Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacaklarımdaki rahatsızlıklardan alacağım oran yüzde kaç olur?

htelli

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Yeniden özürlü raporu çıkartmak için kolları sıvadım bir kez daha,

mevcut özür durumumu kısaca özetliyeyim;

-Kalça ve bacak birleşim yerinde donma mevcut
-diz yarım katlanıyor
-kalçada her iki taraftada aşırı derecede kazadan dolayı şekil bozukluğu, deformasyon ve doku kayıbı mevcut
-sağ ayak bileği 2 cm kadar kısalık
-sağ ayak düşük bilek ve bilekten aşağıda 0 his ve hareket aynı şekilde parmaklardada hareket 0,
-Anal inkontinans mevcut

Yorumlarınızı ve tahminlerinizi bekliyorum. Tşk.

Buradan bu şikayetlerle kesin olarak şunu alırsınız diyemez kimse, çünkü rahatsızlıkların sizde yarattığı etkiler çok önemli. Sizdeki hareket kısıtlıklarına göre oran verilir söylediklerinizin bir çoğundan... Vakit kaybetmeden bir an önce başvurularınızı yapıp heyete girin ve sonucu görün...

Ama genel olarak,

Tablo_3.4.png

Tablo_4.1.png

Tablo 5- Anal hastalıktan dolayı değerlendirilen kalıcı bozulma kriterleri.

Sınıf 1) Özür oranı:%10
Organik anal hastalık işaretleri veya anatomik kayıp veya değişiklik veya Gaz veya sıvı gaita içeren hafif inkontinans veya hafif, aralıklı ve tedavi ile kontrol edilebilir anal semptomlar..

Sınıf2) Özür oranı:% 20
Organik anal hastalık işaretleri veya anatomik kayıp veya değişiklik ve hafif ama devamlı tedavi gerektiren parsiyel fekal inkontinans veya tedavi ile tam olarak kontrol edilemeyen sürekli anal semptomlar..

Sınıf3) Özür oranı:% 35
Organik anal hastalık belirtileri veya anatomik kayıp veya değişiklik ve tam fekal inkontinans veya
Organik anal hastalık semptomları ve tedaviye yanıt vermeyen ciddi anal semptomlar..

_____
yukarıdaki tablolardan ve, kalçanız içinde 'kalça replasmanı' diye aratırsanız, bu bölümlerden oran verileceğini düşünüyorum...

Üst Alt