Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacaktaki 2 cm kısalık için oran veriliyor mu?

ts61

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
1
Sol ayağım 2 cm diğerinden kısa. Acaba rapor alabilir miyim

Alabilirsin ancak oran çok dusuk olur 10 puani gecmez

umut2135 hocam bi abim var sağ bacağı diğerine göre 3 cm kısa ve bariz çok daha ince. sizce ötv muafiyetiyle araç alabilir mi ?

diablo69 ötv indirimi için oranın bir önemi yok yetkili bir hastaneye gıdıp baş vuru yapın.

ötv den muaf olabilmeniz için yasada %1 ve%39 arası olanlar ötvden sonra 39 90 arası yine ötvden 90 ve üzeri ötv+kdv den yararlanır yazıyor mühim olan ötvden muaf olmak değil zaten ehliyet için aparat yazdırması mesela bendede 2cm kısalık mevcut fakat bende birde femur pertes sekeli diye teşhis var 102 = ticari araç ve ambulans süremez 78= sadece otomatik vites sürebilir 47= iki tekerli motor süremez kodları yazıldı yani 78 yeterli olan koddur inşallah sizede yazarlar.

Sag bacakta 5 cm kisalik ve 2 cm incelik var.dogustan kalca cikigi.daha once %35 rapor alabildim.%40 alabilormiyim.h sinifi alabilirmiyim acaba.ankarada hangi hastaneden daha kolay rapor alinir

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Raşit % 10 civarı bir oran alırsın

kalçacıkığı ve 5 cm kısalığa 10 civarındamı puan veriyorlar ? yazık cidden günahya ortapedik engelliler gerçek engellidir bence oran bu olmamalı

3 cm bacak kısalığı olan kardeşime 90 lı yıllarda 40 oran verilirken şimdi 8 veriliyor malesef

Gittikce iyilesiyoruz desenize.yakinda askere de cagirirlar bizi.siz artik engelli degilsiniz diye

Ankarada eski raporla otobus icin ucretsiz karti alinabilirmi

Sürekli ise alınabilir diye düşünüyorum

Surekli yaziyor.engelli kimlik karti icin raporu yenilemek gerekir mi

Normalde istenmez tabi cok eski degilse

2 cm kısalığın raporu sarasota beyin dediği gibi % 8 veya en fazla %14 olarak değişiyor. aynı zamanda diğer bacağa göre incelik varsa oran değişiyor en fazla % 18 oda işe yaramıyor maalesef.

genelde %8 verilir bariz bir incelik yoksa

bu cm göre değişiyormu mesela 6 olursa incelikte mevcutsa 25 filan olurmu ki ?

Yani koltuk değnegi devreye girene kadar pek değişmiyor oranlar

bir bayan gördüm bacağı kalçadan kesik yani bir bacağı yok yeni rapor aldım % 45 di % 40 zor aldım bu halimle dedi koltuk deyneğiyle geziyor. gerisini siz düşünüm belden altına fazla rapor verilmiyor.

Malesef bu kişinin oranı en az %50 olmalı bence 40 vermişler düşünün 1 puan eksik verse 39 olacak ve tek bacağı kalcadan olmayan biri engelli bile sayılmayacak

merhaba. trafik kazası sonucunda ayağımda 2 cm kısalık kaldı. femur ve tibiada parçalı kırıklar ve platinler var. en son ki ameliyatta femur kaynamadığı için kemik eklemesi yapıldı şuanda da yeterli kaynama yok tekrar bir ameliyat olabilir. tabanlık kullanıyorum yine de hafif bir aksama oluyor yürürken. bu durumlar göz önüne alındığında heyetten % kaç oran çıkabilir?

Bacakta kısalık olunca rahatlıkla alabilirsiniz benim sağ bacakta 4cm kısalık var %18 raporla 2017de aldım arabamı. Doktor kod yazarsa %8 ile bile ortopediden alırsın

araç almak için değil, trafik sigortasından tazminat için. tahmini % kaç oran verebilirler merak ediyorum.

Konuyu pörtletiyorum fakat, benim ayağımda da 2.3 cm kısalık, platin ve 5 tane vida var. Rapor alabilir miyim sizce?

fatih_123

Peki bu aldığım raporun bana ne gibi faydaları olabilir? Mesela şuan askerim ben Şırnak'ta görev yapıyorum fakat Ankara'ya sevk edildim. Hazır Ankara'ya gelmişken bunu alsam askerlikte de bir faydası olur mu acaba?

Dorukkkk
er olarak askerlik yapıyorsan eğitimlerden vs muaf olursun. geri hizmette çalışırsın

Üst Alt