Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bag-kur'a olan borcun bir kısmını ödeyerek emekli olmak mümkün mü?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
selam

benim 01,01,1992 de çiftçi bagkurununa girişim oldu.hiç prim yatirmadim.2006 yılında bagkur kayıtım var diye 2022 aylıgım durduruldu.bagkur kayıtını sildirdim 2022 maaşi devam etti.2015 yılı başinda borca bakdım

sorum şoyle.toplam gün 24 seneyi buluyor çok yuklu odeyemeyecegim borç var.banka kredisi çeksem bile geri donuşu 8-10 sene odeme yapmam lazım.

benim rapor %92 benim emeklilik için 15 sene 3600 iş gunu ise ben 15 sene yada 3600 için 10 yıllık prim borcu odeyerek emekli olabilirmiyim ???

yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim

kamil42

01,01,1969 dogumluyum

çiftçi bag-kur'a giriş tarihim : 01,01,1992

kas hastaligi rapor oranı : % 92 agır engelli onaylı

sorum ise ; toplam borç 24 sene üzerinden hesaplanınca çok fazla tutuyor.engelli oldugum için.15 senelik prim yada 3600 iş gunu eden 10 yıllık prim borcu hesaplatıp odesemde emekli olsam olurmu ???

emekli olmak için bütün borcumu odemek gerekiyor ???

[FONT=sans-serif]gezginemlak öncelıkle yanlış bilgi vermketen korktumu belirteyim bildim kadar yazayım...
01,01,1992 işe griş te engelin varmıydı eger yoksa işe başladıktan sonra bu hastalın çıkmışsa yani [/FONT]
[FONT=sans-serif]01,01,1992 den once saglamsan sonra hastalın oluşmuşsa 60 rapor 1800 gun prim 10 yıllık sikorta süresi le emekli olursun.lakın hastalın başkasının bakıma muhtac durumda isen 10 yılık sikorta istemez sadeece 1800 gunle emekli olursun...diyelim olmadın malumen o zaman butabloya tabisin...

[/FONT]
bagkur.PNG

ha şuna gelelim borç çıkıyosa bagkurdan emekli için baş vurdunda heç borcun olmamali

e,devlet şifrenle 4b borcunun kaç gunun oldunu ögrenebilirsin

Sorunun cevabi hayir borcun tamamini ihya edip odemeden gun saydiramazsin bi kismi sayilsin bi kismi silinsin yok oyle

bagkura sormakta fayda var.. mesela ben 15 lık ti skorta surem bana 5 yıl yada 10 yıl 2sindene brini seç dediler 10 seçtım.3959 gun satin alabildim

Üst Alt