez ortez uygulama merkezlerinden hizmet almanızı öneririm.
10 cm kısalık, tabanlık kullanımı için oldukça fazla.
Kısalık destekli ortez kullanılabilir, fakat yaptıracağınız ortezi ayakkabı ile birlikte kullanmanız zor olacaktır. Kullanabilmek için Orteziniz üzerinden ölçü alınarak özel yapılacak bir ayakkabıya ihtiyacınız olacaktır. Buda oldukça kaba bir ayakkabı demek olur.

Benim önerim ayağınızda ve bacağınızda kısalık dışında herhangi bir sorununuz yoksa ''kısalık destekli bir ayakkabı'' yaptırmanız yönünde.

İzmir'de oldukça fazla yaptırabilecegin Yerler var .Benimde kocaman bir botum var çok fazla kısalık olunca üzerinde durulmuyo tek yada çift taraflı değnek gerekebilir.

Selo hic ameliyat oldunmu, kalca total protezi, ayak uzatma vs, ortezsiz yurududunde baston mi kullaniorsun

Üst Alt