Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacak kısalığım eksik yazıldığı için ÖTV'siz araç alamıyorum. Ne yapmalıyım?

emir.h

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese selamlar,

Ocak ayında aldığım engel raporumun toplam oranı %47

Ortopedik 18 + kardiyoloji 19 + iç hastalıkları 20 olarak

ortopedi detayı birebir aşağıdaki gibi. kısalık 3.6 cm olmasına rağmen doktor o zaman 2 cm yazmış.

sağ femur opere ,2 cm klsalık.Sol önkol kırığı,el başparmak hareketleri kısıtlı. Sol üst
ekstremite EMG si gereklidir EMG SONUCU NORMAL OLARAK DEĞERLENDİRİLMİŞ
OLUP SOL EL BAŞPARMAK 40 DERECE EKSTANSİYON KISITLI ŞEKİL 2,1 %7 SAĞ
PATELLA VE FEMUR KIRIĞINA BAGLI 2CM KISALIK MEVCUT OLUP TRENDELENBURG
TESTİ POZİTİF TABLO 3,4 %12

Bu rapordan sonra il sağlığa giderek aşağıdaki kodları içeren engelli b ehliyetimi aldım (daha önce ehliyetim vardı bunu engelliye çevirdiler)

103.05 Beş yılda bir sağlık kontrolü
102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz
47. İki tekerlekli araç kullanamaz
10.02 Otomatik vites
35.04 Direksiyondan sağ eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları
40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.)
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir

Vergi dairesine gittiğim zaman bu 2 raporun da yeterli olmadığını, engelli raporumda bacak uzunlıuğunu 3.6 olarak güncelletmemi (yasal alt limit 3 cm imiş) ve sadece otomatik araç sürebilir gibi bir ifade yazdırmamı istediler.

Konu hakkında fikirlerinize ihtiyacım var.

kodlar tamam. fakat sağlık kurulu raporunda "''sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir''" ifadesini arıyorlar. bacak kısalığının yasal limitine bişey diyemem o konuda bilgim yok ama heyet raporunda tırnak içinde yazdığım ifadenin yazması şart.

Bu gün tekrar heyete girdim. Bacak kısalığını doğru şekilde düzelttirdim. fatih_123 sizin dediğiniz ifadeyi de eklettirdim. Kaybedilen zamandan dolayı şimdi de istediğimiz arabayı alamıyoruz.

Üst Alt