Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağ-Kur Kendinden Jelli Neleton Sonda ödemesi yapıyor mu?

K.Altun

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bağ-kur nelaton sonda ödemesi yapıyormu yapıyorsa hangi markalara yapıyor ve bu haktan yararlanmak için sağlık raporunda yazılı olması gereken şartlar nelerdir bu konuda bilgisi olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum teşekkürler.

Bağ-Kur halen günde 4 adet kendinden jelli sonda ödemesi yapıyor. SSK 6 adet ödüyor günde. Sosyal Güvenlik Kurumu ile hepsi tek çatı altında birleşince Bağ-Kur'da günde 6 adet ödeyecek...

Tanesi için 1,5 YTL ödüyor. Marka belirtilmiyor. Medikal firma gerekli prosedürleri işletiyor zaten... Tek yapmanız gereken şet medikal firmaya vekalet vermek...

Cevabın için teşekkürler oturanboğa, daha önce hiç kullanmadım tecrübelerin ışığında ne çok kalın nede çok ince efeksiyon oluşturmayacak kaliteli bir marka önerirmisin. Malüm medikalciler en kalitelisini değilde ellerinde olan ürünü satmak istiyor. Birde içerisindeki kayganlaştırıcılar yeterli seviyede mi ayrıca bir kayganlaştırıcı kullanmak gerekiyor mu?.

Coloplast Conven EasiCat marka sondayı öneririm.
Poşetini suyla doldurup, 30 saniye beklediğinde, sondanın üstündeki jel yeteri kadar kayganlaşır. Sonra suyu boşaltıp TAKabilirsin. Ayrıca bir jele ihtiyaç olmaz.

Bu ithal bir üründür. Ankara bayii'ni sorup çğrenebilirsin: info@intramedical.com.tr

Bir de Hi-slep marka yerli üretim var. Bir süredir neredeyse tüm medikal firmalar bunu satıyor. Sitedeki birçok arkadaşımız da bunu kullanıyor. Bence EasiCat kadar kaliteli değil, ama yine de kullanan arkadaşlar memnun. Onu da deneyebilirsin. Belki o üründe günde 4'den daha fazla sayıda verebilir firma: www.oasismedikal.com
Not: Hi-slep'in içinde su poşeti bulunan modelinden alın mutlaka. Böylece ayrıca sudan enfeksiyon bulaşma riskinin de önüne geçmiş olursunuz.

Konuyu medikalciyle görüştüm, Hi-slep plus modelinin fiyatının 2 lira olduğunu ve aradaki 500 kuruşluk farkı bizim karşılayacağımızı söyledi, şu an cebimden karşıladığım normal sondaya bile bunun yarısından daha az veriyorum. Arkadaşlar sizde bu şekilde sonda alırken fark veriyormusunuz.

Ürün ile ilgili üretici firmayada mail attım dönüşlerini bekliyorum.

Hi-slip Plus için ekstra para vermemeniz gerek! Bence medikal firma açgözlülük yapıyor. Yarın konuyla iligli bilgiyi öğrenip buraya yazacağım.

Bu fiyatı veren firmadan senelerdir ürün alırım eğer fiyatı yüksek söylemişlerse büyük ayıp etmişler.

Biraz önce bir görüşme daha yaptığım medikal firması ürün alabilmek için 2 prosedürün olduğunu söyledi,
Birisi sizinde önceki mesajınızda dediğiniz gibi rapor+firmaya vekalet bu uygulamada, aldığımız sondaların parasını medikale peşin olarak verip, parayı yaklaşık 1-2 ay sonra bağkurdan alabileceğimizi söyledi.
Diğer yöntemse rapor+sözleşme imiş bu uygulamada ise aldığımız sondalara para vermeyip parayı bağkurdan medikal tahsil ediyormuş. Kafam karıştı doğrusu bu alımlarda kaç çeşit prosedür var ve siz hangisini önerirsiniz.

