Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacak kısalığı, tek göz görme azlığı için yüzde kaç oranında rapor alınabilir?

arce

Yasaklı Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
bir bacak 8 cm kısa ve ayrıca aynı bacakta 10 kırık var kalıcı platin takılı,sol göz az görür bunun özürlülük oranı nedir

sağ bacağımda 3 cm kısalık var ayrıca bilekte şekil bozukluğu ve zayıflık var buna göre %40 raporum var ( 2006 yılında almıştım)
bu sene ocak ayında ÖTV indirimi için tekrar heyete girdim %43 rapor aldım

Hakan bey gerçekten %43 mü verdiler. İnanamadım bir an. Çünkü benimde eski raparum %41 'di. Ama 4 sene aldığım rapor inanılmaz gelmişti. Bir daha müracatta bulunmadım. Acaba yeniden başvursam oranım değişirmi ? Benim problemimde hemen hemen aynısayılır.

songül hanım ,
vergi indirimi raporumu ( %40) 2006 yılında eski yönetmeliğe göre almıştım.2010 yılında ÖTV indirimi için heyete başvurdum %38 aldım ve yararlanamadım.Daha sonra aralık 2010 da çıkan yeni yönetmelikten sonra yani Ocak 2011 de tekrar başvurdum raporum %43 oldu ve buna göre ÖTV indirimi ile araç aldık.

aynı bendede var ben 10 12 2010 da aldım raporu devlet hastasinden resim olarak eklicem ama şaşırırsınız 3 cm kısalıktan %14 ayrıca ayak bilegi benim hiç yok %13 puanda ondan verdiler. size tavsiyem %40 cok iyi bir oran raporu yenilemenizi tavsiye etmem. Resim olarak bakın oranlara ben cok şaşırdım size verdikleri oranlara bende yeniden rapora başvuru yapıcam 2011 de yükselmiş oranlar sanırım

Directupload.net - D93kyzs95.jpg
Directupload.net - Dbxtvasg4.jpg

ayrıca bilginiz varmı yani 6 ay oldu sürekli ibareli yeni rapor için başvuru yapabiliyormuyuz ek hastalık ilavesi için bir süre sınırlaması varmı bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim

xzero,
ben emekliyim zaten rapor yenilemiyorum.Ben dediğim gibi geçen sene ekim aylarında ÖTV için başvurduğumda %38 aldım , daha sonra 16 aralık 2010 da çıkan yönetmelik nedeniyle tekrar başvurdum bu sefer %43 aldım.

2.sefer başvurduğumda 1 sene geçmesi gerektiğini söylediler.Bende yeni yönetmelik çıktığını söyleyince kurula danışıp kabul ettiler.Yada hastalığının artması nedeniyle 1 sene beklemeden tekrar heyete girebilirsin.(başka bir hastaneye 1 sene beklemeden heyete girebilirmisin onu bilmiyorum)

5 cm'nin üzerindeki kısalıklarda %13 oranında rapor verilir. Bir gözün az görmesine ne oranda verilir bilemiyorum (görme derecesine bağlı), ama bir gözün hiç görmediği halde bile verilen oran %25 gibi bir orandır. Bu haliyle balthazard formülü ile toplamda %40 verilmesi mümkün değil.

Not: Eğer kısalıkla beraber hareket kısıtlılığı da varsa, o zaman %13 dikkate alınmaz, şu taboya göre değerlendirme yapılır:

Tablo_3.4.png

ayrıca aynı bacakta kırık ve buna bağlı 12 platin mevcut

Yürüyüşüne bir etkisi varsa, hepsi üstteki cetvele göre değerlendirilir. Bu konuda net bilgiyi ancak doktorun verebilir...

benim sağ kalça kemiğimyerinde diz kapağı kemiğim mevuct ayağım yaklaşık 25 cm kısa artı omirlikte eğilme söz konusu %40 raporla vergi indirimini kılpayı aldım şimdi sizn yazdğınız üç beş cm lerle aldığınız indirimi hayretle okuyurm

hayrete düşmeyin şimdi ben yeniden rapora başvuru yapıyorum 24 puandı yeni raporda bakalım ne vericekler oranlar düşmüşmü yükselmişmi size yazıcam

Üst Alt