Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacaklarımdaki hareket kısıtlılığı için hangi oranda rapor alırım?

hdoa

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar,

1 ay sonra sakatlık raporu için izmir ege ünv. gideceğim durum şudur 3 yıl önce trafik kazası geçirdim
sol tibia, femur ve fblua kemikleri parçalı olarak kırıldı 6 kez ameliyat oldum femur 1.5 cam kısa kalarak kaynadı çivi takılı ama kısa kaldı, tibia ilk ameliyatta platin akıldı kaynama olmayınca
2. ameliyatı oldum leğen kemiğimden kemik alınıp kırık yere yerleştirildi kaynaması için ama yine kaynamadı
3. ameliyatı oldum farklı bir doktorda yine leğen kemiğmden kemik alındı kırık bölgeye yerleştirildi diğer ameliyat gibi ama yine kaynamadı farklı bir doktorda
4. ameliyatı oldum ilizarov taktı 5 cm kısaltı yine uzatı yani uzatam kıslatma ameliyatı oldum onun ardından 2 kez daha ameliyat oldum

uzun zamndır sağlam ayağıma bastığım içinde sağlam bacaktaki dizde menüsküs yırtldı oradanda ameliyat olmama gerkiyo ama ben olmuyorum ayak bileğimdede kist çıkytı

ben yüzde kaç rapor alırım sizce kırık bacağımdaki eklemlerde de hareket kısıtlılığı var hem dizdwe hem ayak bileğinde fizik tedavi,yede gittim açılmadı sonuç ne olur sizce birde 3 yıldır düzelemediğim için piskiyatriye gidiyorum ilaç kulanıyorum antidepresanalr kulanıyorum bunlarında faydası olurmu rapora

sakatlık oranı cetveli'nde sorunuzun cevabınızı bulabilirsiniz ki daha kesin cevap oluyor.

- Çünkü rapor almadan önce bu forumda bende böyle araştırmalar yaptım çoğu insan yorumda bulundu kimi ümitlendirdi kimi moralimi bozdu en sağlıklısı böyle oluyor :)

Abi selamlar. Benimde bacağımda sol femur sol tibia parçalı kırıldı femurda çivi var tibiada fiksatör ile 6 cm kısaltılıp tekrar uzatıldı ameliyat ile toplam 7 ameliyat oldum ve 1.5 cm kısalık kaldı kaslar çok zayıfladı sağ dizde de menüsküs var. ben de müracat etsem alabilirmiyim rapor ve nereye başvurmam gerekiyor. normal devlet hastanesi-- ünüvs. hastanesi bunların arasında fark var mı? bide abi sol alt bacak olduğu için ötv dende faydalanmak istiyorum bunu içinde ayrı bir rapormu almak gerekiyor yoksa normal alınan engeli raporu ile ötv dende faydalanabiliyormuyuz.

hdoa öncelikle geçmiş olsun
engelli raporuna baş vuru yaparken ÖTV içinde raporunda değerlendirme iste %kaç alacağına gelince buna doktorun muayene sonucu belirler

umut2135

Abi herhangi bir devlet hastanesi veya ünversite hastanesi fark olur mu.

hdoa fark etmez ancak devlet hastanesin de daha
çabuk alırsın raporunu üniversite hastanesine şu anlamda iyi iyice araştırıp bakıyorlar

Devlet hastanesi olması lazım tanı kısmına sol bacak yazması lazım raporu alınca kontrol et normalde sol bacak olduğu için otomatik vites yazması lazım ama bazı yerlerde özel tertibat yazması lazım diyorlar .Daha sonra değiştirmediysen ehliyeti değiştirmen lazım o raporundada 78 ve 10.02 kodları olsun ( bu raporu heyet değil sağlık kurulu veriyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@Mehmet Çakıldere

Abi öncelikle cevabın için çok teşekkür ederim. bu işlerde hiç bilgim yok kısaca analatayım ben 2014 te tırafikazası geçirdim sol bacağım da ciddi kırıklar oldu 3 yıl tedavim sürdü daha yeni bitti tedavim ben motosiklete yolcu idim bize araba çarptı öyle kırıldı bacağım. bize çarpar aracın sigortasından tazminat almak için dava açtık, mahkeme tazminat hesaplaması için adli tıpa sakatlık raporu için gönderdi. adli tıp yüzde 29 oran verdi,

şimdi bu orana göre tazminat hesaplamaya gitti. Yani abi bu rapor sadece bu tazminat içimi alındı normal engeli raporu yerine geçmiyor mu? bu tazminat işi bittikten sonra tekrar herhangi bir devlet hastanesinin sağlık kurulundan rapormu almak gerkiyor engeli raporu alabilmek için. ve bu rapordan hem engeli haklarından yararlanıp hemde ötv den faydalanamk için raporu alırken sağlık kuruluna ne dememiz gerkiyor.

Yok geçmez tekrar Devlet hastanesinden alman lazım mevzuat gereği Engelli olabilmen ve haklardan faydalana bilmen için % 40 olması lazım fakat ortopedik engellilerde ötv için oran % 1 dahi olsa yeterli önemli olan bacağında kısıtlılık olması bunada ortopedi ve fizik doktoru karar veriyor hastalığın durumuna görede ya süreli yada sürekli rapor veriyor

Ayrıca çok geçmiş olsun rabbim şifanı versin antidepresanları bırak Allah CC sığın ben öyle yaptım ilaç çare değil ben de de sol bacak da 4 , femur başında 2 tane vida var 2 tanede plaka attılar
Rica ederim

Mehmet Çakıldere

Anladım abi o zaman bu rapordan hariç tekrar devlet hastanesinden rapor alıcam. bende okb ve anksiyete de var ortebediye ek olark piskiyatridende almaya çalışıcam yüzde 40 olursa dediğin gibi engeli haklarından faydalanabilrim yüzde 40 olmazsa ötv den faydalanamya çalışıcam. bu arada normla b ehliyetim var

hdoa

2016 önce h sınıfı ehliyet vardı 01.01.2016 sonra yönetmelik değişti onun için önce aile hekimi , uzman doktor ( ortopedi) sevk edecek , kontrolden sonra il yada ilçede yaşıyorsan sağlık müdürlüğüne ordan da seni yönlendirecekleri sağlık kuruluna gideceksin ordaki rapora dediğim kodları yazmaları lazım özellikle 78 sadece otomatik vites
10.02 otomatik vites tertibat yaptıracaklar için daha sonra ordan alacan raporla Emniyetteki trafik bölümüne gidip b sınıfı ehliyetini B engelliye çevirecekler

İsmin nedir kardeşim Facebook var yoksa cebi yazıyım ya sen ara yoksa ben arayım 0535 490 48 15

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Üst Alt