Her soruma büyük bir sabır ve samimiyetle cevap verdiğiniz için çooook teşekkürler Bülent bey. Allah size sağlıklı ve mutlu uzun ömürler versin.... :D

Cebinizden para çıkmasın, medikalci nasıl isterse öyle yapsın :) Elbette sizin için en iyisi, medikal firmanın kurumdan parasını tahsil etmesidir...

Yalnız, ürün fiyatını yüksek söylediğnden neredeyse hiç kuşkum yok. Yarın öğrenip cevap vereceğim, ama bildiğim kadarıyla normal sonda ile su kitli sonda arasında sadece 5 kuruş maliyet farkı var. Yani 5 kuruşlık maliyeti size 50 kuruş olarak yansıtmış firma!

Evet, dediğim gibi, Hi-slip Plus için ekstra para vermemeniz gerek! Medikalciye maliyeti fazladan 5 kuruşmuş! Yani 5 kuruş maliyet artışını size 50 kuruş olarak yansıtmak istemiş!

Bağ-Kur günde 6 adet sondanızı karşılıyor. Beni arayın, bütün işlemlerinizde yardımcı olalım.

Harika GÜZENGE
Birlik Medikal
0212 588 48 84

mesaj konusu

ben bağkurdan bir yıldır alıyorum ikinci yılın raporunu yeni aldım konuyla ilgili
söyleyeceğim şudur 1.5 tl aylık 283 tlx2-583 tl yani iki aylık veriyor eğerki
medikalle anlaşmışsan ilave ücret yok benden medikalın istedği şöyle
ya vekalet vereceksin yada senet yapacağız kurum paranı yatırınca parayı
verip senetini alacaksın cebinden hiç para çıkmadan işin görülüyor yada
iki ayda bir vekalet vereceksin biliyorsun her vekalet 35 tl gerek yok geçmiş olsun

Ben bağ-kur luyum günde 6 adet jelli sonta parasını bağ-kur ödüyor

necati bacak sakın senet imzalama .son derece sakıncalıdır.iki ayda vekalet vermeyi tercih etmeni tavsiye ederim.ben 28.50 tl veriyorum.noterler farklı mı alıyor acaba.?

cem bilen
emekli sandığı bağku veya ssk hiç fark etmiyor devletrin yapmış olduğu 1,5 tl ile sondanı alabiliyorsun sormakistediğiniz bir sorun olursa lütfen çekinmeyin arayın
312 3437250

bende bir seneyi gecti 6x1 sonda kullanıyorum bagkurluyum ve 2 aydabir recete yazıyorum ve raporumun fotokopisini aslı gidir muhurleyip yolluyorum ve bir kurus para vermiyorum firma ankarada ben urfadayım ve gecen sene ankaradayken medikalciye vekalet verdim sadece obaska bir sey yok

Günlük 6 adetten aylık 180 adet sondanız devlet tarafından karşılanır. İki ayda bir almanıza izin verilir ve iki ayda bir sosyal güvenlik kurumu tarafından 360 x 1.5 liralık ödeme yapılır. Medikal firmaya kesinlikle senet vermeyin. Reçeteniz kendiniz yazdırın ve sadece sonda parasının alınması için medikal firmaya vekalet verin. Sağlık karnenizi kesinlikle ve kesinlikle firma görevlilerine vermeyin. Karneniz üzerinde yapılacak her tür işlemi kendiniz yapın ya da bir akrabanıza yaptırın...

şimdi bu sonda için 1,5 ytl mi ödeniyor yoksam 1,5 ytl artı K.D.V mi ödeniyor ssk müdürlügünden 1,5 ytl artı kdv demişler babama ama tam bir bilgisi olan var mı arkadaşlar

+KDV olarak ödüyor SGK.
2 aylık (360 adet için) 582 TL aldım en son.

Sadece sonda değil her tür tıbbi malzemenin ödenmesinde toplam tutar + KDV şeklinde ödeme yapılır. Tıbbi malzemeler için devlet tarafından öngörülen KDV oranı %8 dir.

Üst Alt