Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacaktaki 3 cm kısalık için nasıl bir tabanlık kullanmalıyım?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben 9 yaşında kalça çıkıklığından dolayı ameliyat oldum ama ondan sonra aksamam biraz da olsa devam etti. doktor tam olarak niye aksadığımı anlamıyorlardı çünkü bir sebep gözükmüyordu yavaş yavaş geçer şeklinde konuşmuştu.
Geçen tekrar doktora gittiğimde doktor ayağımda 3 cmlik kısalık olduğunu söyledi ve ben vucudumu hafif eğik tutuyormuşum bu yüzden ayağım eşit gibi gözüküyormuş o yüzden de ben ve doktorlar da ayağımda kısalık olduğunu farketmemişiz. 2 cm e kadar bacak kısalığında aksama olmuyormuş benim ayağımın altına bir yükselti koymam durumunda normal yürümem gerekirmiş ama ben o zaman da normal yürümüyorum yine aksıyorum. Bu da alışkanlığıma bağlanılıyor.
Ben zaten aksadığımda bile tam olarak anlamıyorum belki doğru yürümeyi hiç bilmediğimden. Yani 23 yıldır aksayarak yürümüş ve bunu tam anlamıyla anlamamışım bile. Şimdi doğru yürümeyi nasıl öğrencem yani nasıl bu alışkanlıktan kurtulacam.

Bu arada daha tabanlık da almadım, kullanımı konusunda da pek bir fikrim yok. her ayakkabıyla giyilebilinir mi yada ayakkabımın topuğunu falan mı yükselteyim vs konularda yardımınıza ihtiyacım var.
Alışkanlığımı yenmem ve tabanlık seçimi konusunda bana yardım ederseniz sevinirim.

Şimdiden ilginiz için sağolun...

msne eklememi istemişsiniz ekledim. sorunuz olduğunda sorabilirsiniz

topuk 3cm uç 0.3cm bir lastik ayakkabının dışına veya özel yapılırsa içine konulabilir. bir ortopedi uzmanına gidersen içe dışa basma varsa daha uygun bir parça konur SEVGİLER.

Avcı komandonun dedikelirini tam olarak anlamadım yani aksama sebebimin kısalık değilde kalçanın çıkık olması, zayıf olmasına bağlıyorsan neden ayak uzatma ameliyatanı araştır diyorsun?

Avcıkomanda ben zaten seni doktor sıfatına koyarak sana soru yöneltmedim. Yazında ne demek istediğini anlamadım o yüzden sana tekrardan soru yönelttim.zaten ayağımdaki 2.5 - 3cm lik kısalığının kalça çıkıklığına bağlı oluştuğunu ve ayak uzatma ameliyatlarının da mümkün olduğunu biliyorum. benim söylemek istediğim ayağımı 3cm lik uzatsam bile hala aksayacakmışıım çünkü vucudum böyle alışmış. Sormak istediğim de bu alışkanlığı ne şekilde giderebileceğim

tabanlık

arkadaşlar bendede kısalık vare ben tabanlık kulanmak istiyorum silikonlu fln varış kullanan arkaadaşm varsa eğer bana biraz bilgi verebilirmi

ya ben tabanlık yaptırmak için doktora gittim tabi başka bir doktora o da senin ayağında kısalık yok dedi.ben anlamıyorum zaten doktorlar eline mezroyu alıyorlar ama kimileri ayağımda kısalık görüyor kimileri de göremiyor.bunun sebebi de kısalığın az olması ve belli bir orana kadar bu kısalıkların normal insanlarda bile olması.ama tüm bu gelişmelerden sonra ayağımda 2 cm kadar bir kısalık olduğuna ama bunun çok fazla aksamaya sebep olmadığına, ayrıca eski yürüme alışkanlığımında yürüyüşümü de etkilediğine inandım. ben şimdi kısalık için bir ürün sipariş ettim, alışkanlığımı geçirmek için ve düzgün yürümek için egzersiz yaparsam umarım aksamam geçer.ilginiz için tsk

bence ayakkabı kullanmalısın ben medikallere gıttım ve ayakkabı yaptırdım olmadı ama bunun gercek ustasını buldum ve ogle yaptırdım suan ne aykkabım kısalıklı oldugu bellı oluyo nede aksamamı engellıyo suan hangı uzmana gıdersen gıt ya amelıyat olucaksın yada ayakkabı kullanmayı tercıh edıceksın ve bunun yapıldıgı yerı bulmak daha mantıklı tavsıye edebılırım ve ayagımda 4cm kısalık var

arkadaşlar merhaba bende ameliyaatt oldum neden aksadığımı aanlamıyorum bacaklarım eşitlendi

aynı sorun bende var suan 4 cm kısalık vardı ılızarov cıhazı takdılar 2 cm uzdı suan 2 cm ye kadar uzatıldı ama 2 cm kısalık kaldı yapmam gereken nedır

Ruz tam olarak nerede ve ne kadara yaptırdın. Ayakkabı demişsin. Ben bot yaptırdım ama aksama da her hangi bir etki olmadı hem yaz geldi bot sıcak oluyor. siz ayakkabı demişsiniz. Eğer gerçekten iyi ise nerede ve kaç paraya yaptırdığınızı yazabilir misiniz.

Arkadaşlar medikal ürün satan yerlerde ayak kısalıgı kalça çıkıklığı veya düşük ayak olanlar için kalçadan veya dizden özel olarak yürüme cihazları yapılıyor ve çok konfor saglamaktadır kendimde de kısalıkve kalça çıkıklığı var sol ayakta ince zayıflıktan parmakları düz tutmakta zorlanıyor ve yürürken sürekli takılıp düşüyordum çok şükür bir arkadaş vasıtasıyla bu yürüme cihazı alıp kullanıyorum ve çok memnunum en azından gidip görüşün fikir sahibi olursunuz yaş ilerledikçe kısacıktan dolayı bel fıtıgı omirilik egriliği ve benzeri rahatsızlıklar oluşuyor Rabbim şifa bekleyenlere acil şifalar versin

tam olarak nerede ve ne kadara yaptırdın. Ayakkabı demişsin. Ben bot yaptırdım ama aksama da her hangi bir etki olmadı hem yaz geldi bot sıcak oluyor. siz ayakkabı demişsiniz. Eğer gerçekten iyi ise nerede ve kaç paraya yaptırdığınızı yazabilir misiniz.

Üst Alt