Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağırsak ameliyatı geçirdim. Engelli raporu alabilir miyim?

Ercan2626

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar
Ben 3 kez bagırsak ameliyat oldum bu konuda kalın bagırsak düğümlenme yaşadım
İlk ameliyatımda iç kanama yaşayarak 10-15 sanine kalbim durmuş ve sonra tekrar ameliyat sonrasında kalın bağırsağım alınarak inçe bagırsagım dışarı Torbaya bağlanmış bu ameliyat sonrası 30 kilo ile yoğun bakımdan çıktım tam bir ay sonrası
3ameliyatımda inçe bağırsağım tekrar torbadan alınarak normale döndürdüler birde hafızam eskisi gibi değil

moral bozmak istemem şansını deneyin.ameliyat oldupğunuz hastanede rapor veriliyorsa ilk oraya gidin . denemeden bilemezsiniz.plastik cerrahı , nöroloji , bunlarada görünün

Bu konu hakkında Bilgilerinize ihtiyacım var yüzde oranı nedir halen dikişlilerim duruyor

Kalın bagırsak ameliyat engelli raporu oranı nedir

Merhabalar
Arkadaşlar ben volvulus yani kalın bagırsak düğümlenme sebebiyle hastaneye yattım kolonoskopi ile açmayı deneyip açamadılar bunun üzerine ameliyata alınmışım bağırsak ameliyat sıkıntılı geçip içkanama sonrası vücudumda kan bagırsaklara dolmuş bir 5-10 sanıye kalbim durmuş bundan sonra 2ameliyata alarak kalın bagırsagımı tamamını alarak inçe bagırsagı ostami torbasına bağlamışlar tam 1ay yoğunbakım da kalmışım 55 kilo ile girdiğim hastaneden 30 kg ile çıktım
Daha sonra iyileşme sürecim 6 ay yaşadım bu şekilde 40 kg olunca tekrar bi ameliyat sonrasında ostami torbasından kurtulmak için tekrar bir ameliyat sonrası normal olarak kalan 10 cm kalın bagırsaga eklediler sık sık tuvalete çıkmak zorundayım bagırsak yavaşlatıcı kullanıyorum ve kilo alamıyorum engelli oranı ne verilir birde devamlı gözlük kullanıyorum 2.5 derece

Herhalde bana bu konuda yardımcı olan olmayacak sanırım

Ercan2626 geçmiş olsun genel cerrahi puan verir lakin yuzde kwc verir bunu kestirmek güç sende bıraktığı tahribat nedir ameliyattan sonra kalın bağırmayın komplemi alındı.yemede icmede bir sıkıntın yada pehris kullandığın sürekli ilac varmı.En güzel cevabı seni ameliyat eden doktor verir bence senin yaşadıkların psikolojik arak sende tahribata yol açmıştır muhakkak. Psikiyatri bölümüne randevu alıp yaşadıklarını anlatarak sana koyacağı tanı ile ilac desteği ilerde en az %20 oranda Psikiyatri bölümünden alırsın bilgin olsun.

Heyete girin,
Her türlü %40 barajını gecersin,
%de kac verilir bunu kestiremeyiz,
Ancak %40 net,fazlası olacaktır,
Ercan2626

Ercan2626

Merhaba,20.02.2019 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan ERİŞKİNLER İÇİN ENGELLİLİK DEĞERLENDİRMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK (https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2.htm) eklerinde (https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2-1.pdf) engel oranlarının tam listesi mevcuttur.

Linklerini ve bilgilerini paylaşatığım, sizin merak ettiğiniz Engelli Sağlık Kurulu raporu verilmesi için kullanılan tablodan rahatsızlığınıza ait tüm bilgileri Sindirim Sistemi başlığı altında bulabileceksiniz.

Bir Üniversite sitesinin yine engel oranları sayfası (https://depo.btu.edu.tr/dosyalar/engelsiz/Dosyalar/ozurlu_rapor.pdf) paylaşmak istiyorum.Sindirim sistemini aramak bu dökümanda biraz daha kolaydır.

Ek tablo ve listelerde Sindirim sisteminde geçirmiş olduğunuz rahatsızlıkların ve cerrahi müdahelelerin engel oranlarını incelemeniz sonucu inanıyorum ki aradığınız cevaba ulaşabileceksiniz.

Yüce Rabbim İnşAllah hayırlısı ile şifanıza kavuşturur.

Saygılar.

Kurula sevk edildim fakat sonuç ne bilemiyorum beni doktorum psikiyatri ve nörolojiye sevk etti volvulus diye ve denge kaybı yaşıyorum bazen arada beslenmem ile ilgili herhangi bir sıkıntım yok fakat bagırsagımın tamamı alındı boş denilen biryer varmış orda 10 cm varmış oraya7 cm inçe bagırsakla ek yapılım 17 santim yapılmış başka bir kalın bagırsak yok dediler

Arkadaşlar raporum çıktı fakat kafamı karıştıran çok konu var rapor dan anlayan arkadaşlar bana yardımcı olabilir mi resim yüklemeyi bilmiyorum tel 0543 915 19 94

Geçmiş olsun genel cerrahi % 50 verdi degil mi bana öyle verildi kalin bağırsak için

Genel cerrahi % 60
Pisikiyatri %25 yazıyor f06-7 hafif bileşik bozukluk 1 yıl süreli %70 verilmiş ne yapıcam simdi

Piskiatri mecbur kılındı ölümüm olduğu için

Hiç birsey yapmayacaksın seneye tekrar heyete gireceksin başka birsey yapman gerekmiyor

Üst Alt